Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πέρασε στην Πειραιώς το κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής στην Κοραή

Στην ιδιοκτησία της Πειραιώς περιήλθε το ιστορικό “κτίριο Εθνικής Ασφαλιστικής” επί των οδών Κοραή και Σταδίου καθώς κατά τη διάρκεια του δευτέρου τριμήνου, η τράπεζα αγόρασε από τη Dimand την εταιρεία Iovis ΜΑΕ, η οποία είχε αποκτήσει το ακίνητο από την ασφαλιστική εταιρεία.

Όπως είχε αποκαλύψει η στήλη Χαμαιλέων, η Εθνική Ασφαλιστική ολοκλήρωσε τη μεταβίβαση του ακινήτου στις 30 Απριλίου 2024, έναντι τιμήματος 48 εκατ. ευρώ. Η αγορά του κτηρίου έγινε από τη θυγατρική της Dimand «Iovis», μάλλον με χρήση βραχυπρόθεσμου δανεισμού, καθώς το καταβληθέν μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας στις 30 Απριλίου μετά βίας ξεπερνούσε τα 2 εκατ. ευρώ, ενώ δεν είχε δραστηριότητα.

Ένα με δύο μήνες μετά, η Πειραιώς αγόρασε την Iovis και προχώρησε σε αύξηση κεφαλαίου 52 εκατ. ευρώ που καλύφθηκε εξ ολοκλήρου από την ίδια. Έτσι, ελέγχει το 100% της εταιρείας, αποπλήρωσε τυχόν δάνειο «γέφυρα», το οποίο συνάφθηκε για τη χρηματοδότηση εξαγοράς του ακινήτου, ενώ η θυγατρική της διαθέτει ικανοποιητικό equity για τη χρηματοδότηση της πρώτης φάσης των εργασιών αναβάθμισης του κτιρίου.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση την πρόσφατη συμφωνία πλαίσιο Πειραιώς-Dimand η τελευταία ανέλαβε την ανακαίνιση του κτιρίου Κοραή και Σταδίου, ώστε να στεγάσει μαζί με όμορα κτίρια, ιδιοκτησίας Πειραιώς (Μέγαρο Σερπιέρη, και το όμορο κτήριο επί της Πανεπιστημίου), τις κεντρικές υπηρεσίες της τράπεζας.

Από τα 15.000 τ.μ. του κτiρίου Κοραή περίπου 3.000 τ.μ. προβλέπεται να διατεθούν για εμπορικές χρήσεις και τουλάχιστον 9.000 τ.μ. για την στέγαση των κεντρικών υπηρεσιών Πειραιώς.

Related posts

Διάκριση για την Eurimac – MAKΒΕΛ στα Greek Exports Forum & Awards

admin

Ομιλος Sani/Ikos: Ενοποίηση εγχώριων και διεθνών δραστηριοτήτων

admin

Υπογράφεται η σύμβαση για το Flyover στη Θεσσαλονίκη

admin

Αύξηση τζίρου για Isomat το 2023, νέο επενδυτικό πρόγραμμα 28 εκατ. ευρώ

admin

Νέα επένδυση σε logistics center από Premia Properties

admin

Με το Caffè Vergnano ενισχύεται το χαρτοφυλάκιο της Coca-Cola HBC

admin

Αναβάθμισε την Τράπεζα Πειραιώς σε ΒΒ η DBRS

admin

Νέο θέρετρο Sani/Ikos στη Μαγιόρκα της Ισπανίας

admin

Wind: Πώς θα «εξαργυρώσετε» το voucher των 200 ευρώ

admin