Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η επιστροφή της παραδοσιακής συζύγου και “πώς να παντρευτείτε έναν εκατομμυριούχο”

Πόσο άραγε απέχουμε από τη ρομαντική κωμωδία του 1953 της Marilyn Monroe, με τον τίτλο “How to Marry a Millionaire” και τις influencers του 2024 που προτρέπουν τις γυναίκες followers τους να παντρευτούν πλούσιους άνδρες, με μήνυμα: “Βρείτε έναν άντρα που είναι πρόθυμος να σας προσφέρει τα πάντα, ώστε να μπορείτε να ζήσετε μια άνετη ζωή”; Μάλλον καθόλου.


Ο διαδικτυακός όρος Tradwife είναι η συντομογραφία του διαδικτύου για την «παραδοσιακή σύζυγο» (traditional wife). Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη διαδικτυακή τάση οι γυναίκες συμβουλεύουν άλλες γυναίκες για το πώς να βρουν «άνδρες χορηγούς» με τις «coaches» να λένε ότι οι γυναίκες είναι «επενδύσεις» και να πιστεύουν ότι ο μοναδικός σκοπός τους πρέπει να είναι η φροντίδα του «άντρα» τους. Σε δημοσίευση που έκανε ο ισπανικός ιστότοπος πολυτελών γνωριμιών “Seeking” με παραπάνω από 500.000 χρήστες, αναφέρει ότι όταν οι υποψήφιοι απαντούν για το τι ψάχνουν σε μια σχέση, μόνο το 26% απαντά «αληθινή αγάπη», ενώ το 46,4% των singles δηλώνουν ότι αναζητούν «έναν πολυτελή τρόπο ζωής».





Τι κρύβεται λοιπόν πίσω από την άνοδο των προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με χιλιάδες followers, που συμβουλεύουν τις γυναίκες πώς να βρουν έναν πλούσιο σύζυγο; Η Karla Elia, η οποία συστήνεται ως ειδικός σχέσεων και δημόσιο πρόσωπο με αποστολή να ενδυναμώσει τις γυναίκες να βρουν τον σωστό σύντροφο, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Τhe Sun λέει: «Ένας άντρας πρέπει να καταλάβει ότι πρέπει να βρίσκεται σε μια ισχυρή οικονομική θέση για να μπορέσει να “επενδύσει” σε μια γυναίκα». Η 24χρονη, που έχει συγκεντρώσει πάνω από 1.000.000 οπαδούς, προτείνει στους ακoλούθους της να αναζητήσουν έναν σύντροφο που να έχει οικονομική άνεση.

«Κάθε γυναίκα έχει τη δυνατότητα να έχει μια ενωμένη οικογένεια, έναν πλούσιο γάμο και μια επιτυχημένη επιχείρηση». Με αυτόν τον τρόπο παρουσιάζεται η Karla Elia προωθώντας τα μαθήματά της που ονομάζει mentorship για το πώς μπορεί μία γυναίκα να μετατρέψει τον γάμο της σε μία πετυχημένη επιχείρηση. Επιμένει ότι ο σωστός άντρας πρέπει να έχει «mindset χορηγού». Η περίπτωση της Karla Elía δεν αποτελεί εξαίρεση και σχετίζεται στενά με την αύξηση των περιπτώσεων των γυναικών που σταματούν τη δουλειά τους για να αφιερώσουν όλο τους τον χρόνο στο σπίτι και υποστηρίζουν ότι η ευτυχία πηγάζει από τις οικογενειακές υποχρεώσεις, τον σύζυγο και τα παιδιά.





Tην ίδια ώρα σχεδόν 12 εκατομμύρια ακόλουθοι σε Instagram, YouTube και TikTok παρακολουθούν το Ballerina Farm και τη ζωή της Hannah Neeleman, της μητέρας οκτώ παιδιών, βασίλισσας του tradwife. Στα video της η Neeleman ψήνει ψωμί, αρμέγει τις αγελάδες, φτιάχνει βούτυρο και φροντίζει την οικογένεια και το νοικοκυριό. Η Neeleman, πρώην μπαλαρίνα, απόφοιτος του διάσημου Julliard School στη Νέα Υόρκη, είναι παντρεμένη με τον Daniel, τον γιο του δισεκατομμυριούχου ιδρυτή της JetBlue, David Neeleman. Τα περισσότερα από τα οκτώ παιδιά της γεννήθηκαν στο σπίτι χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη.


