Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος μετά τη διαγραφή Πολάκη: Να μη δίνουμε δικαίωμα στην ΝΔ να κρύβει την πολιτική της

«Δεν ήταν – και δεν είναι – μια εύκολη απόφαση η διαγραφή του Παύλου Πολάκη από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος. Είχε μια πολύ σημαντική δράση στην τοπική αυτοδιοίκηση, στο κόμμα, και κυρίως στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και στη Βουλή», υπογράμμισε ο Σωκράτης Φάμελλος, προσθέτοντας πως «ήταν όμως μία συμπεριφορά που δεν αντιστοιχεί στην κοινοβουλευτική διαδικασία, στο ήθος της Αριστεράς και στον σεβασμό των ατομικών δικαιωμάτων, ήταν δηλαδή ζήτημα σεβασμού της προσωπικότητας κάθε ανθρώπου».

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης «FM 100», ξεκαθάρισε πως «δεν περίμενε κάποιος να γίνει μια λανθασμένη κίνηση από τον Παύλο Πολάκη για να τεθεί εκτός ΚΟ. Σας διαβεβαιώνω ότι δεν υπήρξε οποιοδήποτε σχέδιο, οποιαδήποτε συζήτηση και προετοιμασία πριν από την επίμαχη συμπεριφορά» – απαντώντας έτσι στις αναφορές Πολάκη περί «στημένου» επεισοδίου με στόχο τον ίδιο.

«Θα προσπαθήσουν να κρυφτούν πίσω από τη συμπεριφορά του Πολάκη»

«Δεν ήταν μια απόφαση που πάρθηκε γρήγορα ή στο πόδι αλλά μετά από σύσκεψη με τον Στέφανο Κασσελάκη, με βάση τους κανονισμούς της Βουλής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ», τόνισε ο κ. Φάμελλος.

«Το κλίμα της συζήτησης στα όργανα είναι παραγωγικό, υπάρχουν διαφορές, αλλά κανείς δεν τραβάει το σχοινί, αντιθέτως, υλοποιείται μια συνθετική διαδικασία»

Σημείωσε, μάλιστα, πως «δεν πρέπει να συνδέουμε το περιστατικό με τη σωστή πολιτική τοποθέτηση του Παύλου Πολάκη που γινόταν σε ένα πολύ αρνητικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης», υπογραμμίζοντας ότι «η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να κρύψει πίσω από αυτό το περιστατικό ένα τραγικό νομοσχέδιο για την ψυχική υγεία».

«Δεν πρέπει για θέματα συμπεριφοράς να δίνουμε το δικαίωμα σε μια πολύ άδικη κυβέρνηση να κρύβει την πολιτική της. Και μάλιστα σε συγκεκριμένα θέματα του Υπουργείου Υγείας, διότι είναι βέβαιο ότι ο κ. Γεωργιάδης θα προσπαθήσει να κρύψει πολλά αρνητικά στοιχεία της πολιτικής του εξαιτίας της συμπεριφοράς του Παύλου», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Δεν υπήρξε καμία ένταση με τον Παύλο στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ»

Αναφορικά με την πρόθεση του Παύλου Πολάκη να παραστεί στη χθεσινή (25/7) συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας όντας διαγραμμένος, ο Σωκράτης Φάμελλος διέψευσε τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για πρόκληση έντασης ανάμεσά τους, σημειώνοντας ότι οι ανεξάρτητοι βουλευτές προφανώς και δεν έχουν τη δυνατότητα να παρευρίσκονται στις κοινοβουλευτικές συνεδριάσεις των κομμάτων.

«Του ζήτησα απλά να αποχωρήσει, το οποίο και έκανε πριν αρχίσει η συνεδρίασά μας», όπως είπε.

Παράλληλα, χαρακτήρισε ως «εποικοδομητικές» τις τοποθετήσεις των βουλευτών στη συνεδρίαση της ΚΟ, προσθέτοντας ότι εμπεριείχαν προτάσεις και θέσεις για το πώς ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μπορεί να γίνει καλύτερος, αλλά και κριτική για τα λάθη.

