Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει όλες τις προσπάθειες για την εξάλειψη της αθλητικής βίας

«Κάθε προσπάθεια εξάλειψης της αθλητικής βίας στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» δήλωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, με αφορμή το γεγονός ότι, όπως ενημερώθηκε σήμερα (27/7) από τον πρόεδρο της δομής «1η Φεβρουαρίου 2022 – Εις το Όνομα του Άλκη», Λευτέρη Παπά, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που κατέθεσε η δομή τον Ιούλιο του 2023, με τίτλο «Εγώ ο οπαδός του αθλητισμού και του πολιτισμού», εγκρίθηκε από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ).

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε «μεγάλη χαρά και συγκίνηση» για την έγκριση του προγράμματος στη μνήμη του Άλκη Καμπανού και σημείωσε πως «θα προσφέρει στους μαθητές την ευκαιρία να αναπτύξουν σημαντικές δεξιότητες μέσω διαδραστικών και καινοτόμων δραστηριοτήτων».

Το πρόγραμμα «στήριξε από την πρώτη στιγμή η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μια στήριξη που εξέφρασε και προσωπικά ο πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης, κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δομής στις 20 Μαΐου 2024, στο σημείο της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη», τόνισε ο κ. Φάμελλος.

«Σημαντική κατάκτηση της κοινωνίας των πολιτών»

Ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ προσέθεσε ότι «πρόκειται για τη δεύτερη μεγάλη επιτυχία της δομής στον αγώνα της για την αλλαγή της οπαδικής κουλτούρας στη χώρα και την προώθηση του φιλάθλου πνεύματος μέσα από την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και κυρίως της νεολαίας».

«Είχε προηγηθεί», υπενθύμισε, «η υπερψήφιση της τροπολογίας που κατέθεσε η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τον περασμένο Ιανουάριο, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την οπαδική βία, με την πρόταση της δομής για τον ορισμό τής 1ης Φεβρουαρίου ως Πανελλήνιας Ημέρας Φιλάθλου».

Ο Σωκράτης Φάμελλος σχολίασε, μάλιστα, ότι «παρά τους όποιους περιορισμούς τέθηκαν από το ΙΕΠ, με τη μετατροπή του προγράμματος από 14ωρο σε 7ωρο και μόνο για την ΣΤ’ τάξη του Δημοτικού, η έγκριση αυτή σηματοδοτεί μια σημαντική κατάκτηση της κοινωνίας των πολιτών, που μάχεται να αποβάλει από το χώρο του αθλητισμού ταραχοποιά και εγκληματικά στοιχεία».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συγχαίρει τη δομή ‘1η Φεβρουαρίου 2022 – Εις το Όνομα του Άλκη’ και δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να στηρίζει κάθε προσπάθεια για την εξάλειψη του νοσηρού φαινομένου της αθλητικής βίας», τόνισε καταληκτικά.

Related posts

Μάχη ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για το «μη θέμα» των Τεμπών του Παύλου Μαρινάκη

admin

Τα Γλυπτά, ο Στάρμερ και η Ελλάδα

admin

Ανάγκη για εκτόνωση στις σχέσεις με την Αλβανία

admin

Ρωσία: Στην Κόκκινη Πλατεία για την παρέλαση ο τούρκος πρέσβης

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιες περιφέρειες μένουν «ορφανές» μετά τις 11 αποχωρήσεις – Χάνει και τη Ροδόπη

admin

Αποχώρησαν τρεις τάσεις από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

admin

Κυριάκος Μητσοτάκης: Μεταβαίνει στο Λονδίνο για τριήμερη επίσκεψη

admin

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ

admin

«Μπουρλότο» Συρίγου: Δε συμφωνώ με τη δήλωση Μαρινάκη – Ακροδεξιά επιχειρηματολογία του Στ. Κασσελάκη

admin