Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Σε κλοιό εισαγόμενων ρευστοποιήσεων

Με αρνητική επιρροή από το sell off στις διεθνείς αγορές ξεκίνησε η συνεδρίαση της Παρασκευής (2/8) στο ελληνικό

χρηματιστήριο

, το οποίο κινείται σε πτωτική τροχιά για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα. Ο Γενικός Δείκτης έχει ήδη απολέσει κρίσιμα σημεία στήριξης, ενώ πλέον απειλούνται ακόμη και οι 1.450 μονάδες.


Ειδικότερα, ο

Γενικός Δείκτης

διολισθαίνει κατά -1,86% και διαπραγματεύεται στις 1.447,02 μονάδες, με υψηλό ημέρας τις 1.455,94 μονάδες και χαμηλό ημέρας τις 1.446,16 μονάδες. Στο στόχαστρο των πωλητών οι τράπεζες, οι οποίες καταγράφουν «βουτιά» -2,5%. Το Χ.Α. ακολουθεί τις ξένες αγορές και, όπως ανέφεραν οι αναλυτές, το επιλεκτικό ενδιαφέρον ενδεχομένως να περιορίσει την πτώση. Κάτι που προς το παρόν φαντάζει δύσκολο.





Το κλίμα γεωπολιτικού κινδύνου στη Μέση Ανατολή και η «σκιά» της ύφεσης, που πλανάται πάνω από τις ΗΠΑ, επιβαρύνουν σήμερα την εγχώρια αγορά. Πρόσθετο «αγκάθι» τα οικονομικά μεγέθη των τεχνολογικών κολοσσών, τα οποία δεν ενθουσιάζουν τους traders. Αυξάνονται, επίσης, οι ανησυχίες ότι θα αργήσει να ξεκινήσει η νομισματική χαλάρωση από την Federal Reserve, παρά την χθεσινή μείωση των επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας (την πρώτη μετά από τέσσερα χρόνια).


Στην πορεία που θα ακολουθήσει η μετοχή της Alpha Bank στρέφεται η προσοχή των επενδυτών, στον απόηχο των αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε η τράπεζα πριν από την έναρξη της συνεδρίασης. Ειδικότερα, παρουσίασε καθαρά κέρδη ύψους 322,5 εκατ. ευρώ στο α’ εξάμηνο (αύξηση 6,6% σε ετήσια βάση), θέτοντας νέους υψηλότερους στόχους για το σύνολο του 2024.





Με την Alpha Bank ολοκληρώθηκε ο κύκλος των ανακοινώσεων από τις συστημικές τράπεζες, όσον αφορά τις επιδόσεις τους στο α’ εξάμηνο και το β’ τρίμηνο του 2024. Σειρά έχουν το ερχόμενο πενθήμερο η ΔΕΗ (Τρίτη 6 Αυγούστου), ο ΟΤΕ, η Coca Cola (Τετάρτη 7 Αυγούστου), η Ideal Holdings, η Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ (Πέμπτη 8 Αυγούστου), η BriQ Properties και η Intercontinental International (Παρασκευή 9 Αυγούστου).


Για σήμερα ορίστηκε η αποκοπή του δικαιώματος συμμετοχής στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με διανομή δωρεάν μετοχών της Orilina Properties. Η διαπραγμάτευση των 15,6 εκατ. νέων μετοχών πρόκειται να ξεκινήσει από 7 Αυγούστου, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα. Η αναλογία είναι μία νέα για κάθε (περίπου) 8,8 παλαιές κοινές ονομαστικές μετοχές.






Διαβάστε περισσότερα στο --.gr





Ειδήσεις σήμερα:





Τρομάζει το ντόμινο των κρουσμάτων της πανώλης των αιγοπροβάτων σε όλη τη χώρα – Δρομολογούνται τα επόμενα βήματα





Σκληρή μάχη στη Βουλή για το πόρισμα του Αρείου Πάγου για τις παρακολουθήσεις





Κανονικά συνεχίζονται οι αγώνες στο Παρίσι με intersex πυγμάχους παρά το σάλο με τις δύο αθλήτριες με τα ανδρικά χρωμοσώματα

Related posts

Εντυπωσιακές εικόνες: Τοποθεσίες-φάντασμα που τις έχει «καταπιεί» η φύση

admin

Wall Street: Μια… ανάσα από τις 41.000 μονάδες ο Dow – Κέρδη για όλους τους δείκτες

admin

Αριστοτέλης Μυστακίδης: Tο πλάνο για το εμβληματικό «κτίριο Ρούσβελτ» στη Θεσσαλονίκη (pics)

admin

Power Pass: Τα ΑΦΜ που μπορούν να κάνουν αίτηση στο vouchers.gov.gr σήμερα

admin

Ευρωπαϊκή Ένωση: Συμφωνία για τον προϋπολογισμό για το 2023

admin

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Παράταση στη «περίοδο χάριτος» εξετάζει το ΥΠΟΙΚ

admin

Zαχαράκη: Στις 22 Δεκεμβρίου η καταβολή των έκτακτων επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ

admin

Το ερώτημα του ενός εκατομμυρίου – Η Κίνα θα «σώσει» ή θα «πνίξει» τον Πούτιν;

admin

Σκρέκας: Θα στηρίζουμε ισόρροπα νοικοκυριά και επιχειρήσεις για όσο διαρκεί η παγκόσμια ενεργειακή κρίση

admin