Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Bluehouse: Νέες καταγγελίες από επενδυτή για βαριά ποινικά αδικήματα

Στον κυκεώνα των δικαστικών υποθέσεων για τη Bluehouse των Βίκτωρ Πιζάντε και Χαράλαμπου Πανδή, έρχονται να προστεθούν νέες καταγγελίες.

Πρόκειται για έγκληση- εξώδικη καταγγελία εναντίων αριθμού προσώπων σχετιζόμενων με την διαχειρίστρια κεφαλαίων Bluehouse, την οποία ήδη κοινοποίησε στις ελληνικές και κυπριακές αρχές, ζητώντας πρακτικά την άμεση παρέμβασή τους, εταιρία που έχει επενδύσει ποσό άνω των 8 εκατ. ευρώ, στα επενδυτικά σχήματα της Blue House στο εξωτερικό.

Κατά πληροφορίες, πρόκειται για εταιρεία συμφερόντων πολύ γνωστού επιχειρηματία της ελληνικής αγοράς, με βαρύ επώνυμο και μεγάλη περιουσία.

Στην έγκληση υποστηρίζεται ότι έχουν διαπραχθεί αδικήματα όπως η κακουργηματική απιστία, η νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και η συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Τα αδικήματα φέρονται να διέπραξαν πρόσωπα άμεσα σχετιζόμενα με την διαχείριση και τη διοίκηση της Bluehouse, η οποία χαρακτηρίζεται ως ένας «άτυπος όμιλος εταιρειών». Ομοίως γίνεται λόγος για «συνέργεια» τρίτων προσώπων τα οποία και κατονομάζονται

Στο κείμενο αναλύονται συναλλαγές που υποστηρίζεται ότι αφορούν

α) Την παρακράτηση μη οφειλόμενων αμοιβών ύψους 3,6 εκατ. ευρώ,

β) Την παράνομη χρέωση στα επενδυτικά σχήματα ποσών άνω των 3,6 εκατ. ευρώ,

γ) Την υπεξαίρεση ποσού άνω του 1,5 εκατ. ευρώ, μέσω εικονικών συμβάσεων και τιμολογίων από offshore εταιρεία από τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους και την μεταφορά των χρημάτων αυτών σε έτερη offshore, ενός από τα καταγγελλόμενα πρόσωπα

δ) Την υπεξαίρεση περιουσιακών στοιχείων των επενδυτικών σχημάτων για προσωπικό όφελος των διαχειριστών.

Όπως αναφέρεται στο ίδιο κείμενο, η έγκληση στηρίζεται και «σε ανεξάρτητες εκθέσεις οικονομικού ελέγχου της εγνωσμένου κύρους διεθνούς εταιρίας ελεγκτών Alvarez & Marsal», οι οποίες φέρονται να τεκμηριώνουν τις παράνομες πράξεις. Σημειώνεται ότι η Bluehouse είναι αδειοδοτημένη από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Λουξεμβούργου.

Related posts

Philosofish: Στοχεύει σε τζίρο 120 εκατ. ευρώ

admin

Σαράντης: Αύξηση 50% στα καθαρά κέρδη το 2023

admin

AVAX: Με γοργούς ρυθμούς o Μετροπόντικας στη Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας

admin

ElvalHalcor: Ενδείξεις ανάκαμψης στη διεθνή ζήτηση

admin

Intrakat: Προχωρά σε ΑΜΚ έως 8,1 εκατ. ευρώ

admin

Νέες προσφορές από Cosmote και Γερμανό, έως 48 άτοκες δόσεις

admin

Παραιτήθηκε ο Σοφοκλής Γιαννακού από την ΑΒ Βασιλόπουλος

admin

ΟΠΑΠ: Ο James Curwen νέος Chief Online Officer

admin

Frigoglass: Συγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο

admin