Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δύο νέα μέλη από τον κλάδο της υγείας για το BrainReGain

Το BrainReGain-Ελληνισμός Εν Δράσει, η πρωτοβουλία του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «Ελληνικές Ρίζες» για τον επαγγελματικό επαναπατρισμό Ελλήνων του εξωτερικού, ενισχύεται με δύο νέα Μέλη: την AbbVie, την 3η μεγαλύτερη βιοφαρμακευτική εταιρεία, παγκοσμίως, με εκτεταμένη δραστηριότητα στην Έρευνα & Ανάπτυξη και με ένα από τα πιο ισχυρά και καινοτόμα χαρτοφυλάκια και τον ηγέτη στον τομέα των ιατρικών τεχνολογιών και υπηρεσιών υγείας, Όμιλο SOFMEDICA. 

Τα δύο Μέλη, με μεγάλη παρουσία στον κλάδο της υγείας, έρχονται να ενδυναμώσουν περαιτέρω την αποστολή της Πρωτοβουλίας και να προσφέρουν ευκαιρίες επιστροφής και επαγγελματικής ανέλιξης στους Έλληνες της διασποράς, μέσω της ενεργής συμμετοχής τους στις δράσεις της Πρωτοβουλίας, αναβαθμίζοντας περαιτέρω το πρόγραμμα BrainReGain Mentoring και την υπηρεσία BrainGain JOBS με την προώθηση περισσότερων θέσεων εργασίας υψηλού επιπέδου, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας του. 

Ο κ. Κωνσταντίνος Κεσεντές, Πρόεδρος της Πρωτοβουλίας BrainReGain, καλωσορίζοντας τα νέα Μέλη δήλωσε: «Η συνεργασία μας με την AbbVie και τον Όμιλο SOFMEDICA ανοίγει νέους δρόμους στον τομέα της υγείας, προσφέροντας πολύτιμες ευκαιρίες για την επιστροφή και εξέλιξη των Ελλήνων επιστημόνων και επαγγελματιών υγείας. Ο τομέας της υγείας αποτελεί σημαντικό πυλώνα της οικονομίας αλλά και εν γένει της ποιότητας ζωής στη χώρα μας, και η εξειδίκευση που φέρνουν μαζί τους οι επαναπατριζόμενοι Έλληνες μπορεί να ενισχύσει την ανάπτυξη και την καινοτομία στη χώρα μας. Η ένταξη των δύο νέων Μελών μας θα ενισχύσει τις δυνατότητες παρέμβασης της Πρωτοβουλίας μας στον κλάδο της υγείας με την ανάπτυξη ενός δικτύου μεταξύ ιδιωτικών επιχειρήσεων, δημόσιων φορέων και της ακαδημαϊκής κοινότητας με στόχο την υποστήριξη των επαγγελματιών του κλάδου». 

Η κα Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος, AbbVie, Ελλάδα, Κύπρος και Μάλτα, ως brain regainer και η ίδια, μετά από μία πολυετή επαγγελματική διαδρομή σε 20 χώρες δήλωσε για τη συνεργασία: «Η σύμπραξη και η στήριξη του έργου της Πρωτοβουλίας BrainReGain, για τον επαγγελματικό επαναπατρισμό των Ελληνίδων και Ελλήνων, είναι μία στρατηγική επιλογή και προτεραιότητα για την AbbVie.  Μέσω της συνεργασίας με τους συνεργάτες της Πρωτοβουλίας και με την πολιτεία, θέλουμε να συμβάλουμε, έμπρακτα, με ουσιαστικές δράσεις και γνώσεις, στον μετασχηματισμό και στην εδραίωση της Ελλάδας ως ένα σύγχρονο, εξωστρεφές ευρωπαϊκό κράτος, το οποίο επενδύει στην ανάπτυξη, στις ίσες ευκαιρίες και στην ευημερία των πολιτών. Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη θετική διαφορά στον τομέα της Υγείας, δημιουργώντας τις συνθήκες για ένα σύγχρονο σύστημα υγείας. Η αξιοποίηση νέων ιδεών, σύγχρονων τεχνολογιών και καλύτερων πρακτικών που μπορούν να συνεισφέρουν οι συμπατριώτες μας από την εμπειρία τους στο εξωτερικό, σε συνδυασμό με το υπάρχον ταλαντούχο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας μας, αποτελούν το ‘κλειδί’ για να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών των Ελλήνων πολιτών, προσφέροντας πρόσβαση σ’ ένα σύστημα υγείας, ισάξιο με αυτό που απολαμβάνουν οι Ευρωπαίοι πολίτες». 

