Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Χρηματιστήριο: Στις 1468 μονάδες η πλησιέστερη αντίσταση

Χρηματιστήριο: Στις 1468 μονάδες η πλησιέστερη αντίσταση

Υποχώρηση κατά 0,20% κατέγραψε ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. στη χθεσινή συνεδρίαση, κλείνοντας στις 1463,82 μονάδες. Παράλληλα, η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 96,5 εκ. ευρώ.

Η υποχώρηση των δεικτών στη Wall Street ελέω των μειωμένων αποτιμήσεων των τεχνολογικών κολοσσών επηρέασε όλες τις αγορές του πλανήτη, όπως σημειώνει η Κύκλος Χρηματιστηριακή, αναπόφευκτα και το ελληνικό χρηματιστήριο, με τον Γ.Δ. να κινείται πτωτικά με οδηγό τις τράπεζες και τα περισσότερα blue chips και να καταγράφει σύντομα το ενδοσυνεδριακό χαμηλό των 1450 μονάδων.  Όμως, το 2,8% για το ΑΕΠ των ΗΠΑ του 2ου τριμήνου που ακολούθησε (αναμενόταν 2%) άλλαξε το σκηνικό και με οδηγό τον ΟΤΕ ανακτήθηκε το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών του Γ.Δ. Την ίδια ώρα, οι αποδόσεις των 10ετών τίτλων διαμορφώνονταν στο 3,454%. 

Έτσι, ο τραπεζικός κλάδος (-1,32%) κατέγραψε απώλειες με τη Eurobank (-5,53%, αποκοπή μερίσματος) να υποαποδίδει. Απώλειες ακόμη κατέγραψε το Jumbo (-0,72%), ο ΟΠΑΠ (-0,56%), ο Τιτάν (-0,79%), η Lamda (-1,09%) και η ΜΟΗ (-0,43%). Στον αντίποδα, κέρδη κατέγραψε ο ΟΤΕ ( 3,44%, με 522 χιλ. τεμάχια), η ΕΕΕ ( 0,48%) και η Cenergy ( 0,21%). Απολογιστικά, 36 μετοχές κατέγραψαν κέρδη έναντι 53 εκείνων που υποχώρησαν. 

Η Alpha Bank αποκόπτει σήμερα δικαίωμα για μέρισμα χρήσης ύψους €0,026/μετχ. 

Η αυξημένη καταναλωτική δαπάνη ώθησε σε υψηλότερα επίπεδα το αμερικανικό ΑΕΠ στο 2ο τρίμηνο με την επίδοση στο 2,8% να εκπλήσσει, επαναφέροντας την ανοδική κίνηση και στους δείκτες στη Wall Street. Στο σενάριο της επανόδου σε ανοδική κίνηση για το ελληνικό χρηματιστήριο, η πλησιέστερη αντίσταση για τον Γ.Δ. προσδιορίζεται στις 1468 μονάδες για να ακολουθήσει εκείνη των 1481 μονάδων.

#Χρηματιστήριο_Αθηνών #Κύκλος_Χρηματιστηριακή_ΑΕΠΕΥ #CYCLOS_ANALYSIS

Related posts

Noval Property: Συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου σε Σώμα

admin

Η Elgeka υπέβαλε αίτημα για διαγραφή από το Χ.Α.

admin

ΤΧΣ: Δεν κατέχει πλέον δικαιώματα ψήφου στην Τρ. Πειραιώς

admin

Quality & Reliability: Επαναληπτική ΓΣ στις 13 Ιουνίου για ΑΜΚ

admin

Orilina: Στα €0,95 ανά μετοχή η τελική τιμή διάθεσης

admin

Παπουτσάνης: Από 8 Δεκεμβρίου η καταβολή του προμερίσματος

admin

Autohellas: Έκτακτη ΓΣ για την έγκριση Επιστροφής Κεφαλαίου

admin

Ιατρικό Αθηνών: Καμία ενημέρωση από μετόχους για επικείμενη Δημόσια Πρόταση

admin

Σαράντης: Από 13 Μαΐου η πληρωμή του μερίσματος €0,219

admin