Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ευρωζώνη: Επιβεβαιώθηκε η “καθίζηση” των εργοστασίων τον Ιούλιο

Αν και ελαφρώς καλύτερη η τελική μέτρηση του δείκτη PMI επιβεβαίωσε ότι η μεταποιητική δραστηριότητα της ευρωζώνης εμφάνισε περαιτέρω “καθίζηση”  τον Ιούλιο, με την παραγωγή να μειώνεται με τον ταχύτερο ρυθμό της φέτος.

Ειδικότερα, η τελική μέτρηση του δείκτη PMI (δείκτης υπευθύνων προμηθειών -Purchasing Managers’ Index) που συντάσσει η S&P Global και δημοσιεύει η HCOB, έδειξε ότι η μεταποίηση βρέθηκε στο 45,8 τον Ιούλιο ελαφρώς υψηλότερα από το 45,6 της προκαταρκτικής μέτρησης.

Υπενθυμίζεται ότι το 50 διαχωρίζει τις περιοχές ανάπτυξης και συρρίκνωσης, με τη μεταποίηση στην ευρωζώνης να συρρικνώνεται πλέον εδώ και περισσότερο από δύο χρόνια.

Ο υποδείκτης που μετρά την παραγωγή και ο οποίος εντάσσεται στο σύνθετο PMI που θα δημοσιευθεί τη Δευτέρα, υποχώρησε σε χαμηλό επτά μηνών στο 45,6 από το 46,1 του Ιουνίου, αν και επίσης ελαφρώς καλύτερα από την προκαταρκτική μέτρηση στο 45,3.

Η ζήτηση δε, η οποία βρίσκεται σε πτώση για περισσότερο από δύο χρόνια, συρρικνώθηκε με ακόμα ταχύτερο ρυθμό τον Ιούλιο υποδηλώνοντας ότι δεν διαφαίνεται κάποια ανάκαμψη άμεσα στον ορίζοντα. Συγκεκριμένα, ο δείκτης νέων παραγγελιών υποχώρησε στο 44,1 από 44,4.

“Η ευρέως διαδεδομένη πεποίθηση ότι η ανάκαμψη της ευρωζώνης θα επιταχυνθεί το δεύτερο εξάμηνο δείχνει να δέχεται πλήγμα”, ανέφερε ο επικεφαλής οικονομολόγος της HCOB (Εμπορική Τράπεζα του Αμβούργου) Σίρους ντε λα Ρούμπια, σχολιάζοντας τα στοιχεία.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι “δεδομένων των αδύναμων δεδομένων, πιθανώς να χρειαστεί να αναθεωρήσουμε χαμηλότερα την πρόβλεψή μας για την ανάπτυξη του ΑΕΠ της ευρωζώνης στο έτος από το 0,8%”.

“Μεταξύ των χωρών που καλύπτει η έρευνα PMI μόνο η Ελλάδα και η Ισπανία εξακολουθούν να βλέπουν σημαντική ανάπτυξη, αν και ακόμη και εκεί η δυναμική έχει επιβραδυνθεί σημαντικά”, συμπλήρωσε.

Related posts

Η Βουλή των ΗΠΑ παραμένει βυθισμένη στην κρίση: Σκέψεις για συμμαχία Ρεπουμπλικανών – Δημοκρατικών

admin

Επίθεση με πυρά κατά Ισραηλινών αστυνομικών στην Ιερουσαλήμ – Δύο τραυματίες

admin

Oύρσουλα φον ντερ Λάιεν για Πολωνία: Πιστεύουμε ότι η διαδικασία του άρθρου 7 μπορεί να κλείσει

admin

Ο Πούτιν θα επισκεφθεί τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία αυτήν την εβδομάδα

admin

Apple: Ο Τιμ Κουκ έλαβε 41 εκατ. δολάρια από τη μεγαλύτερη πώληση μετοχών από το 2021

admin

Semafor: Η Goldman Sachs θα ανακοινώσει τα χειρότερα αποτελέσματα τριμήνου της εδώ και χρόνια

admin

Κοινές επιθέσεις από Βρετανία και ΗΠΑ κατά των Χούθι στην Υεμένη

admin

Εκατό μέρες πολέμου του Ισραήλ με τη Χαμάς – Εχθροί και φίλοι συμφωνούν: Πλησιάζει το τέλος της ηγεμονίας του Νετανιάχου

admin

Βρετανία: Η κυβέρνηση Σούνακ διαθέτει πλέον έναν υπουργό Παράνομης και έναν υπουργό Νόμιμης Μετανάστευσης

admin