Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μεγάλου: Πιθανή υπέρβαση των στόχων του 2024

«Οι ισχυρές επιδόσεις της τράπεζας το πρώτο εξάμηνο καταδεικνύουν ότι οι στόχοι του 2024 θα υλοποιηθούν και ίσως ξεπεραστούν», τόνισε πριν από λίγο στην τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές ο διευθύνων σύμβουλος της Piraeus Χρήστος Μεγάλου και πρόσθεσε ότι «η neobank Snappi αναμένεται να ανοίξει για τον όμιλο μια νέα εποχή, ισχυροποιώντας τη θέση του στις σύγχρονες απαιτήσεις του fintech».

Ο κ. Μεγάλου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη διανομή μερίσματος ύψους 72 εκατ. ευρώ μετά από 16 χρόνια αλλά και στην ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας. Στόχος είναι η αύξηση της κερδοφορίας και η επιβράβευση των μετόχων.

Snappi

Η ψηφιακή τράπεζα Snappi, η οποία απέκτησε ευρωπαϊκή άδεια, αναμένεται να λειτουργήσει εμπορικά το πρώτο τρίμηνο του 2025. Στοχεύει σε έσοδα 200 εκατ. ευρώ και σε περισσότερους από 2,5 εκατομμύρια πελάτες σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Αναμένεται να επεκταθεί σε 4-5 χώρες εκτός Ελλάδας. «Δεν θα κανιβαλίσει την Tράπεζα Πειραιώς, αντιθέτως θα λειτουργεί υποστηρικτικά», ανέφερε ο κ. Μεγάλου.

Στεγαστικά

Το δεύτερο τρίμηνο του έτους, τα στεγαστικά δάνεια έκαναν break even, σταμάτησαν δηλαδή να έχουν αρνητική πιστωτική επέκταση.

«Το πρόγραμμα “Σπίτι μου” βοήθησε τη ζήτηση. Αναμένουμε το δεύτερο πρόγραμμα που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση, το οποίο θα συμβάλει στην αύξηση της ζήτησης», τόνισε ο κ. Μεγάλου και πρόσθεσε: «Έχουμε καταφέρει να αντιστρέψουμε το αρνητικό προηγούμενο των τελευταίων ετών, με την αυξητική τάση να συνεχίζεται, γεγονός που μας κάνει αισιόδοξους ότι συνολικά θα ξεπεράσουμε τον ετήσιο στόχο για πιστωτική επέκταση 1,6 δισ. ευρώ το 2024».

MREL/TLTRO

Η Tράπεζα Πειραιώς έχει πιάσει την απαίτηση για τις εκδόσεις MREL για εφέτος ενώ μείωσε στο 1 δισ. ευρώ τη χρηματοδότηση που έλαβε μέσω των προγραμμάτων φθηνής ρευστότητας TLTRO.

Καταθέσεις

«Το μείγμα των καταθέσεων παραμένει σταθερό και αυτό βλέπουμε πως θα ισχύσει και τα επόμενα χρόνια», ανέφεραν τα στελέχη της Πειραιώς, υπενθυμίζοντας ότι η τράπεζα προσέφερε ελκυστικά προϊόντα πέραν των προθεσμιακών, διοχετεύοντας προς αυτή την κατεύθυνση ένα μεγάλο μέρος της ζήτησης.

Related posts

Κλουκίνας – Λάππας: Εγκρίθηκε η απόσχιση του κλάδου βρεφικών ειδών

admin

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Στα €28,5 εκατ. τα καθαρά κέρδη το 2023

admin

Στα τουριστικά καταλύματα εισέρχεται η AS Company, αγοράζει εκτάσεις στην Ελούντα

admin

Κορυφαία διάκριση για το «Υγεία» από το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης

admin

Επενδύσεις 1 δισ. ευρώ έως το 2025 ετοιμάζει η Dimand

admin

Το νέο υπερ-Zara στον Πύργο Πειραιά και οι επόμενες κινήσεις της Inditex

admin

Μυλωνάς: Η ΕΤΕ θα συνεχίσει να επιβραβεύει μετόχους και πελάτες

admin

Στη Sumitomo Mitsui το 35% της θυγατρικής αεροπορικής εταιρίας του ομίλου Libra

admin

ΕΒΕΑ: Θετικά υποδέχεται τα μέτρα στήριξης για την ενέργεια

admin