Kορίτσια για σπίτι


Στον ψηφιακό κόσμο, το #SAHGF δηλαδή “Stay-at-home girlfriend” έχει συγκεντρώσει πάνω από 200 εκατομμύρια προβολές στο TikTok. Η πρόταση του #SAHG είναι να στηρίζεις τον σύντροφό σου, να αναλαμβάνεις δουλειές του σπιτιού και να παραμένεις όμορφη. «Καλώς ήρθατε σε ένα ακόμη επεισόδιο εκείνης που μένει στο σπίτι», λέει η 25χρονη Helen με νεοϋορκέζικη προφορά. Η Helen είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην πλατφόρμα επειδή παρουσιάζει την καθημερινή της ρουτίνα τις ώρες που ο φίλος της είναι στη δουλειά και τα βίντεό της συγκεντρώνουν περισσότερες από δύο εκατομμύρια προβολές.


Την ίδια λογική ακολουθεί η Sahar Khorramnezhad, μια δικηγόρος που άφησε τη δουλειά της όταν γνώρισε τον αρραβωνιαστικό της. Στα stories της τονίζει ότι οι γυναίκες δεν πρέπει να ασχολούνται πολύ με το να βρουν έναν πολύ πλούσιο άνδρα, αλλά έναν ‘’άντρα που να μπορεί να τις συντηρεί”. Ένα άλλο παράδειγμα είναι η Nath, η οποία είναι επίσης πολύ δημοφιλής στο Instagram. Και οι δύο γυναίκες συμφωνούν ότι βρήκαν την αληθινή ευτυχία όταν σταμάτησαν να εργάζονται και άρχισαν να φροντίζουν τους συντρόφους τους.

Μία από τις πιο διάσημες #SAHGs, η Kendal Kay έδωσε μία συνέντευξη στο περιοδικό Newsweek εξηγώντας πως η οικονομική ανεξαρτησία της γυναίκας είναι εξίσου σημαντική με την ασφάλειά της. Η Kendal έκανε σαφές ότι δεν είναι όλα όσα λάμπουν χρυσάφι: «Με επικρίνουν συχνά επειδή δεν είμαι οικονομικά ανεξάρτητη, αλλά εγώ νιώθω πολύ ασφαλής. Συχνά με ρωτούν: «Δεν νομίζετε ότι αυτό είναι μια συνταγή για οικονομική κατάχρηση; Δεν μιλάω πάντα γι’ αυτό στα βίντεό μου, αλλά πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό για οποιονδήποτε βρίσκεται σε παρόμοια κατάσταση -είτε είστε σύζυγος ή μητέρα που μένει στο σπίτι- να έχει κάποιου είδους οικονομική ασφάλεια. Αυτό μπορεί να φαίνεται διαφορετικό για τον καθένα, αλλά εγώ εξακολουθώ να βγάζω κάποια χρήματα από τη δημιουργία περιεχομένου -περίπου 2.000 δολάρια το μήνα- έχω αποταμιεύσεις από τότε που δούλευα πολύ, στις οποίες είναι καλό να στηρίζομαι».


Μακριά από τον κόσμο του TikTok, η πραγματικότητα της καθημερινότητας είναι πιο σκληρή και η απάντηση μάλλον πολύ συγκεκριμένη. Τα περισσότερα ζευγάρια εκεί έξω δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά να ζήσουν από το εισόδημα του ενός, επομένως μάλλον δεν θα χρειαστεί να επιλέξουμε ποιος είναι αυτός που θα πληρώνει και ποιος αυτός που θα μείνει στο σπίτι.






--.GR

Related posts

Χατζηδάκης (ΘΕΜΑ 104,6): Αρχές Νοεμβρίου το νέο «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» – Θα έχει και «έξυπνη» ενέργεια

admin

Συνέδρια: Οι απώλειες εσόδων άνω του 1 δισ. και η χαμένη ευκαιρία του Ταε Κβο Ντο

admin

ΕΝΦΙΑ: Πόση έκπτωση θα κερδίσουν όσοι ασφαλίσουν το σπίτι τους φέτος

admin

Θεοχάρης: Στο ένα πέμπτο των περσινών οι τουριστικές εισπράξεις του 2020

admin

Φορολογικές δηλώσεις: Άνοιξε η πλατφόρμα – Τι να προσέξετε

admin

Χρηματιστήριο Αθηνών: Δεύτερη σερί εβδομαδιαία άνοδος με νέα ρεκόρ – Διψήφιο τραπεζικό «άλμα» εντός του 2024

admin

e-αποδείξεις: Πιθανή η μείωση του 30% για το 2021 – Ποια σενάρια είναι στο τραπέζι

admin

Πλειστηριασμοί: Άλλαξε χέρια η μεζονέτα του Π. Νίκα στην Τήνο – Στα αζήτητα η βίλα του “Mr. Sea Satin” στη Μύκονο

admin

«e-λιανικό»: Αφορολόγητα κι ακατάσχετα τα 5.000 ευρώ της επιδότησης

admin