Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα δίωξη κατά του TikTok από την αμερικανική κυβέρνηση

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ κατέθεσε νέα προσφυγή κατά του TikTok, στην οποία κατηγορεί την εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης ότι συλλέγει παράνομα τα προσωπικά δεδομένα παιδιών και εφήβων και ότι δεν απάντησε στους γονείς που προσπάθησαν να διαγράψουν τους λογαριασμούς των παιδιών τους.

Η ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι οι πρακτικές της εταιρείας ισοδυναμούν με “μαζική” παραβίαση της ιδιωτικής ζωής των παιδιών, κατά παράβαση της σχετικής αμερικανικής νομοθεσίας που απαιτεί από τις διαδικτυακές εταιρείες να λαμβάνουν γονική συναίνεση πριν τη συλλογή δεδομένων για άτομα κάτω των 13 ετών.

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η εταιρεία και η μητρική εταιρεία ByteDance ήταν “επαναλαμβανόμενοι παραβάτες”, παραπέμποντας σε ανάλογη προσφυγή εναντίον τους που είχε ασκηθεί το 2019.

Ωστόσο το TikTok αμφισβήτησε τους ισχυρισμούς τους και δήλωσε ότι είναι “υπερήφανο” για τις προσπάθειές του να προστατεύσει τα παιδιά.

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας πρόσθεσαν επίσης ότι αφαίρεσαν προληπτικά από την εφαρμογή ανήλικους χρήστες και ότι εφάρμοσαν οικειοθελώς διάφορα μέτρα προστασίας, όπως προεπιλεγμένα όρια χρόνου οθόνης και πρόσθετους προφυλακτήρες απορρήτου για ανηλίκους.

“Διαφωνούμε με αυτούς τους ισχυρισμούς, πολλοί από τους οποίους σχετίζονται με γεγονότα και πρακτικές του παρελθόντος που είναι πραγματικά ανακριβείς ή έχουν αντιμετωπιστεί”, είπε ένας εκπρόσωπος. “Είμαστε περήφανοι για τις προσπάθειές μας να προστατεύσουμε τα παιδιά και θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε και να βελτιώνουμε την πλατφόρμα”.

Η καταγγελία εντείνει την πίεση στην TikTok και την κινεζική μητρική εταιρεία ByteDance, καθώς η αμερικανική κυβέρνηση προωθεί νομοθεσία που απειλεί να απαγορεύσει τη λειτουργία της εφαρμογής εντός των ΗΠΑ. Οι αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης ζήτησαν από το δικαστήριο να διατάξει τη διακοπή των λειτουργίας του TikTok και να καθορίσει ποινές για κάθε παράβαση.

“Αυτή η ενέργεια είναι απαραίτητη για να αποτρέψουμε τους κατηγορούμενους, οι οποίοι είναι επαναλαμβανόμενοι παραβάτες και λειτουργούν σε μαζική κλίμακα, να συλλέγουν και να χρησιμοποιούν προσωπικά δεδομένα μικρών παιδιών χωρίς καμία γονική συναίνεση ή έλεγχο”, δήλωσε ο κύριος αναπληρωτής βοηθός γενικός εισαγγελέας Μπράιν Μπόιντον. 

Το TikTok είναι μια από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο, έχοντας περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες παγκοσμίως και περισσότερους από 170 εκατομμύρια στις ΗΠΑ.

Έρευνες της Pew Research διαπίστωσαν ότι περισσότερο από το 60% των εφήβων των ΗΠΑ ηλικίας 13-17 ετών χρησιμοποιούν την πλατφόρμα, περισσότεροι από τους μισούς από αυτούς σε καθημερινή βάση.


 

Related posts

Χιλή: Τουλάχιστον 64 οι νεκροί στις πυρκαγιές

admin

Μεγάλη Βρετανία: Απροσδόκητη μείωση των τιμών των κατοικιών

admin

ΗΠΑ: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία για την παραγωγικότητα

admin

Ευρωκοινοβούλιο: Υπέρ αυστηρότερων κανόνων για την τεχνητή νοημοσύνη

admin

Μπανγκλαντές: Τουλάχιστον επτά νεκροί από τον κυκλώνα Μιντίλι – Αγωνία για την τύχη 300 ψαράδων

admin

Τουρκία: “Να κηρύξουμε προστατευόμενες περιοχές στο Αιγαίο” ζητά η αξιωματική αντιπολίτευση

admin

Προυπολογισμός 2024 – Γ. Γεραπετρίτης: Η εξωτερική μας πολιτική είναι επί την βάση Αρχών που εδράζονται στο Διεθνές Δίκαιο και τα Κυριαρχικά μας Δικαιώματα

admin

Ερυθρά Θάλασσα: Νέα απόπειρα επίθεσης κατά εμπορικού πλοίου

admin

Το Ισλαμικό Κράτος καλεί τους οπαδούς του να πλήξουν τους “σταυροφόρους” στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ

admin