Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στήνει τη δική της neobank η Alpha Bank

Στη μετατροπή της Alpha Βank Λονδίνου σε neobank του ομίλου προχωρά η Alpha Bank, βάσει όσων αναφέρει στις οικονομικές καταστάσεις δευτέρου τριμήνου, οι οποίες αναρτήθηκαν πρόσφατα.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου, η Alpha Βank ξεκίνησε τον σχεδιασμό υποδομής στην Alpha Βank Λονδίνου, με σκοπό την ενσωμάτωση της ψηφιακής εφαρμογής «Finastra» και την κάλυψη της ολοένα αυξανόμενης ζήτησης για φιλικές προς τον πελάτη ψηφιακές λύσεις τραπεζικής, επεκτείνοντας παράλληλα τη χρήση του my Alpha Mobile app.

Επιπρόσθετα, η Alpha Βank Λονδίνου, σε συνεργασία με την UniSystems, βρίσκεται σε περίοδο εκσυγχρονισμού της τραπεζικής υποδομής, εφαρμόζοντας ένα πρωτοποριακό Core Banking Ecosystem στο cloud. Την ανάληψη του έργου επιβεβαίωσε η διοίκηση της UniSystems, κατά τη διάρκεια πρόσφατης παρουσίασης των αποτελεσμάτων και προοπτικών της εταιρείας.

Έχει ήδη ολοκληρωθεί η περίοδος επιχειρηματικής και λειτουργικής ανάλυσης και αναμένεται η ολοκλήρωση της φάσης Build των συστημάτων, επιτρέποντας την έναρξη των δοκιμών αποδοχής των χρηστών. Το πρώτο παραδοτέο (MVP) έχει προγραμματιστεί για το τέταρτο τρίμηνο του 2024.

Με τις παραπάνω ενέργειες η Alpha θέτει τις βάσεις στρατηγικής επέκτασης στη διεθνή αγορά, καθώς οι παραπάνω επενδύσεις δεν υποστηρίζουν απλά τις τρέχουσες δραστηριότητες της Alpha Βank Λονδίνου, αλλά επιτρέπουν το «ξεκλείδωμα» νέων επιχειρηματικών ευκαιριών, που θα οδηγήσουν σε μετασχηματισμό της λονδρέζικης θυγατρικής.

Η επέκταση θα ξεκινήσει από την αγορά του Λονδίνου, όπου η θυγατρική της Alpha διαθέτει παρουσία και χαρακτηρίζεται από την αυξανόμενη ζήτηση για οικονομικά αποδοτικές και φιλικές προς τον πελάτη λύσεις ψηφιακής τραπεζικής.

Related posts

Ανάμεσα στα κορυφαία παγκοσμίως το δίκτυο κινητής Cosmote

admin

Mytilineos: Στηρίζει το πρόγραμμα FemStem για τις επαγγελματικές δεξιότητες γυναικών

admin

Νέα προγράμματα Wind για τις επιχειρήσεις

admin

Ο όμιλος Μήτση μόνος στην κούρσα για τη Λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων

admin

Δεκαπλάσια κέρδη για Diageo στην Ελλάδα, αλλά…

admin

Μπαίνει λουκέτο στο εργοστάσιο της υαλουργίας ΓΙΟΥΛΑ στο Αιγάλεω

admin

Τέρνα Ενεργειακή: Αυξημένα κέρδη στα 71,8 εκατ.

admin

Αλμα 18 θέσεων έκανε η Ελλάδα στις ταχύτητες του mobile Ιnternet

admin

Intertech: Αύξηση εσόδων 18% και επιστροφή στα κέρδη

admin