Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μια μικρή παρέα δεν σέβεται τη Δικαιοσύνη»

ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΣΟΚ

Χάρης Δούκας

«Μια μικρή παρέα δεν σέβεται τη Δικαιοσύνη»

Η πρώτη ομιλία του Χάρη Δούκα σε κρητικό έδαφος, στο Ηράκλειο (φωτογραφία), περιείχε σκληρή γλώσσα για την κυβέρνηση, καθώς ο δήμαρχος Αθηναίων έχει ανοίξει μέτωπο τόσο με το Μέγαρο Μαξίμου όσο και με τη γαλάζια αντιπολίτευση στον Δήμο –θεωρώντας πως κι εκείνη λειτουργεί ως «αντ’ αυτού» της κεντρικής διοίκησης.

«Η χώρα, αυτή τη στιγμή, είναι κλειδωμένη σε ένα σύστημα πελατειασμού, πολύ σκληρού, διότι μια πολύ μικρή παρέα δεν σέβεται τη Δικαιοσύνη», σχολίασε χαρακτηριστικά, φέροντας ως παράδειγμα τις πρόσφατες εξελίξεις στην υπόθεση των υποκλοπών: «Είχε στηθεί ολόκληρο σύστημα με υποκλοπές, με παρακολουθήσεις, παρακολουθούσαν τον Νίκο Ανδρουλάκη, παρακολουθούσαν στρατιωτικούς, βουλευτές, πολιτικούς, κόμματα. Και βγήκε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και είπε «κλείνει η υπόθεση». Και οι κρίνοντες πρέπει να κριθούν», σχολίασε χαρακτηριστικά. «Το ΠΑΣΟΚ είναι γεννημένο για τα δύσκολα, είναι γεννημένο για να σηκώσει ανάστημα, για να σταθεί μπροστά στην ευθύνη. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι συνιστώσα», είπε για την επόμενη μέρα του κόμματος και για τον δικό του στόχο.

Νίκος Ανδρουλάκης

Επείγει ένα στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης

Ξεκινώντας την περιοδεία του στην Πελοπόννησο, ο Νίκος Ανδρουλάκης βρέθηκε χθες στον πρώτο σταθμό του, τη Μεσσηνία και στο Φιλιατρινό Φράγμα (φωτογραφία). Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει στόχο να απαντάει πρώτα και κύρια στην κυβέρνηση, θέτοντάς την ως τον βασικό του αντίπαλο – γι’ αυτό και χαρακτήρισε τη δουλειά που έχει γίνει στο φράγμα «μνημείο κακού σχεδιασμού»: «Ενώ το φράγμα έχει ολοκληρωθεί, δεν υπάρχουν τα αρδευτικά δίκτυα ώστε να τροφοδοτηθούν με νερό τα αγροτεμάχια» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τον Ανδρουλάκη, που «μετράει» τις περισσότερες δυνάμεις του στην περιφέρεια (δεδομένο που φάνηκε και στις τελευταίες εκλογές), «επείγει ένα στρατηγικό σχέδιο (…) που θα αξιοποιεί τον τουρισμό και θα συνδέει τη μεταποίηση και τον πρωτογενή τομέα ώστε να υπάρχει προστιθέμενη αξία ανάπτυξης. Αυτό το όραμα μπορεί να ανοίξει πολλές και καλές θέσεις εργασίας στην ελληνική περιφέρεια, να έχουμε μια γνήσια περιφερειακή ανάπτυξη, να μείνουν εδώ οι νέοι, διότι χωρίς ισχυρή περιφέρεια η χώρα μας δεν θα τα καταφέρει ούτε αναπτυξιακά ούτε δημογραφικά».

Παύλος Γερουλάνος

Περιοδεία σε Γρεβενά και Κοζάνη

Από τη Δεσκάτη Γρεβενών και το γραφείο του δημάρχου της πόλης, Δημήτρη Κόττα, ξεκίνησε η περιοδεία του Παύλου Γερουλάνου στη βόρεια Ελλάδα – αργότερα επισκέφτηκε τα Γρεβενά και «έκλεισε» στην Κοζάνη. Ο βουλευτής της Α’ Αθήνας ενημερώθηκε για τα προβλήματα του δήμου και μετά είχε σύντομη συνάντηση με πολίτες, για να ακούσει τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν. Αυτό είναι και το μοντέλο που θα ακολουθήσει στις περιοδείες του, σε μικρές συναντήσεις, ώστε να μπορεί να εντοπίζει λύσεις σε όσα ακούει στο «σχέδιο Αναγέννησης», όπως περιγράφει το πρόγραμμα που θα εφαρμόσει, αν εκλεγεί, στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το σχέδιο μπορεί να δώσει λύσεις για αποτελεσματική στήριξη του αγρότη και των προϊόντων της γης μας, για καλύτερη δημόσια υγεία και παιδεία και για την προώθηση της τοπικής οικονομίας, ώστε να σταματήσει να ερημώνει η ελληνική ύπαιθρος».

