Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Καραβίας: Υπεραπόδοση στόχων από το πρώτο 6μηνο

«Το πρώτο εξάμηνο του έτους η Eurobank κατάφερε να πιάσει αρκετούς από τους στόχους που είχαμε εξαρχής θέσει για το σύνολο του έτους», τόνισε πριν από λίγο στην ενημέρωση των αναλυτών ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Φωκίων Καραβίας και αναφέρθηκε στις συνέργειες που ανοίγονται με την Ελληνική Τράπεζα Κύπρου και οι οποίες θα αποτυπωθούν στο business plan για την τριετία 2024-2027 που θα ανακοινωθεί στις αρχές του 2025 μαζί με τα αποτελέσματα της οικονομικής χρήσης του 2024.

«Προς το παρόν οι δύο τράπεζες Ελληνική και Eurobank Κύπρου θα λειτουργήσουν ξεχωριστά. Ο χρόνος της συγχώνευσης δεν εξαρτάται μόνο από εμάς αλλά και από τους μετόχους μειοψηφίας».

Το επόμενο βήμα, σύμφωνα με τον κ. Καραβία, είναι η αλλαγή της διοίκησης της Ελληνικής Τράπεζας. «Με το νέο management θα δούμε τις συνέργειες», τόνισε και ανέφερε ότι είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν στους εξής τομείς: στο NII, στις προμήθειες με αιχμή τις εργασίες του Asset Management, στο μέτωπο του κόστους και στην μείωση των απαιτήσεων (MREL). Με βάση τη διοίκηση της Eurobank, η ενσωμάτωση των μεγεθών κατά αντιστοιχία του ποσοστού που ελέγχει η τράπεζα στην Ελληνική θα γίνει το 3 τρίμηνο του 2024.

Asset Management

«Εξετάζουμε ευκαιρίες για εξαγορές στον τομέα του Asset Management εντός και εκτός Ελλάδος», τόνισε ο κ. Καραβίας και τόνισε ότι στόχος είναι να αυξηθεί η περίμετρος των πελατών σε χώρες πέραν της Ελλάδας και της Κύπρου. 

NPE

«Η εικόνα στις εισροές νέων μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων παραμένει σταθερή από τρίμηνο σε τρίμηνο», ανέφερε ο κ. Καραβίας και τόνισε ότι ο στόχος του δείκτη NPE στο 3% είναι εφικτός για το σύνολο του έτους, ήδη η τράπεζα το εξάμηνο έχει δείκτη NPE 3,1% και η διαχείριση των νέων NPE θα προκύψει μέσα από διαγραφές.

Δάνεια

Η διοίκηση της τράπεζας ανέφερε ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2024 αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω η ζήτηση για δάνεια κυρίως στο corporate αλλά και στο στεγαστικό χαρτοφυλάκιο.

Related posts

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Δικαιώνει τη Mytilineos στην κόντρα με την Imerys Βωξίτες

admin

Μέχρι την Κυριακή οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα κατάρτισης ΟΑΕΔ – Cisco στην κυβερνοασφάλεια

admin

Ακρίτας: Στα €2,7 εκατ. τα EBITDA στο εξάμηνο

admin

Στην Ακτωρ η κατασκευή του φράγματος Τσικνιά στη Λέσβο

admin

HIG: Μοιράζει 250 εκατ. ευρώ σε τέσσερα ξενοδοχειακά project

admin

Ανδρομέδα: Πώς θα ασκήσουν οι μέτοχοι το δικαίωμα στο scrip divident

admin

Συνεργασία Hurricane Electric με τη Lancom

admin

Δημήτρης Δέμος: «Επενδύουμε στην παραγωγή ελληνικών φαρμάκων με το βλέμμα στο μέλλον»

admin

Η επιστροφή των Πολωνών της LOT στην τουριστική Αθήνα

admin