Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πόσο στοίχισε στην Hellenic Catering η άνοδος των επιτοκίων

Η Hellenic Catering, ο βιομηχανικός βραχίονας του ομίλου Goody’s-Everest, παρουσίασε μικτή οικονομική επίδοση το περασμένο έτος, που χαρακτηρίζεται από την εκτίναξη των πωλήσεων και τη σημαντική μείωση της τελικής γραμμής.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας επηρεάστηκαν σοβαρά από την απότομη αύξηση των χρηματοοικονομικών εξόδων, που αυξήθηκαν κατά 678%, στα 5,49 εακτ. ευρώ από 709.000 ευρώ το 2002.

Αυτή η οικονομική επιβάρυνση, η οποία επιδεινώθηκε από τον τριπλασιασμό του φόρου εισοδήματος, είχε ως αποτέλεσμα τα καθαρά κέρδη να υποχωρήσουν στις 749.000 ευρώ από 2,5 εκατ. ευρώ το 2022. Παρά τις προκλήσεις αυτές, η Hellenic Catering κατάφερε να αυξήσει τα έσοδά της κατά 23,9%, καθώς ξεπέρασαν τα 88,96 εκατ. ευρώ.

Η διοίκηση της εταιρείας αποδίδει αυτή την εντυπωσιακή αύξηση των πωλήσεων στη στρατηγική προσαρμογή της τιμολογιακής της πολιτικής, ώστε να ευθυγραμμιστεί με τις ευρύτερες τάσεις της αγοράς. Μια πιο προσεκτική εξέταση αποκαλύπτει ότι ο βιομηχανικός τομέας σημείωσε άνοδο πωλήσεων 19,1%, ενώ ο εμπορικός τομέας κατέγραψε πιο ισχυρή αύξηση κατά 25,9%. Αυτό υποδηλώνει ότι η εταιρεία αξιοποίησε αποτελεσματικά την επικρατούσα τάση της αγοράς για ανατιμήσεις, αναφέρουν στελέχη της αγοράς.

Για την τρέχουσα χρήση η διοίκηση της εταιρείας εμφανίζεται αισιόδοξη για τις οικονομικές της επιδόσεις με αύξηση των πωλήσεων και βελτίωση των αποτελεσμάτων. Ωστόσο δεν παραλείπει να επισημάνει, χωρίς να τις κατονομάζει στις οικονομικές καταστάσεις που δημοσίευσε, ότι υπάρχουν πολλές και σημαντικές προκλήσεις και ότι η εταιρεία λειτουργεί σε ένα ιδιαίτερα ρευστό περιβάλλον.

Related posts

Στο Netflix η επιτυχημένη σειρά «Maestro» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη

admin

Στρατηγική επένδυση στην Sleed από τον όμιλο Olympia

admin

Τι προβλέπει η νέα συμφωνία με την Ελληνικός Χρυσός που κυρώθηκε στη Βουλή

admin

Δάνεια με ευνοϊκούς όρους για ΜμΕ από την Εθνική Τράπεζα

admin

Ευρωπαϊκή Πίστη: Πιστοποίηση με ISO 41001 για τη θυγατρική Alter Ego

admin

Στη Σωληνουργεία Κορίνθου το Trion Offshore Project της Woodside Energy

admin

Εθνική: Πώς αξιοποιεί το «όπλο» της πλεονάζουσας ρευστότητας

admin

ΟΛΘ: Ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης νέο μέλος του ΔΣ

admin

Αυξημένες πωλήσεις με λιγότερα έσοδα για την Τζιρακιάν

admin