Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Παραιτήθηκε ο γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ μετά την καταδίκη του

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ παραιτήθηκε από τη θέση του μετά την καταδίκη του για διαφθορά, όπως μεταδίδει το Reuters. 

Σημειώνεται ότι ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν έκρινε την περασμένη εβδομάδα ένοχο τον γερουσιαστή για τις 16 ποινικές κατηγορίες που αντιμετώπιζε συμπεριλαμβανομένης της δωροληψίας, της παρακώλυσης της δικαιοσύνης, της απόσπασης χρημάτων και της απάτης. Η δίκη διήρκεσε εννέα εβδομάδες. Δύο συγκατηγορούμενοι του επίσης καταδικάστηκαν. 

Η επιστολή παραίτησης του Μενέντεζ διαβάστηκε στην αίθουσα της Γερουσίας.

Ο Μενέντεζ αντιπροσώπευε το Νιου Τζέρσεϊ στη Γερουσία από το 2006, ενώ μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβριο ήταν επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας. 

Η υπόθεση αφορούσε αυτό που οι κατήγοροι είχαν χαρακτηρίσει σχέδια δωροδοκιών στο πλαίσιο των οποίων ο Γερουσιαστής και η σύζυγος του Ναντίν Μενέντεζ δέχονταν εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια σε μετρητά, αλλά και χρυσές ράβδους και αυτοκίνητα ή πληρωμές σε υποθήκες από τρεις επιχειρηματίες. Σε αντάλλαγμα ο Μενέντεζ οδηγούσε κονδύλια ύψους πολλών δισεκατομμυρίων σε βοήθεια στην Αίγυπτο και προσπάθησε να επηρεάσει τις ποινικές διώξεις κατά των δύο από τους εν λόγω επιχειρηματίες, όπως ανέφεραν οι αμερικανικές αρχές. Ο Μενέντεζ έχει ανακοινώσει πώς θα ασκήσει έφεση. 

Ο επικεφαλής της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ και άλλα στελέχη των Δημοκρατικών είχαν καλέσει τον Μενέντεζ να υποβάλει την παραίτησή του μετά την καταδίκη του.

Η απόφαση για την ποινή θα ανακοινωθεί στις 29 Οκτωβρίου, μια εβδομάδα πριν τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου στις οποίες θα κατέβει ως ανεξάρτητος αν και θεωρείται απίθανο να κερδήσει. 

Related posts

ΗΠΑ: “Παύση” στις διαπραγματεύσεις για την αύξηση του ορίου του χρέους

admin

Αργεντινή: Πρώτη αντικυβερνητική διαδήλωση και οι διοργανωτές πληρώνουν το κόστος για τις δυνάμεις ασφαλείας

admin

Το Ισραήλ βοήθησε να αποτραπεί ιρανική επίθεση κατά Ισραηλινών στην Κύπρο

admin

Ισραήλ: Έχουν περισυλλεγεί 250 πτώματα από τον χώρο του μουσικού φεστιβάλ που χτυπήθηκε από τη Χαμάς

admin

Το ΥΠΕΞ χαιρετίζει την απόφαση των ΗΠΑ να επανενταχθούν στην UNESCO

admin

Βρετανία: “Περίπου 2.000” αντικείμενα έχουν κλαπεί από το Βρετανικό Μουσείο, κάποια από τα οποία έχουν ήδη εντοπιστεί

admin

Alibaba: Κέρδη έναντι ζημιών, αυξήθηκαν τα έσοδα

admin

Ζελένσκι: Η Ουκρανία έχει ανάγκη από όπλα μακρού βεληνεκούς για να πολεμήσει τις ρωσικές δυνάμεις

admin

Η ένταση ανεβαίνει στη Μέση Ανατολή εν μέσω απειλών ανάμεσα σε Ιράν – Ισραήλ

admin