«Συζητήσαμε για τους λόγους που αργήσαμε να συνεδριάσουμε, για το πώς θα είμαστε καλύτεροι στους τομείς μας, όπως και για τη σύνδεση με τη λειτουργία του κόμματος. Η συλλογικότητα και η συντροφικότητα, που καταγράφηκε ως βασική ανάγκη μας στο προηγούμενο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, είναι ένα θετικό μήνυμα που μπορούμε να στείλουμε στην κατακερματισμένη κοινωνία, που πολλές φορές είναι απομονωμένη στο σπίτι, στην τηλεόραση, στα social media», ανέφερε ο Σωκράτης Φάμελλος,

«Υπάρχουν διαφορές, αλλά κανείς δεν τραβάει το σχοινί»

Προσέθεσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ βρίσκεται σε μια χρονική στιγμή που παράγει πολιτική με συγκεκριμένο αποτύπωμα μέσα από επεξεργασμένες προτάσεις. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος είναι ένα καλό παράδειγμα για το πώς μπορούμε να δουλεύουμε συλλογικά με πολύ καλούς ρυθμούς απόδοσης», ενώ τόνισε ότι «οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι στην πλειοψηφία τους πρώτοι και πρώτες στο κοινοβουλευτικό έργο», παραθέτοντας πρόσφατες κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες.

«Οι προτάσεις νόμου για την ακρίβεια, για το φορολογικό, οι προτάσεις μας για κίνητρα ώστε να επιτευχθεί η στελέχωση των Κέντρων Υγείας σε ορεινές και νησιωτικές περιοχές της χώρας μας, αλλά και η στελέχωση των σχολείων μειονεκτικών περιοχών, αναδεικνύουν τη συνεκτικότητα και τη σοβαρότητα ενός προοδευτικού κόμματος που καταθέτει προτάσεις κυβερνητικής πολιτικής», επισήμανε ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, αναφερόμενος στον εσωκομματικό διάλογο ενόψει του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Σωκράτης Φάμελλος υπογράμμισε ότι το κλίμα της συζήτησης στα όργανα «είναι παραγωγικό», καθώς «υπάρχουν διαφορές, αλλά κανείς δεν τραβάει το σχοινί», αντιθέτως, υλοποιείται «μια συνθετική διαδικασία».

«Είναι καταστατική αρχή μας να λειτουργούν τα όργανα και να καταθέτουμε σε αυτά την άποψή μας, συμμετέχοντας στη διαμόρφωση του πολιτικού σχεδίου. Όσο περισσότερο χώρο δίνουμε στη δημοκρατία εντός του κόμματος, τόσο θα μειώνονται οι παραφωνίες. Διότι ένα ζωντανό δημοκρατικό κόμμα δεν αφήνει περιθώριο για παραφωνίες, αλλά δίνει χώρο στη σύνθεση», παρατήρησε ο Σωκράτης Φάμελλος.

Related posts

Ευρωεκλογές: Αυτά είναι τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν

admin

Τσακαλώτος: Χωρίς ιδεολογικές μάχες δεν μπορείς να κερδίσεις την ηγεμονία

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Τα απόνερα ενός συνεδρίου και ο οδικός χάρτης

admin

Κασσελάκης: «Χθες στο Κερατσίνι έκανα ότι πιο πολύτιμο…» – Η υπόσχεση στους υποστηρικτές του

admin

«Το κεφάλι ψηλά!» το μήνυμα Τσίπρα από την Τουρκία – Ανακηρύχθηκε επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Κοτς

admin

Το προφίλ του κεντρο-αριστερού

admin

Δένδιας: Παρακολουθούμε, παρατηρούμε, αλλά δεν ακολουθούμε την τουρκική πολιτική

admin

Μπάιντεν: Ηγετικός ο ρόλος της Ελλάδας στον πόλεμο της Ουκρανίας

admin

Τέμπη – Δάκρυσε ο Κώστας Καραμανλής: Θα κάνουμε το παν για να διερευνήσουμε τα αίτια

admin