Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βοήθεια

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας ζήτησε τη βοήθεια ιδιωτικών αερολεσχών της περιοχής του στην προσπάθεια του κρατικού μηχανισμού να εντοπίζει έγκαιρα μια φωτιά. Υπήρξε ανταπόκριση κι ανέβασε στα σόσιαλ μίντια το σχέδιο μίας από τις δύο πτήσεις που έγιναν προχθές. Τελικά, η συνεργασία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα δεν είναι και τόσο κακή όσο διατείνεται το ένα από τα δύο κόμματα που (για να σπάσει το μπλε του εκλογικού χάρτη) στήριξε την υποψηφιότητά του το 2023, ε;

Ευχές

Με ένα ποστ στο οποίο δήλωσε ευγνώμων στον Μητσοτάκη και στη Φον ντερ Λάιεν, περήφανος για όσα πέτυχε η προηγούμενη Κομισιόν και έστειλε «θερμές ευχές στον φίλο Απόστολο Τζιτζικώστα για καλή επιτυχία» υποδέχθηκε την ανακοίνωση του νέου έλληνα επιτρόπου ο Μαργαρίτης Σχοινάς. Λογικά δεν εξεπλάγη. Το όνομα του Τζίτζι ήταν το μόνο που ακουγόταν τις τελευταίες μέρες. Κι η ανάγκη της ΝΔ να επανασυνδεθεί με τα συντηρητικά ακροατήρια από τα Τέμπη και πάνω γνωστή εδώ και καιρό.

Δεσμεύσεις

Ο Ακης Σκέρτσος επισήμανε ότι με βάση τον μηχανισμό παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου έχει υλοποιηθεί το 42% των δεσμεύσεων της κυβέρνησης για το τρέχον έτος – και συγκεκριμένα 29 μεταρρυθμίσεις και 25 σημαντικές δημόσιες επενδύσεις. Ωραία. Αρα, μένουν άλλοι τέσσερις μήνες (δεν υπολογίζω τον Αύγουστο για ευνόητους λόγους) για να καταφέρει η κυβέρνηση να εκπληρώσει το υπόλοιπο 58% όσων έχει υποσχεθεί για το 2024. Και από στατιστική γωνία να το δεις, δύσκολη φαίνεται η αποστολή.

Ανίκανοι

Με το ύφος του κονεσέρ ο οποίος μοιράζεται με το κοινό κάτι που κι εκείνο υποψιάζεται αλλά αυτός γνωρίζει, ο Χάρης Θεοχάρης εξήγησε από κοινοβουλευτικού βήματος ότι δεν μπορεί το κράτος να προσλάβει σε θέσεις διαχείρισης δισεκατομμυρίων ανθρώπους που αμείβονται με το ενιαίο μισθολόγιο χωρίς μπόνους ή άλλα κίνητρα επειδή θα είναι ή ανίκανοι ή διεφθαρμένοι. Τόσα χρόνια στην πολιτική, τόσα διαφορετικά κόμματα στο βιογραφικό του, κι ακόμη να αποκτήσει τη στοιχειώδη για κάθε πολιτευτή γνώση: δεν προσβάλλουμε ψηφοφόρους.

Related posts

Τσαβούσογλου: Η στρατιωτικοποίηση Λέσβου και Σάμου ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι – Θα πάρουμε μέτρα

admin

«Κόκκινη κάρτα» σε Ρωσία και Πούτιν

admin

Μητσοτάκης στο Υπουργικό: Τα μέτρα για την καθημερινότητα των πολιτών δεν πάνε διακοπές

admin

Στέφανος Κασσελάκης: Θα χρειαστεί να βάλει τα χακί;

admin

Μήνυμα Μητσοτάκη για τα 57 χρόνια από το χουντικό πραξικόπημα

admin

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Η 21η Απριλίου «υπενθυμίζει το χρέος μας να επαγρυπνούμε και να διαφυλάσσουμε τη Δημοκρατία»

admin

Θεσμικότητα εναντίον lifestyle το σύνθημα της Χαριλάου Τρικούπη

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Απευθείας στη Δικαιοσύνη ο Καραμανλής – Δεν τον καλύπτει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

admin

Το ανακάτεμα της τράπουλας

admin