Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Χρηματιστήριο: Προετοιμασία δοκιμής των 1500 μονάδων

Χρηματιστήριο: Προετοιμασία δοκιμής των 1500 μονάδων

Σε μια συνεδρίαση συσσώρευσης τιμών (ΓΔ -0,15%) στα υψηλά με χαμηλό τζίρο (μόλις 81 εκ) εξελίχθηκε η χθεσινή ημέρα για το ΧΑ, χωρίς σημαντικές ειδήσεις (πέραν αυτών που βγαίνουν από τις ΓΣ των εισηγμένων) σε ένα μικτό ευρωπαικό περιβάλλον και οριακά αρνητικό στις ΗΠΑ.

Στα λίγα σημαντικά που αξίζει να σταθούμε από την συνεδρίαση της Τρίτης (23/7) ήταν η πορεία της μετοχής της ΔΕΗ 1,74% που έδειξε να αφήνει πίσω την επιβολή έκτακτης εισφοράς στις εταιρίες παραγωγής ενέργειας από ΦΑ (ποσό που σύμφωνα με εκτιμήσεις υπολογίζεται συνολικά στα 60 εκ ευρώ και αναλογικά στην ΔΕΗ) , η συσσώρευση στα υψηλά για μετοχές όπως η ΕΕΕ -0,36% , ο ΟΠΑΠ 0,12% , ο ΤΙΤΑΝ 0% και η ΛΑΜΔΑ 0,13%, ενώ στον αντίποδα δυσκολίες φαίνεται να αντιμετωπίζουν η ΜΠΕΛΑ -1,90% σε χαμηλό μήνα αλλά και η ΑΡΑΙΓ -1,60% που παρά τα θετικά μηνύματα για αφίξεις,επιβάτες και τουριστική κίνηση γενικότερα, δεν μπορεί να κεφαλαιοποιήσει μετοχικά το καλό κλίμα.

Το πλέον σημαντικό παραμένει η υπέρβαση από την προηγούμενη εβδομάδα των 1452 του ΓΔ και η συσσώρευση της αγοράς πέριξ των 1480 μονάδων που δηλώνει προετοιμασία δοκιμής των 1500 (λογικά θα δούμε τις επόμενες ημέρες).

Σήμερα ο ΟΤΕ διαγράφει 5,3 εκ μετοχές που έχουν προέλθει από επαναγορά ιδίων μετοχών (θετικό για την μετοχή) ενώ όπως αναμενόταν εγκρίθηκε από την ΓΣ της Eurobank η διανομή μερίσματος 0,093/μετοχή (το ίδιο αναμένεται και σήμερα στην ΓΣ της ΑΛΦΑ).

Στο θέμα της αυξανόμενης γεωπολιτικής έντασης με την Τουρκία με αφορμή την πόντιση καλωδίων για την διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου περιμένουμε να δούμε αποκλιμάκωση (το πιθανό σενάριο), οτιδήποτε άλλο θα σημαίνει αλλαγή στάσης από την γείτονα με ό,τι συνέπειες μπορεί να έχει μια τέτοια κατάσταση και στις τιμές στο ΧΑ.

Υπενθυμίζουμε ότι με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένουμε αύριο (25/7) τα αποτελέσματα εξαμήνου της Metlen (ΜΥΤΙΛ) ενώ από τεχνικής άποψης κοιτάμε το 1477 ως στήριξη, το 1482 ως σημείο καμπής και το 1485 ως πρώτη ημερήσια αντίσταση.

Νάσος Κουμέττης
Hellenic Asset Management

* Το κείμενο δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση κατάρτισης επενδυτικής πράξης 

#Ανάλυση #ΧΑ #ΓΔ

Related posts

Attica Group: Από 26 Ιουνίου η πληρωμή του μερίσματος

admin

Motor Oil: Στις 22 Δεκεμβρίου η πληρωμή του προσωρινού μερίσματος

admin

Alpha: Από 10/10 σε διαπραγμάτευση οι 2,78 εκατ. μετοχές

admin

«Πράσινο φως» στο ενημερωτικό της Optima Bank

admin

Trastor: Απέκτησε κτίριο γραφείων στο Κολωνάκι αξίας €5,8 εκατ.

admin

Elinoil: Εγκρίθηκε μέρισμα €0,1026/μετοχή- Από 19/7 η καταβολή

admin

Frigoglass: ΕΓΣ στις 29/5 για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου

admin

Axia για ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Αυξάνει την τιμή-στόχο στα €21,20

admin

Διασπάται η Lamda Olympia Village- Σύσταση νέας εταιρείας

admin