Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρουμανία αναζητά θραύσματα από drone ύστερα από πιθανές εκρήξεις

Οι ρουμανικές αρχές ξεκίνησαν σήμερα έρευνες για να εντοπίσουν πιθανά θραύσματα από μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) σε νοτιοανατολική περιοχή στα σύνορα με την Ουκρανία, ύστερα από νέους ρωσικούς βομβαρδισμούς με στόχο τη γειτονική χώρα.

“Το υπουργείο Άμυνας έδωσε εντολή για έρευνες στην περιοχή Πλαούρου προκειμένου να εντοπιστούν πιθανά αντικείμενα που κατέπεσαν στο εθνικό έδαφος”, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Αντιμέτωπο με αυτή τη “νέα σειρά επιθέσεων με drones που εξαπολύθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις”, το Βουκουρέστι “ενίσχυσε τα μέτρα ελέγχου και παρακολούθησης του εθνικού εναέριου χώρου”.

Δύο αεροσκάφη F-16 των ρουμανικών ενόπλων δυνάμεων απογειώθηκαν μέσα στη νύχτα πριν επιστρέψουν στη βάση τους τα ξημερώματα, διευκρίνισε το υπουργείο, μια διαδικασία που έχει ακολουθηθεί και στο παρελθόν.

Οι κάτοικοι 17 κοινοτήτων της επαρχίας Τουλσέα έλαβαν προειδοποιήσεις στα τηλέφωνά τους, όπως δήλωσαν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, που έλαβαν κλήσεις από κατοίκους που παραπονούνταν για τον ήχο εκρήξεων και ζητούσαν πληροφορίες.

Στο χωριό Πλαούρου, που βρίσκεται απέναντι από το ουκρανικό λιμάνι Ιζμαήλ στην άλλη πλευρά του Δούναβη, οι κάτοικοι ανέφεραν ότι υπήρξε αντίκτυπος στο ρουμανικό έδαφος.

Δύο drones πέταξαν πάνω από το σπίτι, “Τα είδα όταν εξερράγησαν πάνω από το ρουμανικό έδαφος”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Κόστιτσα Τανάσε. Ανήσυχος από τον θόρυβο, βγήκε στην αυλή του αλλά δεν κατάφερε να πάει στα αντιαεροπορικά καταφύγια που κατασκευάστηκαν πέρυσι και που βρίσκονται αρκετά μακριά από την κατοικία του.

Η Ρουμανία, χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ που μοιράζεται σύνορα 650 χλμ με την Ουκρανία, έχει κατ’ επανάληψη εντοπίσει στο έδαφός της θραύσματα από drone μετά την έναρξη του πολέμου, ενώ η Ρωσία πραγματοποιεί εντατικούς βομβαρδισμούς σε ουκρανικές, λιμενικές υποδομές στον Δούναβη.

Το ΝΑΤΟ, που προσπαθεί να αποφύγει την εξάπλωση της σύγκρουσης στο έδαφός του, είχε δηλώσει σε εκείνα τα περιστατικά ότι δεν είχε “καμία πληροφορία που να υποδηλώνει εσκεμμένη επίθεση της Ρωσίας σε συμμαχικό έδαφος”.

Related posts

Ιταλία: Είκοσι νεκροί από πτώση λεωφορείου από οδογέφυρα έξω από την Βενετία

admin

Η Ρωσία σχεδιάζει να φτιάξει ναυτική βάση στην αποσχισθείσα Αμπχαζία

admin

Ρωσία: Πολεμικό πλοίο δέχθηκε επίθεση από ουκρανικά θαλάσσια drones

admin

Λιθουανία: Η Ευρώπη πρέπει να αξιοποιήσει τα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας για να στηρίξει την Ουκρανία

admin

Μια Γαλλίδα υπήκοος σκοτώθηκε από τις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ

admin

Ο ραδιοφωνικός σταθμός Radio Free Europe φοβάται ότι η Μόσχα κρατά “όμηρο” μια δημοσιογράφο του για να την ανταλλάξει

admin

ΗΠΑ: Ο Τραμπ διατηρεί μεγάλο προβάδισμα στην τελευταία δημοσκόπηση στην Αϊόβα πριν από τις προκριματικές εκλογές στην πολιτεία αυτή

admin

Νιγηρία: Τουλάχιστον 21 νεκροί από επίθεση ενόπλων σε δύο χωριά

admin

Καθηγήτρια Νομικής στο Πανεπιστήμιο των Σκοπίων: Η νέα ηγεσία της Β. Μακεδονίας παραβιάζει κατάφωρα τη Συμφωνία των Πρεσπών

admin