Image default
EUROBANK

Χρηματιστήριο – Blue Chips: Οι μετοχές που… αγνόησαν το sell off και υπερασπίστηκαν τα κεκτημένα

Ισχυρό ράπισμα δέχθηκε χθες το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο «βούλιαξε» στη σκιά του παγκόσμιου sell off, οδηγώντας τις απώλειες του Γενικού Δείκτη στο -3,2% σε επίπεδο Αυγούστου και στο -2,6% σε επίπεδο εβδομάδας.

Παρ’ όλα αυτά, υπήρξαν και ορισμένες μετοχές της Υψηλής Κεφαλαιοποίησης, οι οποίες κατάφεραν να αντισταθούν στην κάμψη και να υπερασπιστούν τα κεκτημένα, κινούμενες αντίρροπα από την υπόλοιπη αγορά.

Τράπεζες

Στις τράπεζες, ενδεικτικά, η μετοχή της Eurobank έκανε το 4/5 στην εβδομάδα, καταφέρνοντας να κλείσει το πενθήμερο με άνοδο της τάξης του 0,5%. Κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα η συνολική απόδοση μέσα στο 2024 να βελτιωθεί σε επίπεδα άνω του 27%.

Σε παρόμοια τροχιά βρέθηκε και η Τρ. Πειραιώς, η οποία μπορεί χθες να πρωταγωνίστησε στην πτώση (-4,8%), αλλά κατόρθωσε να εμφανίσει εβδομαδιαία κέρδη 1%, χάρη στο εκρηκτικό διήμερο Τετάρτης – Πέμπτης, όταν η μετοχή σκαρφάλωσε κατά σχεδόν 7%.

Μπήτρος: Η Σκύλλα και η Χάρυβδη, το ράλι κατά 30% και το εν αναμονή… comeback

Titan – ΟΤΕ

Την ίδια στιγμή, η μετοχή της Titan Cement έδωσε συνέχεια στις υψηλές πτήσεις, παραμένοντας σε επίπεδα – ρεκόρ. Σε εβδομαδιαίο επίπεδο, μάλιστα, η απόδοση διαμορφώθηκε στο 2,2%, καθώς την Πέμπτη η μετοχή έφθασε έως τις κορυφές των 33 ευρώ, προτού διορθώσει στα 32,3 ευρώ κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης.

Ο ΟΤΕ, ταυτόχρονα, αποχαιρέτησε το πενθήμερο σχεδόν αμετάβλητος, διατηρούμενος σε απόσταση βολής από τα υψηλά 13 μηνών της Πέμπτης (15,25 ευρώ).

Coca Cola – Cenergy

Ίδιο σκηνικό έστησε και η Coca – Cola, η οποία μπορεί να υποχώρησε από τα υψηλά 4ετίας των 34 ευρώ, αλλά η εβδομαδιαία κάμψη περιορίστηκε μόλις στο -0,6%.

H μετοχή της Cenergy, την ίδια στιγμή, έμεινε κοντά στα ιστορικά υψηλά των 9,9 ευρώ, καθώς τα συνεχόμενα κέρδη από τη Δευτέρα έως την Πέμπτη σχεδόν ισοσκέλισαν τις βαριές απώλειες της Παρασκευής.

Σαράντης – ΤΕΝΕΡΓ

Μόλις στο -0,5% ανήλθε η εβδομαδιαία «χασούρα» για τη μετοχή της Sarantis, η οποία μπορεί να απέχει περίπου 13% από τις κορυφές των 12,4 ευρώ, αλλά ταυτόχρονα κερδίζει 30% από τις αρχές του έτους.

Τέλος, η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή, θωρακισμένη από το πρόσφατο deal πώλησης στην τιμή των 20 ευρώ, απώλεσε μόλις 0,6% στο προηγούμενο πενθήμερο, διατηρώντας με άνεση τα επίπεδα των 19 ευρώ.

Τα blue chips με την καλύτερη εβδομαδιαία επίδοση

• Titan Cement 2,2%

• Πειραιώς 1,0%

• Eurobank 0,4%

• ΟΤΕ -0,20%

• Sarantis -0,5%

• Coca Cola -0,6%

• Τέρνα Ενεργειακή -0,6%

• Cenergy -0,8%

Χρηματιστήριο: Οι 2 1 μετοχές που γλιτώνουν από την καθίζηση των αγορών

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής) 

Related posts

Deal της Eurobank με τη Cerved στη διαχείριση ακινήτων

admin

One stop Hub για τους κατοίκους εξωτερικού δημιούργησε η Eurobank

admin

Eurobank: Net profit of 684 million euros in 1H

ad

Eurobank: Βγαίνει στις αγορές με senior ομόλογο

ad

Eurobank Equities: Σπάει ο «φαύλος κύκλος» για τις ελληνικές τράπεζες

admin

Προχωρά η συγχώνευση Eurobank με Grivalia

admin

Στην Eurobank FPS η δεύτερη άδεια διαχείρισης

admin

Eurobank: Βήμα εξόδου από τη στασιμότητα για την οικονομία

admin

Eurobank: Καθαρά κέρδη 57 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο

admin