Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δούρου: Νέες βόλτες τουρκικού ερευνητικού στη Λέσβο – Απάθεια και αφωνία από την κυβέρνηση

Εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων βρίσκεται ξανά τουρκικό πλοίο», τονίζει η τομεάρχης Εξωτερικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Ρένα Δούρου, προσθέτοντας συγκεκριμένα πως, «σύμφωνα με τα ΜΜΕ, πρόκειται για το ερευνητικό σκάφος με την ονομασία Abdul Hamid Han που το πρωί έπλεε νοτίως της Λέσβου ‘χωρίς να υπάρχει στενή παρακολούθηση, είτε από πλοία του ελληνικού λιμενικού, είτε από κάποιο πλοίο του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού’…».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως «την ώρα λοιπόν που ο κ. πρωθυπουργός, ο κ. υπουργός Εξωτερικών, ο κ. κυβερνητικός εκπρόσωπος και σύσσωμη η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρούν να πείσουν τους πολίτες ότι στην Κάσο δεν συνέβη κάτι το αρνητικό για την Ελλάδα και ότι η πολιτική των ‘ήρεμων νερών’ στο Αιγαίο αποδίδει, η τουρκική κυβέρνηση τη διαψεύδει εμπράκτως».

«Ποια η αντίδραση της κυβέρνησης της ΝΔ; Απάθεια και αφωνία»

«Συνεχίζει την προκλητική και παράνομη, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων και κυριαρχίας της χώρας μας, εργαλειοποιώντας τη Διακήρυξη των Αθηνών προς όφελός της και επαναφέροντας το νεο-οθωμανικό αναθεωρητικό αφήγημα της γαλάζιας πατρίδας», προσθέτει η Ρένα Δούρου.

Και υπενθυμίζει δήλωση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 30/7, όταν έλεγε πως «δεν θα κάνουμε το παραμικρό βήμα πίσω στην προστασία της γαλάζιας πατρίδας μας, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της πατρίδας μας. Να το γνωρίζουν όλοι αυτό. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων μέχρι τέλους».

Για να τονίσει χαρακτηριστικά: «Ποια η αντίδραση της κυβέρνησης της ΝΔ; Απάθεια και αφωνία. Στο πλαίσιο της εξωτερικής πολιτικής του προβλέψιμου και δεδομένου συμμάχου, συνεχίζει να… μαρκάρει με τα… μάτια τα πέρα – δώθε των τουρκικών πλοίων εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, τα οποία γκριζάρουν έτσι ανενόχλητα εθνική κυριαρχία και κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας».

Η Ρένα Δούρου υποστηρίζει πως «οι Έλληνες πολίτες καταλαβαίνουν: τα ήρεμα νερά στο Αιγαίο στην πραγματικότητα σημαίνουν ανεκτικότητα της κυβέρνησης της ΝΔ στις… βόλτες ερευνητικών, πολεμικών κ.α. τουρκικών πλοίων στο Αιγαίο. Σημαίνουν απειλή για τα συμφέροντα της πατρίδας μας. Σημαίνουν ότι η περίπτωση της Κάσου δεν ήταν συμπτωματική ή μεμονωμένη, αλλά άλλος ένας κρίκος στην αλυσίδα παράνομης αμφισβήτησης από την Τουρκία κυριαρχικών δικαιωμάτων και κυριαρχίας της Ελλάδας, της οποίας η κυβέρνηση επιλέγει την αδράνεια και την αδιαφάνεια», κάνοντας λόγο για «μια επικίνδυνη εξωτερική πολιτική».

Related posts

Τα μυστικά των αλλαγών στο Μαξίμου

admin

Παραδοχή Οικονόμου για Νέα Φιλαδέλφεια: «Είχαμε μία τραγική αποτυχία»

admin

Αναζητώντας μοντέλο σύγκλισης

admin

Κασσελάκης για προκριματικές εκλογές: Για πρώτη φορά τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές μας, τους επιλέγετε εσείς

admin

Παραιτήθηκαν Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος – Κλυδωνισμοί στην κυβέρνηση

admin

Τα σκαλιά της εκκλησίας ανεβαίνει ο Χάρης Δούκας;

admin

Εν μέσω θέρους

admin

Αλαλούμ στους «Σπαρτιάτες», προβληματισμός στο Μαξίμου – Ώρα αποφάσεων για τις επόμενες κινήσεις

admin

Παππάς για φορολογικό νομοσχέδικο: Φέρνει άδικα βάρη – Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ

admin