Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Premia: Deal με Nordic Leisure, αποκτά ξενοδοχεία σε Ρόδο και Κρήτη

Η PREMIA Properties REIC και η Nordic Leisure Travel Group ανακοινώνουν ότι στις 31.07.2024 προχώρησαν σε υπογραφή δεσμευτικής συμφωνίας βάσει της οποίας η PREMIA θα αποκτήσει από την “NLTG HH Greece SINGLE MEMBER S.A το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας “SUNWING HOTELS Hellas SINGLE MEMBER S.A”.

Η “SUNWING HOTELS Hellas SINGLE MEMBER S.A” έχει στη κατοχή και εκμετάλλευση της το ξενοδοχείο “Sunwing Kallithea Beach” που βρίσκεται στη Ρόδο. Επιπλέον, κατέχει 100% της θυγατρικής εταιρείας “Helios Palace S.A”, η οποία έχει στη κατοχή και εκμετάλλευση της το ξενοδοχείο “Sunwing Makrigialos & Ocean Beach Club” (“O.B.C.”) που βρίσκεται στη Κρήτη (συλλογικά “τα Ξενοδοχεία”).

• Το“Sunwing Kallithea Beach”είναι ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα 4-αστέρων που βρίσκεται στην Καλλιθέα Ρόδου. Η επιφάνεια του οικοπέδου είναι 118.000 τ.μ. και η μεικτή επιφάνεια των κτισμάτων (συμπεριλαμβανομένων των βοηθητικών χώρων) είναι 42.700 τ.μ., με συνολική δυναμικότητα 534 κλειδιών.

• Το “Sunwing Makrigialos & Ocean Beach Club” είναι ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα 4-αστέρων που βρίσκεται στην Ιεράπετρα, Κρήτης. Η επιφάνεια του οικοπέδου είναι 54.000 τ.μ. και η μεικτή επιφάνεια των κτισμάτων (συμπεριλαμβανομένων των βοηθητικών χώρων) είναι 25.200 τ.μ., με συνολική δυναμικότητα 262 κλειδιών.

Το τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται στα €112.500.000 με την επιφύλαξη προσαρμογών στο πλαίσιο νομικού, τεχνικού και οικονομικού ελέγχου (due diligence) σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης αγοραπωλησίας (SPA).

Ο όμιλος NLTG λειτουργεί επιτυχημένα τα δύο ξενοδοχεία για μεγάλο χρονικό διάστημα (50 χρόνια το Sunwing Kallithera Beach και 40 χρόνια το Sunwing Makrigialos & Ocean Beach Club) και θα συνεχίσει να τα λειτουργεί μέσω μακροχρόνιας συμφωνίας μίσθωσης (triple-net) των Ξενοδοχείων, με αρχική διάρκεια 15 ετών και δικαίωμα παράτασης για επιπλέον δέκα (10) ετών (5 5)

Η προαναφερθείσα συναλλαγή sale-and-lease-back στο κλάδο των ξενοδοχείων αποτελεί μια στρατηγική συνεργασία μεταξύ της PREMIA και της NLTG.

Ο Πωλητής, NLTG HH GREECE SINGLE MEMBER S.A., είναι θυγατρική εταιρεία της Nordic Leisure Travel Group, ενός ταξιδιωτικού πράκτορα με έδρα την Στοκχόλμη της Σουηδίας, η οποία ανήκει σε μια ομάδα επενδυτών με έδρα την Σκανδιναβία. Συγκεκριμένα, η Strawberry Group κατέχει το 39,7% του μετοχικού κεφαλαίου, η Altor Funds κατέχει το 39,7%, η TDR Capital το 19,9% και το επενδυτικό κοινό μαζί με το management της NLTG το 0,7% μέσω της NLTG MIPCo.

Η συναλλαγή υπόκειται στην λήψη των απαραίτητων εγκρίσεων (συμπεριλαμβανομένης της Επιτροπής Ανταγωνισμού) και τη μεταβίβαση της επιχειρησιακής λειτουργίας των Ξενοδοχείων σε θυγατρική της Nordic Leisure Travel Group, με την επωνυμία “NLTG Hotels Hellas SINGLE MEMBER S.A.” .

