Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Χρηματοδότηση £16 εκατ. συγκέντρωσε η Plum

Η εφαρμογή έξυπνης διαχείρισης αποταμιεύσεων και επενδύσεων Plum συγκέντρωσε χρηματοδότηση ύψους 13,4 εκατ. λιρών Αγγλίας από θεσμικούς επενδυτές, συμπεριλαμβανομένης μιας δεύτερης επενδυτικής συμμετοχής από τον στρατηγικό της εταίρο, την Τράπεζα Eurobank. Ο νέος επενδυτής iGrow Venture Capital συμμετείχε στον επενδυτικό γύρο, μαζί με τους προηγούμενους επενδυτές Venture Friends και Ventura Capital.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία συγκέντρωσε επίσης επιπλέον 2,7 εκατ. λίρες Αγγλίας μέσω crowdfunding στην πιο δημοφιλή καμπάνια του Crowdcube για τη χρονιά, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 5.500 επενδυτές από το Ηνωμένο Βασίλειο και την ΕΕ. Έτσι, το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 16 εκατ. λίρες Αγγλίας, ποσό το οποίο συγκεντρώθηκε στο 2ο επενδυτικό γύρο της Plum.

Η επένδυση, εξασφαλίστηκε μετά από μια περίοδο ισχυρής επίδοσης για την εταιρεία. Η εταιρεία έχει σημειώσει εξαιρετική ανάπτυξη από την ημέρα έναρξης της λειτουργίας της το 2017, με περισσότερους από 2 εκατομμύρια πελάτες να χρησιμοποιούν πλέον την εφαρμογή για να αποταμιεύουν χρήματα σε 10 χώρες σε όλη την Ευρώπη.

Τα κεφάλαια υπό διαχείριση (AUM) της εταιρείας ξεπέρασαν πρόσφατα το 1 δισ. λίρες Αγγλίας, έχοντας τριπλασιαστεί μέσα σε 12 μήνες. Η αύξηση αυτή οφείλεται εν μέρει στην επιτυχία του ιδιαίτερα ανταγωνιστικού Cash ISA της Plum, το οποίο παρουσιάστηκε τον Μάρτιο 2024 και δημιούργησε μεγαλύτερες επενδυτικές ευκαιρίες στο Ηνωμένο Βασίλειο με χαμηλό έως μηδενικό κόστος.

Τα έσοδα της εταιρείας έχουν σχεδόν διπλασιαστεί κατά το τελευταίο έτος, υποστηριζόμενα από ισχυρές ροές μηνιαίων συνδρομών, με το μέσο έσοδο ανά πελάτη να έχει αυξηθεί κατά 40%. Με την εκτίναξη των AUM να συμβάλλει επίσης στην αύξηση των εσόδων, η Plum βρίσκεται σε καλό δρόμο για να επιτύχει κερδοφορία το 2025.

Παράλληλα, η Plum θα συνεχίσει να αναπτύσσει το εύρος των προϊόντων της στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά την επιτυχία του Cash ISA, με στόχο να παρέχει την πιο ολοκληρωμένη εφαρμογή για εκείνους που θέλουν να αποταμιεύουν έξυπνα και να επενδύουν τα χρήματά τους.

Η Plum έχει φιλόδοξα σχέδια και για την υπόλοιπη Ευρώπη, αφού πρόσφατα διέθεσε τα ETFs σε πελάτες της ΕΕ και σύναψε συνεργασία με την Εurobank για να επιταχύνει την ανάπτυξή της στην Ελληνική αγορά. Στόχος της Plum είναι να φτάσει τους εκατοντάδες χιλιάδες πελάτες στην Ελλάδα μέχρι το 2027. Στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας της Plum με την Eurobank, η τελευταία θα συστήνει την Plum στους πελάτες της.

Ο Βίκτωρ Τροκούδης (φωτ.), ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Plum, σχολιάζει:

«Ήταν εξαιρετικοί 12 μήνες για την Plum και αυτός ο νέος γύρος χρηματοδότησης αποτελεί απόδειξη της σκληρής δουλειάς της ομάδας και της αξίας που παρέχουμε στους πελάτες μας σε όλη την Ευρώπη. Η ανάγκη για μια έξυπνη εφαρμογή που βοηθά τους ανθρώπους να αυξήσουν τις αποταμιεύσεις τους δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερη, και εμείς το προσφέρουμε ήδη σε εκατομμύρια ανθρώπους».

«Αλλά δεν επαναπαυόμαστε – επικεντρωνόμαστε στο τι θα ακολουθήσει και πώς θα κάνουμε ακόμα περισσότερους ανθρώπους να μεγιστοποιήσουν τις αποταμιεύσεις τους με την Plum. Μετά την επιτυχία του Cash ISA στο Ηνωμένο Βασίλειο και των ETFs στην Ευρώπη, είμαστε σε θέση να επιτύχουμε την κερδοφορία, η οποία αποτελεί ένα μεγάλο και σημαντικό ορόσημο για εμάς. Επιπρόσθετα, σχεδιάζουμε πρωτοποριακά προϊόντα που θα οδηγήσουν την εφαρμογή μας στο επόμενο επίπεδο για τους πελάτες μας. Είναι μία πραγματικά συναρπαστική περίοδος».

Ο Αναστάσιος Οικονόμου, ιδρυτικός εταίρος της iGrow Venture Capital, πρόσθεσε:

«Η iGrow αναζητά πάντα καινοτόμες ιδέες όπως αυτή της Plum. Το να καταστήσουμε τις αποταμιευτικές λύσεις προσιτές σε όλους, όχι μόνο σε ιδιώτες υψηλού εισοδήματος, αποτελεί εκδημοκρατισμό και επανάσταση στον κλάδο. Είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε την επέκταση στην Ευρώπη και την Ελλάδα. Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στην ικανότητα της ομάδας της Plum να συνεχίσει να αναπτύσσεται».

Related posts

Profile: Κάλυψη ομολογιών της θυγατρικής Profile Technologies

admin

Στη τελική ευθεία το διαζύγιο Helleniq Energy-Edison, τα σχέδια για ΔΕΠΑ Εμπορίας

admin

EuroEnergy-Afcon: Πράσινες επενδύσεις στην Κεντρική Ευρώπη

admin

Η Space Hellas μέλος του «6G Infrastructure Association»

admin

Fast track η αδειοδότηση του FSRU της Motor Oil στην Κόρινθο

admin

ΕΔΑ Αττικής: Ολοκληρώθηκε το έργο σύνδεσης Φυσικού Αερίου στο Στρατόπεδο «Παπάγου»

admin

Intrakat: Στο 39,17% το ποσοστό της Winex Investments

admin

Διεθνή καμπάνια εύρεσης εργασίας παρουσιάζει στην Ελλάδα η Randstad

admin

Καθάρισαν αλιευτικά καταφύγια στην Πάρο εθελοντές της Attica Group

admin