Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ασκήσεις ισορροπίας και συναίνεσης στο Προεδρικό

Με χαλαρή συζήτηση στο κιόσκι του Προεδρικού Μεγάρου, που θύμιζε ασκήσεις ισορροπίας και συναίνεσης, οι πολιτικοί αρχηγοί παρούσας της Κατερίνας Σακελλαροπούλου συγκεντρώθηκαν για να τιμήσουν τα πενήντα χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. «Τιμάμε όλους εκείνους, παρόντες και απόντες, που διακινδύνευσαν τη νεότητά τους, την ελευθερία και τη ζωή τους, για το καλό όλων μας», είπε στην εναρκτήρια ομιλία της η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κάνοντας αναφορά στις καλύτερες, αλλά και στις χειρότερες στιγμές των τελευταίων 50 ετών, μιλώντας για «τραύματα που μας καλούν σε αυτοκριτική, αναστοχασμό και εγρήγορση. Μας υπενθυμίζουν τη σημασία των συναινέσεων και του γενικού συμφέροντος έναντι της μικροπολιτικής και της αδράνειας για λόγους πολιτικού κόστους».

Την ώρα που οι καλεσμένοι συζητούσαν στους κήπους, με ποτήρια κρασί στο χέρι και σερβιτόρους με καναπεδάκια να περνούν ανάμεσα στα πηγαδάκια, στο κιόσκι ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε για την προετοιμασία του γάμου του στην Κρήτη – «στην ανατολική Κρήτη πάνε περίφημα, στη δυτική έχουν πρόβλημα», απάντησε αστειευόμενος ο Νίκος Ανδρουλάκης, θυμίζοντας τις πρωτιές του ΠΑΣΟΚ σε Ηράκλειο και Λασίθι. Οι πληροφορίες λένε πως η συζήτηση επεκτάθηκε και σε θέματα ενέργειας («η αγορά ενέργειας είναι ρηχή», σχολίασε ο Αλέξης Χαρίτσης, για να απαντήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης πως «σε όλη την Ευρώπη έτσι είναι» και να εισπράξει την απάντηση «η Ελλάδα είναι η εξαίρεση»).

Σε συζητήσεις με δημοσιογράφους, ο Πρωθυπουργός σχολίασε πως «η χώρα θα έχει έναν επίτροπο και το προνόμιο της επιλογής ανήκει αποκλειστικά στη χώρα μας. Δεν ξέρουμε ακόμα το χαρτοφυλάκιο». Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, όταν ρωτήθηκε αν θα είναι εκεί και την επόμενη πενταετία, απάντησε πως δεν αποφασίζει εκείνη – «είναι αυτό που λέτε και στα νομικά, αλυσιτελώς με ρωτάτε». Οι Κασσελάκης και Ανδρουλάκης προτίμησαν να μιλήσουν λίγο παραπάνω με τους βουλευτές τους, με τον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνει μια βόλτα και από τα «πράσινα» πηγαδάκια – τα οποία, λόγω εκλογών, μονοπωλούσαν τη συζήτηση στη δεξιά μεριά του κήπου -, σχολιάζοντας πως έχει εξαιρετικές σχέσεις με όλους τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Η συνεδρίαση στη Βουλή

Νωρίτερα χθες, σε ειδική συνεδρίαση στη Βουλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως η φετινή επέτειος αποτελεί όχι απλά μία συγκυρία μνήμης και τιμής, «είναι κυρίως μια ευκαιρία αναστοχασμού για όσα πετύχαμε χθες, γι’ αυτά που θέλουμε σήμερα, αλλά και γι’ αυτά τα οποία μένουν να γίνουν αύριο». Ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, επεσήμανε πως σήμερα «οι δυνατότητές μας είναι ανεξάντλητες, όπως ανεξάντλητες δυνατότητες είχαν και οι τότε πρωτομάστορες της Δημοκρατίας, αρκεί με τις διαφωνίες μας, με τις ενστάσεις μας να συμβαδίζει και η υπευθυνότητα», ενώ από τη μεριά του ο Σωκράτης Φάμελλος υπογράμμισε πως η σημερινή επέτειος «είναι και μια διαρκής υπενθύμιση των κινδύνων του φασισμού, της αξίας της δημοκρατίας και των ατομικών δικαιωμάτων». Για τον Ανδρουλάκη στα πενηντάχρονα της Δημοκρατίας «είναι ιστορικό μας καθήκον να αντικρίσουμε με θάρρος και σοβαρότητα τις προκλήσεις του σήμερα και την ποιότητα της Δημοκρατίας σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο», ενώ εκ μέρους του ΚΚΕ ο Νίκος Καραθανασόπουλος δήλωσε ότι «είμαστε υπερήφανοι που το κόμμα μας, το ΚΚΕ, ήταν το κόμμα που έδωσε στον αντιδικτατορικό αγώνα τις περισσότερες θυσίες».

Related posts

Στο Ζάππειο Μέγαρο η Φον ντερ Λάιεν – Θερμός χαιρετισμός με Μητσοτάκη (φωτο+video)

admin

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: «Η επόμενη μέρα θα βρει πιο δυνατό τον ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε ο Σωκράτης Φάμελλος

admin

Ελληνικές ιστορίες με τους λομπίστες των Βρυξελλών

admin

«Μην το αποκαλείς Grexit, σκέψου το σαν time out»

admin

Μητσοτάκης για F-35: Η Ελλάδα, θωρακίζεται διπλά

admin

Αλκιβιάδης Στεφανής: Η Τουρκία κατάλαβε ότι η τοξικότητα απέναντι στην Ελλάδα δεν της έκανε καλό

admin

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν

admin

Αντιναύαρχος ε.α: Πρέπει να είμαστε έτοιμοι στρατιωτικά να αντιμετωπίσουμε την Τουρκία

admin

Ντονμέζ: Αν Τουρκία και Λιβύη συμφωνούν, τότε δεν πέφτει λόγος σε τρίτους

admin