Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Heineken: Ισχυρά, αλλά χαμηλότερα των προσδοκιών, κερδοφορία α’ εξαμήνου και guidance για το έτος

Η ολλανδική ζυθοποιία Heineken αναβάθμισε το guidance για τα κέρδη της για ολόκληρο το έτος τη Δευτέρα, παρά το γεγονός ότι έχασε τις εκτιμήσεις για το εξάμηνο και κατέγραψε μια απομείωση 874 εκατομμυρίων ευρώ, με αποτέλεσμα η μετοχή της να υποχωρεί περί το 6%.

Η παραγωγός της κορυφαίας σε πωλήσεις lager στην Ευρώπη ανέφερε αύξηση 12,5% στα λειτουργικά κέρδη εξαμήνου, κάτω από την πρόβλεψη των αναλυτών για 13,2%.

Η δεύτερη μεγαλύτερη ζυθοποιία στον κόσμο, της οποίας τα εμπορικά σήματα περιλαμβάνουν την Tiger και τη Sol, δήλωσε ότι η καλή της απόδοση σε όλη την δραστηριότητά της κατά το α’ εξάμηνο, καθώς και τα σχέδια να αυξήσει τις επενδύσεις της, της δίνουν σιγουριά ότι θα αυξήσει τα κέρδη της για ολόκληρο το έτος.

Πλέον αναμένει να επιτύχει οργανική αύξηση λειτουργικών κερδών μεταξύ 4% και 8% το 2024.

“Σε όλο το διοικητικό συμβούλιο είμαστε πολύ ευχαριστημένοι”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της Heineken, Dolf van den Brink, προσθέτοντας ότι η εταιρεία σχεδιάζει επενδύσεις σε βασικές αγορές και brands, με παράλληλη περαιτέρω αύξηση όγκου και εσόδων.

Ορισμένοι επενδυτές θεώρησαν ότι η Heineken ήταν υπερβολικά επιφυλακτική σε μια εποχή που οι ανταγωνιστές της ήταν αισιόδοξοι και υπάρχει ευρεία αισιοδοξία για τις προοπτικές των ζυθοποιών.

Η νέα καθοδήγηση της Heineken παραμένει κάτω από το 8,2% που ανέμεναν οι αναλυτές.

Ο οικονομικός διευθυντής Harold van den Broek είπε ότι αυτή αντικατοπτρίζει τον αδύναμο Ιούνιο και Ιούλιο στην Ευρώπη, όπου οι κακές καιρικές συνθήκες επηρέασαν την απόδοση της Heineken και τα αναμενόμενα οφέλη από αθλητικά γεγονότα δεν πραγματοποιήθηκαν.

Η Heineken υποβάθμισε την αξία του μεριδίου της 40% στην China Resources Beer, οδηγώντας σε καθαρή ζημία, αν και ο van den Broek είπε ότι η απομείωση σχετίζεται μόνο με την αξία της τιμής της μετοχής της επιχείρησης και όχι με την τριμηνιαία απόδοσή της, η οποία ήταν καλή.

Οι μετοχές πολλών κινεζικών εταιρειών έχουν πληγεί από ανησυχίες σχετικά με την ήπια καταναλωτική ζήτηση. Αν αυτό αντιστραφεί, η Heineken θα μπορούσε να αυξήσει ξανά την αξία της, ανέφεραν στελέχη.

Related posts

Πολωνία: Οι αγρότες απέκλεισαν περισσότερους από 160 δρόμους στη χώρα

admin

Η Volvo σταματά για τρεις ημέρες την παραγωγή σε εργοστάσιό της στο Βέλγιο λόγω… Χούθι

admin

Σ. Κόλινς (Fed Βοστόνης): Η επίτευξη του στόχου για πληθωρισμό 2% ίσως απαιτήσει περισσότερο χρόνο

admin

Σφοδροί βομβαρδισμοί στη Γάζα, “τελευταία ευκαιρία” στο Κάιρο

admin

Ray Dalio προς επενδυτές για ΗΠΑ – Κίνα: Οι “οικονομικοί πόλεμοι” οδηγούν συνήθως σε στρατιωτικούς

admin

Στην πρωτεύουσα της Παλαιστίνης, Ραμάλα, ο Μακρόν για συνάντηση με τον Αμπάς

admin

Ουκρανία: Για πρώτη φορά μετά τη ρωσική εισβολή, άνοιξε για τους πολίτες η πρόσβαση σε παραλίες στην Οδησσό

admin

ΔΝΤ: Ξεκινά τη δεύτερη αξιολόγηση του ουκρανικού προγράμματος

admin

Πακιστάν: Κατηγορίες βάσει του νόμου περί κρατικών απορρήτων απαγγέλθηκαν σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Ιμράν Χαν

admin