Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Citywire: Συγκλονιστική η ανάκαμψη της Αlpha Bank τα τελευταία χρόνια

Στο μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον μερικών από τους κορυφαίους fund managers για την Alpha Bank αναφέρεται σε άρθρα του ο Miles Costello στην The Daily Telegraph και στο Citywire, χαρακτηρίζοντας «συγκλονιστική» την ανάκαμψη που γνώρισε η Τράπεζα τα τελευταία χρόνια.

«Η ανανέωση του ελληνικού τραπεζικού τομέα γενικά, και της Αlpha Bank ειδικότερα, έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον ορισμένων από τους κορυφαίους επενδυτές παγκοσμίως, έξι από τους οποίους είναι μέτοχοι στην Τράπεζα και οι οποίοι συγκαταλέγονται στο κορυφαίο 3% των περισσότερων από 10.000 διαχειριστών χαρτοφυλακίων μετοχών που παρακολουθεί το Citywire», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η μεγάλη υποστήριξη από μερικούς από τους καλύτερους επαγγελματίες stockpickers στον κόσμο είχε ως αποτέλεσμα η Αlpha Bank να λάβει την κορυφαία αξιολόγηση AAA Elite Companies, προσθέτει, αναφέροντας πως ένας από αυτούς τους stockpickers είναι ο Dominic Bokor-Ingram που διαχειρίζεται τα αμοιβαία κεφάλαια Fiera Oaks EM Select και Magna New Frontiers, στα οποία η Αlpha Bank καταλαμβάνει το μεγαλύτερο ποσοστό των χαρτοφυλακίων.

Σύμφωνα με τον Costello, ο Bokor-Ingram είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι άρχισε να αγοράζει μετοχές Αlpha Bank και άλλων ελληνικών τραπεζών στις αρχές του 2021, όταν τα διψήφια ποσοστά RoTE άρχισαν να μοιάζουν ρεαλιστικά. Προσθέτει, μάλιστα, ότι τον Bokor-Ingram προσέλκυσε η υψηλή αξιολόγηση της Διοικητικής ομάδας της Αlpha Bank αλλά και η χαμηλή αποτίμηση των μετοχών σε σχέση με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές τράπεζες.

Τα ισχυρά αποτελέσματα του 2023, οπότε και τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε €976,5 εκατ. σημειώνοντας αύξηση 55%, ακολούθησαν τα κέρδη ρεκόρ του πρώτου τριμήνου του 2024, σημειώνει ο Costello, υπογραμμίζοντας ότι: «Η Αlpha Bank φαίνεται να είναι σε καλή θέση για να συνεχίσει να κεφαλαιοποιεί τη βελτίωση της ελληνικής οικονομίας και έχει φιλόδοξα σχέδια για αύξηση των κερδών της κατά 20% ετησίως μέχρι το 2025». Καταλήγει δε πως «μπορεί η Αlpha Bank να μην ήταν επενδύσιμη πριν από λίγα χρόνια, αλλά αυτό έχει αλλάξει σήμερα, καθώς οι μετοχές της προσφέρουν πλέον αξία».

Related posts

Kaspersky: 380.000 νέα κακόβουλα αρχεία καθημερινά το 2021

admin

Elval: Συμμετέχει στο First Movers Coalition του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ

admin

AS Company: Αύξηση 53,8% στα EBITDA 9μήνου

admin

Χάρτα Διαφορετικότητας υπέγραψε η Ελληνική Ζυθοποιία

admin

Αύξηση εσόδων κατά 56% στο εξάμηνο για την Dimand

admin

Την Παρασκευή η καλοκαιρινή κλήρωση του Λαϊκού Λαχείου

admin

Πωλητήριο στον κλάδο χύτευσης βάζει η Αλουμύλ

admin

Shop & Trade: Εσβησε τη ζημιά της πανδημίας και «φορτώνει» νέα brands

admin

Νέα προγράμματα ασφάλισης κατοικίας από την Interamerican

admin