Το «σχέδιο Αναγέννησης» ο Γερουλάνος το κρατάει σε έναν φάκελο –παραπέμποντας συμβολικά και στις κυβερνητικές εποχές του ΠΑΣΟΚ.

Αννα Διαμαντοπούλου

Επόμενοι σταθμοί Χίος και Κύπρος

Για τη Χίο ταξιδεύει σήμερα η Αννα Διαμαντοπούλου, ύστερα από επαφές στη βορειοανατολική Αθήνα και την περιοχή του Πειραιά. Στο πλαίσιο της προεκλογικής της περιοδείας, η πρώην υπουργός θα συναντηθεί με παραγωγικούς φορείς του νησιού, ενώ έχει στόχο να κουβεντιάσει με πολίτες και «πολιτικούς φίλους», όπως τους ονομάζει. Ανάμεσά τους περιλαμβάνεται και η Αργυρώ Κουτσουράδη, μια συμβολική επιλογή καθώς η συγκεκριμένη έχει βραβευτεί από την Ευρωπαϊκή Ενωση με το πρώτο βραβείο νέας αγρότισσας.

Το απόγευμα, η Διαμαντοπούλου θα κάνει και μια πιο «παραδοσιακή» προεκλογική ομιλία για τους φίλους και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο νησί.

Επόμενος, αυριανός σταθμός είναι η Κύπρος: προσκεκλημένη του δημάρχου Αμμοχώστου και ως επίτιμη δημότης της πόλης, θα συμμετάσχει στην αντικατοχική εκδήλωση που διοργανώνεται, στην οποία θα παραβρεθεί και ο Νίκος Χριστοδουλίδης – σε μια συμβολική κίνηση που θέλει να δείξει την έμφαση που η ίδια δίνει στα εθνικά θέματα και στη σημασία της επίλυσης του Κυπριακού.

Μιχάλης Κατρίνης

Η ακρίβεια στο στόχαστρο

Τις δικές του επαφές με παραγωγικούς φορείς κάνει αυτές τις μέρες ο Μιχάλης Κατρίνης, καθώς επικεντρώνεται στο θέμα της ακρίβειας. Ο βουλευτής Ηλείας είχε διαδοχικές συναντήσεις με την πρόεδρο της ΕΚΠΟΙΖΩ Παναγιώτα Καλαποθαράκου και τον πρόεδρο της Ενωσης Εργαζόμενων Καταναλωτών Απόστολο Ραυτόπουλο.

«Οι έλληνες πολίτες, οι έλληνες καταναλωτές είναι ανυπεράσπιστοι απέναντι στην ακρίβεια, στην αισχροκέρδεια. Η κυβέρνηση, που η ίδια δημιούργησε τις μονοπωλιακές και ολιγοπωλιακές καταστάσεις στην οικονομία, είναι ανίκανη και κυρίως απρόθυμη να τους προστατεύσει» ανέφερε μετά τις συναντήσεις, τονίζοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης «έχει κάνει την επιλογή του: είναι με τα καρτέλ, με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα».

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Γιάννης Κανελλάκης τόνισε πως «εμείς, αν ο λαός μας ψηφίσει, θα εργαστούμε σκληρά, με συνέπεια, με ευθύνη και χωρίς υστεροβουλίες, για γενναίες μεταρρυθμίσεις όπου χρειάζεται, στην υγεία, την παιδεία, την εγκληματικότητα, την ακρίβεια, τις συγκοινωνίες και οπουδήποτε άλλου, ώστε ο ελληνικός λαός να ευημερήσει και να ζήσει με αξιοπρέπεια».

Related posts

Στέφανος Κασσελάκης: Το «ευχαριστώ» του στον Αλέξη Τσίπρα

admin

Μητσοτάκης από Σητεία: Η χώρα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση

admin

Το πρόσωπο της συνόδου ήταν η Μελόνι

admin

Νίκος Ανδρουλάκης: Στα εγκαίνια του μουσείου Ούλοφ Πάλμε

admin

Συνεδρίασε η Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου για Κρήτη, Εύβοια, Θήβα και Λέσβο

admin

Βορίδης: Θωρακίζουμε τη διαφάνεια και την αξιοκρατία

admin

Σωκράτης Φάμελλος: Το αρνητικό ρεκόρ καμένων εκτάσεων καθιστά αναγκαία τη διόρθωση λαθών και την αλλαγή πολιτικής

admin

«Σχέδιο διχασμού από τον νεόκοπο και ανέπαφο με την Αριστέρα Κασσελάκη» – Ηχηρή αποχώρηση Σκουρλέτη από τον ΣΥΡΙΖΑ

admin

Μητσοτάκης στο Reuters: Δεν θα δεχθούμε παράλογους ισχυρισμούς της Τουρκίας για ελληνικά νησιά

admin