Image default
ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΝΕΑ

HSBC: Τα κέρδη ξεπέρασαν τις προσδοκίες, επαναγορά μετοχών $3 δισ.

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης HSBC κατέγραψε μικρή μείωση των κερδών προ φόρων το πρώτο εξάμηνο του έτους, αλλά ξεπέρασε τις προσδοκίες λόγω του περιβάλλοντος υψηλών επιτοκίων.

Οπως μεταδίδει το CNBC, η τράπεζα κατέγραψε κέρδη προ φόρων στο εξάμηνο έως τον Ιούνιο ύψους 21,56 δισ. δολαρίων, έναντι 21,66 δισ. δολαρίων την ίδια περίοδο πέρυσι. Το ποσό του πρώτου εξαμήνου ήταν πάντως πολύ υψηλότερο από τον μέσο όρο των εκτιμήσεων των χρηματιστών που συγκέντρωσε η HSBC, ύψους 20,5 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το Reuters.

“Αναπτύσσουμε και επενδύουμε στη διεθνή μας επιχείρηση λιανικής και πλούτου, με διαφοροποίηση των εσόδων”, δήλωσε ο απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος της HSBC Νόελ Κουίν.

“Καθένα από αυτά τα πλεονεκτήματα συνέβαλε στην καλή απόδοση των εσόδων το πρώτο εξάμηνο του 2024, υποστηριζόμενο από τα υψηλότερα επιτόκια”. 

Οπως σημειώνει το Bloomberg, ο Νόελ Κουίν έκλεισε το τελευταίο τρίμηνο της θητείας του ως επικεφαλής της HSBC ανακοινώνοντας την περαιτέρω επιστροφή 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων στους μετόχους με επαναγορά μετοχών, καθώς η τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη που ξεπέρασαν τις προσδοκίες χάρη στην αύξηση των εσόδων από την παγκόσμια τραπεζική και τις αγορές.

Related posts

ΥΠΟΙΚ: Ψήφος εμπιστοσύνης η επιτυχής ΑΜΚ της Πειραιώς

admin

Ενας μήνας παράταση για το πρόγραμμα «Γέφυρα»

admin

Χτύπημα 1 δισ. στην HSBC από την πώληση της μονάδας στην Αργεντινή

admin

Βουτιά 24% για τα κέρδη της UBS το τρίτο τρίμηνο

admin

Attica Bank: Σε Cepal και doValue η διαχείριση του χαρτοφυλακίου Omega

admin

Μειωμένα κέρδη για τη Wells Fargo το δεύτερο τρίμηνο

admin

Alpha Bank: Εμφαση στη στήριξη του τουρισμού

admin

Οριακές αλλαγές στα επιτόκια δανείων και καταθέσεων το Νοέμβριο

admin

Ερευνα-ΕΚΤ: Στο 6% ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη το 2022

admin