Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: “Πράκτορας του εξωτερικού” η ρωσόφωνη έκδοση της γερμανικής BILD, σύμφωνα με το Κρεμλίνο

Ως “πράκτορα του εξωτερικού” ταξινομεί πλέον την ρωσόφωνη διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας BILD το ρωσικό υπουργείο Δικαιοσύνης, λόγω των ψευδών, όπως εκτιμά, πληροφοριών, οι οποίες θα παρουσίαζαν μια αρνητική εικόνα των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η ρωσόφωνη έκδοση ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2022 “για να ενημερώσει τους Ρώσους για τον πόλεμο πέρα από την κρατική προπαγάνδα”. Η “BILD στα ρωσικά” έχει περισσότερους από 330.000 συνδρομητές στο You Tube και σχεδόν 60.000 στο Telegram. “Είμαστε περήφανοι για τη δουλειά μας. Καταφέραμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη πολλών Ρώσων σε σύντομο χρονικό διάστημα”, δήλωσε ο δημιουργός της, Μακσίμ Κουρνίκοφ.

Η ταξινόμηση της “BILD στα ρωσικά” ως “ξένου πράκτορα” σημαίνει στην πράξη ότι σε κάθε ανάρτηση θα πρέπει να αναφέρεται ότι πρόκειται για “δημοσίευμα ξένου πράκτορα” ώστε το κοινό να μην εμπιστεύεται τα ρεπορτάζ. Πριν από δύο χρόνια, η Ρωσία είχε αποκλείσει την ιστοσελίδα “bild.de”.

- -

Related posts

Το Αζερμπαϊτζάν και η Αρμενία αντάλλαξαν αιχμαλώτους πολέμου

admin

Υεμένη: 17 αντάρτες Χούθι σκοτώθηκαν σε αμερικανικά πλήγματα

admin

Νέο κάλεσμα του Ισραήλ σε Παλαιστίνιους να εκκενώσουν προς τα νότια – “O στρατός προχωρά στο επόμενο στάδιο του πολέμου”

admin

Ρωσία: Δύο νεκροί από ουκρανικό πλήγμα στο χωριό Ποπόφκα του Μπέλγκοροντ

admin

Σουδάν: Τα πτώματα τουλάχιστον 87 ανθρώπων βρέθηκαν σε ομαδικό τάφο στο Δυτικό Νταρφούρ

admin

Λονδίνο: Χορηγεί πάνω από 100 νέες άδειες έρευνας και εκμετάλλευσης κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Βόρεια Θάλασσα

admin

Το Reuters διαψεύδει ότι γνώριζε εκ των προτέρων για την επίθεση της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου

admin

Ο αγροτικός αναβρασμός στην Ευρώπη και το κόκκινο πανί της νέας “πράσινης” ΚΑΠ

admin

Γαλλία: Διαμαρτυρία φιλοζωικών οργανώσεων έξω από το Ενυδρείο του Παρισιού για το ρεβεγιόν που οργανώνει

admin