Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεχίζουν να χορεύουν στους ρυθμούς Πολάκη

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοιο θέμα»: Με αυτή τη φράση, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά, έδωσε τέλος στα σενάρια που κυκλοφορούν για επανένταξη του Παύλου Πολάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την αποπομπή του μόλις λίγα εικοσιτετράωρα νωρίτερα, έως το συνέδριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον ερχόμενο Οκτώβριο. Η αλήθεια όμως είναι πως, με το ένα πόδι εντός κόμματος και το άλλο εκτός ΚΟ, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας συνεχίζει να αποτελεί σημείο συζήτησης για τον ΣΥΡΙΖΑ – με δεδομένο πως πληροφορίες από την εσωκομματική αντιπολίτευση των «87», αλλά και δημόσιες δηλώσεις τόσο της Ολγας Γεροβασίλη όσο και του Κώστα Ζαχαριάδη δείχνουν προς μια πιο «ολοκληρωμένη λύση» και παραπομπή Πολάκη στην επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος.

Σε κάθε περίπτωση, όπως ανέφερε η Κεχαγιά, δεν έχει υπάρξει κάποιο επίσημο αίτημα για την Επιτροπή Δεοντολογίας από κανένα στέλεχος –επισημαίνεται πως τέτοιου είδους αιτήματα παραπομπής, με βάση το καταστατικό του κόμματος, δεν είναι μόνο στη διακριτική ευχέρεια του προέδρου. «Αυτό που εμάς μας ενδιαφέρει είναι να μην αναπαράγεται η εσωστρέφεια στο κόμμα μας», ανέφερε για τις δηλώσεις Γεροβασίλη και Ζαχαριάδη, ρίχνοντας έμμεσα ένα κομμάτι της ευθύνης για τη νέα συζήτηση που έχει ξεκινήσει στον ΣΥΡΙΖΑ και στην πλευρά της εσωκομματικής αντιπολίτευσης – κάτι που το έχει κάνει με ακόμα πιο σαφή τρόπο και ο Στέφανος Κασσελάκης σε σχετική του ανάρτηση.

Παύλος Πολάκης κατά Ολγας Γεροβασίλη και Κώστα Ζαχαριάδη

Με στόχο τη στήριξη Πολάκη, άλλωστε, κινήθηκαν και πέντε μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που ανήκουν στον νέο κύκλο των «προεδρικών» του κόμματος (Μιχάλης Γιαπιτζής, Λεωνίδας Μπεχράκης, Θανάσης Οικονόμου, Μάυρα Σαραντοπούλου, Μάρκος Χατζησάββας), αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι ο βουλευτής Χανίων «όλα αυτά τα χρόνια ήταν εκείνος που ξεσκέπαζε σκάνδαλα διαφθοράς…».

Ραντεβού στο συνέδριο

Από την πλευρά του, ο Παύλος Πολάκης, που εκτός από τα στελέχη που ζητούν επιπλέον κυρώσεις για τη συμπεριφορά του, έχει και υποστηρικτές εντός του ΣΥΡΙΖΑ (κάποιοι εκ των οποίων ανοιχτά ζητούν την επιστροφή του), δεν εμφανίζεται διατεθειμένος να κάνει πίσω και δίνει ραντεβού στο συνέδριο του κόμματος. «Μια ζακετούλα να πάρετε εσείς οι δύο. Θα ‘χει κρύο τον Οκτώβρη», σχολίασε χαρακτηριστικά, αναρτώντας και μια ερώτηση χρήστη στο X, όπου το 92% όσων απάντησαν ζητούσαν όχι τη διαγραφή Πολάκη, αλλά τη διαγραφή της Γεροβασίλη.

Επί της ουσίας, οι δύο πλευρές δίνουν ραντεβού για το φθινόπωρο, την ώρα που επισήμως η Κουμουνδούρου επιδιώκει να πάρει τα φώτα της δημοσιότητας από τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ: «Η ΝΔ και η κυβέρνηση Μητσοτάκη το μόνο που σκέφτονται είναι πώς θα εξυπηρετήσουν τους ημέτερους, πώς θα κάνουν δουλειές για τους δικούς τους ανθρώπους και πώς δεν θα εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της πλειοψηφίας της κοινωνίας και των πολιτών», ανέφερε η Κεχαγιά, ρίχνοντας βολές και περί διαπλοκής, η οποία για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η «λυδία λίθος της οικογενειοκρατίας Μητσοτάκη που κρατά καθηλωμένη τη χώρα και τους πολίτες της, προς όφελος λίγων μεν, πλην πολύ ισχυρών φίλων».

Τη διαγραφή Πολάκη, πάντως, σχολίασε από το βήμα και ο Αδωνις Γεωργιάδης χθες στην Ολομέλεια: «Είναι προφανές ότι με τη διαγραφή του κ. Πολάκη από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ μπλέξατε πάρα πολύ άσχημα. Διότι στην πραγματικότητα ο κ. Κασελάκης δεν θέλει να διαγράψει», ανέφερε ο υπουργός Υγείας, η συνεργάτιδα του οποίου υπέστη την επίθεση στην αρμόδια επιτροπή. «Αποτέλεσμα, οι μισοί να θέλετε ολόκληρη διαγραφή και οι άλλοι μισοί να μην ξέρετε τι να πείτε για να μη βρεθείτε σε δύσκολη θέση και ο Πολάκης να κάνει πάρτι. Εγώ βλέπω αν συνεχιστεί αυτό, να γίνεται αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ κανονικά και όχι μόνο τύποις», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Related posts

Μητσοτάκης – Ερντογάν: Συνάντηση υψηλού συμβολισμού και χαμηλών προσδοκιών

admin

Καμπάνια με διπλό στόχο

admin

Ολο το δραματικό παρασκήνιο στον ΣΥΡΙΖΑ – Σκληρό πόκερ με ρελάνς, πλατφόρμες και συμμαχίες

admin

Μπρα ντε φερ Πολάκη – Αναγνωστοπούλου πριν την τηλεδιάσκεψη των «6+6»

admin

Σπύρος Πνευματικός: Συγγνώμη από κάθε πολίτη και ασθενή ζητά μετά την κυνική δήλωση για τους καρκινοπαθείς

admin

Κρατούν τον Μπελέρη μακριά από την Ευρωβουλή

admin

ΥΠΕΞ: «Δεν ζητήθηκε η άποψη της ελληνικής πολιτείας»

admin

«Σπίτι μου»: Η εξειδίκευση των δράσεων στεγαστικής πολιτικής μέσα από 11 ερωταπαντήσεις

admin

Βαρβιτσιώτης για Blue Horizon: Ζητώ συγγνώμη για τη λανθανσμένη διατύπωση

admin