Ο κ. Γεώργιος Σοφιανός, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου SOFMEDICA, αναφέρει: «Είμαστε περήφανοι που συμμετέχουμε στην πρωτοβουλία BrainReGain, τη σημαντικότερη προσπάθεια στην Ελλάδα για την αναστροφή του φαινομένου  «διαρροής εγκεφάλων»  που έχει προφανείς επιπτώσεις και στον τομέα της υγείας στη χώρα μας. Συνεργαζόμενος με την BrainReGain, ο Όμιλος SOFMEDICA σκοπεύει να αξιοποιήσει αφενός το διεθνές του δίκτυο  και αφετέρου τις μακροχρόνιες συνεργασίες του με τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας μας προκειμένου να κεντρίσει το ενδιαφέρον των Ελλήνων επαγγελματιών υγείας που ζουν κι εργάζονται στο εξωτερικό και κατόπιν να καταστήσει όσο το δυνατόν ομαλότερο τον επαναπατρισμό τους. Η τεχνογνωσία και η εμπειρία τους είναι ανεκτίμητες για την ενίσχυση του συστήματος υγείας μας, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, αλλά και για την προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας. Κατ’ αυτόν τον τρόπο και με τις συντονισμένες προσπάθειες όλων των μελών του BrainReGain, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα πιο πάλλον και καινοτόμο περιβάλλον στοχεύοντας στην παροχή βέλτιστων υπηρεσιών υγείας σε όσους περισσότερους Έλληνες».

Tην Πρωτοβουλία BrainReGain-Ελληνισμός Εν Δράσει απαρτίζουν, συνολικά, 48 εταιρείες από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, οι οποίες εκπροσωπούν τους ισχυρότερους παραγωγικούς κλάδους όπως της Βιομηχανίας, της Τεχνολογίας, του Τουρισμού, των Κατασκευών, του Λιανικού Εμπορίου, της Ναυτιλίας, της Υγείας, των Νομικών και Συμβουλευτικών Υπηρεσιών, της Εκπαίδευσης: Αθηναϊκή Ζυθοποιία, AbbVie, Accenture, Aegean Airlines, Athens International College,AIMS International, Coca-Cola Τρία Έψιλον, Corinth Pipeworks, COSMOTE, ΔΕΗ, Deloitte Greece, ΕΥΔΑΠ, Edenred, ElvalHalcor, Εrnst & Young, eShare, Eurobank, Euroconsultants, (Όμιλος) FOURLIS, Grant Thornton, Hellenic Cables, HELLENiQ ENERGY, INTERAMERICAN, Kyklades Maritime Corporation, METRO, Microsoft, Nestle, NETCOMPANY, Ogilvy, OTIS, ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ, ΠΕΙΡΑΙΩΣ, POTAMITIS VEKRIS, Quest Group, Όμιλος Εταιρειών «Σαμαράς & Συνεργάτες», SALFO Engineering & Management Consultants, Sani / Ikos Group, SOFMEDICA, TITAN, Τράπεζα της Ελλάδος, TEMES, TUV Austria Hellas, Όμιλος ΥΓΕΙΑ, Υπερταμείο, Upstream, Vodafone Ελλάδας, Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών και Xerox Hellas.

Related posts

Επιμελητήριο Πειραιά: Θετικό ισοζύγιο εγγραφών-διαγραφών επιχειρήσεων το α’ τρίμηνο

admin

Πτώση τζίρου το πρώτο τρίμηνο για τον όμιλο Medicon

admin

«Πράσινες» δράσεις σε Υμηττό και Χανιά από την Teleperformance Greece

admin

Δωρεά 150 αυτόματων απινιδωτών για τα γήπεδα από την Kaizen Gaming

admin

ΓΕΚ Τέρνα: Στην τροποποίηση όρων συναίνεσαν οι ομολογιούχοι

admin

Σε νέες επενδύσεις προχωρά ο ΟΛΘ

admin

Πάνω από 270 επιχειρηματικές συναντήσεις στην 1η «Forward Green» ΔΕΘ-Helexpo

admin

United Group: Επικύρωση των στόχων για μηδενικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου έως το 2040

admin

Ειδικός εισηγητής για την παρεμπόδιση ελέγχου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

admin