Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Υπέρ της δίκαιης φορολόγησης των πλουσίων οι G20

Οι χώρες της G20 δεσμεύτηκαν να “συνεργαστούν” ώστε οι κάτοχοι των μεγαλύτερων περιουσιών να φορολογούνται περισσότερο, χωρίς πάντως να φθάσουν στο σημείο να συμφωνήσουν στην επιβολή παγκόσμιου φορολογικού συντελεστή, σύμφωνα με το τελικό ανακοινωθέν που υιοθετήθηκε χθες Παρασκευή κατά το πέρας της συνόδου των υπουργών Οικονομικών των κρατών μελών, στο Ρίο ντε Ζανέιρο της Βραζιλίας.

Με “απόλυτο σεβασμό” στην “εθνική κυριαρχία σε φορολογικά ζητήματα”, οι χώρες μέλη της ομάδας των είκοσι πιο ανεπτυγμένων οικονομιών στον κόσμο συμφώνησαν “να προσπαθήσουμε να συνεργαστούμε” προκειμένου “να εξασφαλίσουμε ότι τα πρόσωπα με τις μεγαλύτερες περιουσίες θα συνεισφέρουν περισσότερο”, στο πλαίσιο πιο “δίκαιων” φορολογικών συστημάτων και κοινωνιών, σύμφωνα με την ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η Βραζιλία, η χώρα που ασκεί την προεδρία της G20.


   

Διευθύντρια ΔΝΤ: Ευπρόσδεκτη η θέση των G20 για προοδευτική φορολογία

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) εξήρε τη θέση της G20 υπέρ της “φορολογικής δικαιοσύνης”, κρίνοντας “επίκαιρη” και “ευπρόσδεκτη” την απόφαση τα κράτη μέλη της να “συνεργαστούν” για να φορολογηθούν περισσότερο οι κάτοχοι των μεγαλύτερων περιουσιών.

“Το κοινό όραμα των υπουργών της G20 για την προοδευτική φορολογία είναι επίκαιρο και ευπρόσδεκτο, καθώς η ανάγκη να ανακτηθούν δημοσιονομικά περιθώρια ενώ ταυτόχρονα θα αντιμετωπίζονται κοινωνικές και αναπτυξιακές ανάγκες συνεπάγεται δύσκολες αποφάσεις σε πολλές χώρες”, τόνισε η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα σε ανακοίνωση Τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις υπηρεσίες της. Κατά την άποψή της, “η προώθηση της φορολογικής δικαιοσύνης θα βοηθήσει να εξασφαλιστεί η κοινωνική αποδοχή των αποφάσεων αυτών”.

- -

Related posts

Θεσσαλονίκη: Κλειστοί παραμένουν οι δρόμοι για Άγιο Βασίλειο, Ωραιόκαστρο και Χαλκηδόνα λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης και του παγετού

admin

Δύο νεκροί από πυροβολισμούς Ισλαμιστή τρομοκράτη στο κέντρο των Βρυξελλών

admin

Emirates NBD: Αύξηση 38% στα κέρδη τρίτου τριμήνου για τη μεγαλύτερη τράπεζα του Ντουμπάι

admin

Ινδία: Επιβάλλεται εξαγωγικός δασμός 40% στο κρεμμύδι για να ενισχυθεί ο τοπικός εφοδιασμός

admin

Ουκρανία: Η υπηρεσία ασφαλείας υποπτεύεται τον μεγιστάνα Ντ. Φιρτάς για υπεξαίρεση καυσίμων

admin

Υπ. Άμυνας Τουρκίας: “Ψέματα” όσα λένε οι Έλληνες πολιτικοί για τον Πόντο

admin

Ισημερινός: 4.000 στρατιώτες και αστυνομικοί συμμετείχαν σε επιχείρηση σε φυλακή

admin

Δύο άμαχοι νεκροί από ρωσικούς βομβαρδισμούς στην ανατολική Ουκρανία

admin

Γερμανία – ΥΠΕΞ: Εκφράζει τα συλλυπητήριά του για τα θύματα της επίθεσης στην Μόσχα και ζητά διαλεύκανση των συνθηκών

admin