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος θα χρηματοδοτήσει την συναλλαγή μέσω έκδοσης ομολογιακού δανείου.

Η συναλλαγή εκτιμάται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο τέταρτο τρίμηνο του 2024.

Ο Petter Stordalen, ιδρυτής και ιδιοκτήτης του ομίλου Strawberry ανέφερε: «Αυτή η συμφωνία σηματοδοτεί ένα νέο και συναρπαστικό κεφάλαιο. Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη νέα μας συνεργασία με την PREMIA Properties. Συνδυάζοντας την μακροχρόνια εμπειρία στο ξενοδοχειακό κλάδο του ομίλου NLTG και το εντυπωσιακό επιχειρηματικό ιστορικό της PREMIA και του Ηλία Γεωργιάδη, είμαι βέβαιος ότι μαζί θα δημιουργήσουμε προστιθέμενη αξία και ανάπτυξη. Έχω βιώσει προσωπικά τη σημαντικότητα συνεργασίας με επαγγελματίες ιδιοκτήτες ακινήτων στο εξωτερικό και ανυπομονώ σε επόμενες συνεργασίες στην Ελλάδα με το νέο μας συνεργάτη».

Ο Ηλίας Γεωργιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος της STERNER STENHUS και Πρόεδρος της PREMIA, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που προχωράμε σε αυτή την στρατηγική κίνηση ενώνοντας τις δυνάμεις μας με μια από τις μεγαλύτερες τουριστικές εταιρείες στην Ευρώπη η οποία ιδρύθηκε και έχει την έδρα της στην Σκανδιναβία με σημαντική παρουσία στην Ελλάδα. Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον Petter Stordalen που μας εμπιστεύτηκε σε ένα τόσο σημαντικό επενδυτικό βήμα για την PREMIA. Αυτή η συνεργασία ανοίγει τον ορίζοντα για νέες επενδυτικές ευκαιρίες στον κλάδο του τουρισμού με τον νέο στρατηγικό μας εταίρο.»

Ο Magnus Wikner, Διευθύνων Σύμβουλος της NLTG ανέφερε: «Είμαι ευτυχής που προχωρήσαμε σε αυτή την στρατηγική συνεργασία με την PREMIA καθώς θα μας δώσει τη δυνατότητα να διερευνήσουμε και να αναπτύξουμε ξενοδοχεία με μοντέρνο concept στην Ελλάδα τα οποία θα εξυπηρετήσουν Σκανδιναβούς επισκέπτες. Η Ελλάδα αποτελεί χώρα προορισμού την καλοκαιρινή περίοδο και υπάρχει μεγάλη ζήτηση των ξενοδοχείων μας στην Ελλάδα.»

Ο Κώστας Μαρκάζος, Διευθύνων Σύμβουλος της PREMIA δήλωσε: «Αυτή η συναλλαγή αποτελεί μια στρατηγική επιλογή της PREMIA στον αναπτυσσόμενο ξενοδοχειακό κλάδο. Με την ολοκλήρωση αυτής της επένδυσης θα αυξήσουμε σημαντικά τόσο το μέγεθος του χαρτοφυλακίου όσο και τα έσοδα της εταιρείας».

Related posts

Το 100% της ασφαλιστικής Infotrust εξαγόρασε ο Θάνος Κουλουρμπάνης

admin

Το πρώτο «πράσινο» πρόγραμμα ασφάλισης αυτοκινήτου λανσάρει η Anytime

admin

Μέσα στην εβδομάδα ο ανάδοχος για το data center της Microsoft

admin

Mytilineos: Απέκτησε 15% σε project πράσινου υδρογόνου στην Αυστραλία

admin

Eurobank: «Καλύτερη τράπεζα σε Ελλάδα & Κύπρο» στις υπηρεσίες Treasury & Cash Management

admin

Βραβείο για αύξηση της απασχόλησης έλαβε η Μασούτης

admin

Ντεμπούτο για το νέο boutique ξενοδοχείο με σουίτες της Λάμψα

admin

Ο Σάββας Ανδρέου νέο μέλος του Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Τράπεζας

admin

Συμμετοχή της Νίκας στην ΑΜΚ θυγατρικής με συμψηφισμό χρέους και μετρητά

admin