Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Caterpillar: Αυξημένη κερδοφορία στο β΄ τρίμηνο παρά τις μειωμένες πωλήσεις – Ράλι 5% η μετοχή

Μικτές τάσεις αλλά με ενισχυμένη κερδοφορία που ξεπέρασε κατά πολύ τις εκτιμήσεις της αγοράς εμφάνισαν τα μεγέθη της Caterpillar στο δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Ειδικότερα, συνολικά τα καθαρά κέρδη του κολοσσού των χωματουργικών μηχανημάτων διαμορφώθηκαν σε 2,68 δισ. (5,48 δολ. ανά μετοχή) μειωμένα από τα 2,92 δισ. (5,67 δολ/μτχ) πέρυσι.

Ωστόσο, εξαιρουμένων έκτακτων χρεώσεων τα προσαρμοσμένα κέρδη της Caterpillar ανήλθαν σε 5,99 δολάρια ανά μετοχή αυξημένα κατακόρυφα από τα 5,55 δολ. πέρυσι αλλά και έναντι της μέσης εκτίμησης των αναλυτών που περίμεναν οριακή αύξηση στα 5,56 δολ.

Κάτι που ήρθε παρά τη μείωση των εσόδων της κατά 3,6% από πέρυσι στα 16,69 δισ. δολάρια, χάνοντας την πρόβλεψη της αγοράς για 16,91 δισ. στο τρίτο διαδοχικό τρίμηνο που συμβαίνει αυτό για τον τζίρο της εταιρείας.

Παρόλα αυτά, με τους επενδυτές να εστιάζουν στην κερδοφορία της Caterpillar η μετοχή της πραγματοποιεί ράλι που αγγίζει το 5% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street, λίγο μετά τις ανακοινώσεις της.

Στα επιμέρους στοιχεία των μεγεθών της Caterpillar, οι πωλήσεις της στον κλάδο των κατασκευών μειώθηκαν κατά 7% στα 7,15 δισ. δολάρια, ενώ στις δραστηριότητας πρώτων υλών σημείωσαν κάμψη 10% στα 3,56 δισ. Αντίθετα, στην ενέργεια και τις μεταφορές παρουσίασαν αύξηση 2% από πέρυσι, στα 7,22 δισ.

Related posts

“Εννέα νεκροί Αμερικανοί στο Ισραήλ”, λέει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

admin

Έντονες αντιδράσεις για την επιτάχυνση της παραγωγής εμπλουτισμένου ουρανίου στο Ιράν

admin

Γαλλία: Έληξε η απεργία των εργαζομένων στο τούνελ της Μάγχης

admin

EY: Ανάκαμψη των συγχωνεύσεων και εξαγορών στον κλάδο επιστημών υγείας

admin

Γαλλία: Πέθανε ο Ρομπέρ Μπαντεντέρ, υπουργός Δικαιοσύνης επί Μιτεράν

admin

Την παραμονή των Χριστουγέννων ο Πούτιν δεσμεύθηκε να στηρίξει τις οικογένειες των στρατιωτών που “υπερασπίζονται” τη χώρα

admin

Βόρεια Μακεδονία: Παραιτείται την Πέμπτη από πρωθυπουργός ο Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι

admin

Νίγηρας: Ο αρχηγός της προεδρικής φρουράς αναλαμβάνει αρχηγός του κράτους μετά το πραξικόπημα

admin

Ιταλία: Σταθερά ανοδικά ο δείκτης υπηρεσιών για τέταρτο μήνα

admin