Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Axia για Alpha Bank: Άλλο ένα ισχυρό σετ αποτελεσμάτων

Axia για Alpha Bank: Άλλο ένα ισχυρό σετ αποτελεσμάτων

Αμετάβλητη στα 2,5 ευρώ διατηρεί η Axia Research την τιμή στόχο για τη μετοχή της Alpha Bank.

Σύμφωνα με την Axia, το β’ τρίμηνο του 2024 θα πρέπει να υπογραμμίσει τα σταθερά θεμελιώδη μεγέθη και τις ανοδικές δυνατότητες του τραπεζικού ομίλου, κάνοντας λόγο για ένα ακόμη ισχυρό σετ αποτελεσμάτων που θα καθησυχάσει την αγορά. Σε αυτό το πλαίσιο, επαναλαμβάνει το θετικό outlook για την Alpha Bank.

Η Axia λαμβάνει υπόψη τα αυξημένα έσοδα από τόκους που αποκτήθηκαν στο χαρτοφυλάκιο τίτλων. Εκτιμά επίσης ότι τα έσοδα από αμοιβές και προμήθειες θα αυξηθούν σε τριμηνιαία βάση κατά 3%, σύμφωνα με τη συναίνεση, και θα υποστηρίζονται από πιστωτική επέκταση, επενδυτική δραστηριότητα, συναλλαγές και προμήθειες AM.

Η χρηματιστηριακή αναμένει από την Alpha Bank να αντιστρέψει το αδύναμο εποχιακό μοτίβο του α’ τριμήνου 2024 σε ό,τι αφορά την επέκταση των δανείων, με τα καθαρά δάνεια να αυξάνονται κατά 0,6%, κυρίως λόγω του εταιρικού χαρτοφυλακίου και των καταναλωτικών δανείων. Ως εκ τούτου, τα PEs για το β’ τρίμηνο υπολογίζεται από την Axia στα 30 δισ. ευρώ.

Μεταξύ άλλων, η Axia προβλέπει ότι ο δείκτης NPE της Alpha Bank θα διαμορφωθεί στο 4,9% το β’ τρίμηνο του 2024. Θεωρεί ότι ο όμιλος θα μπορούσε να επιταχύνει την εκκαθάριση λόγω της υψηλότερης έκθεσής του σε NPEs στεγαστικών δανείων, που έχουν υψηλότερη αξία εξασφαλίσεων και μεγαλύτερη πιθανότητα να θεραπευθούν, και καθώς οι προβλέψεις επιστρέφουν σε κανονικά επίπεδα, επηρεάζοντας θετικά τις επιδόσεις. Τούτου λεχθέντος, η Axia αναμένει να ενημερωθεί και ο στόχος για το NPE του ομίλου.

#Axia_Research #Alpha_Bank

Related posts

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Αναβολή της συνέλευσης ομολογιούχων λόγω έλλειψης απαρτίας

admin

Autohellas: «Άλμα» 35,7% στο τζίρο εξαμήνου και αυξημένη κερδοφορία

admin

Χρηματιστήριο: Άνοιξε ο δρόμος για τις 1323 μονάδες

admin

Intralot: Το ΔΣ ζητά ΑΜΚ έως €111,4 εκατ.

admin

Χ.Α.: Στους αγοραστές ο έλεγχος, παρά την κόπωση

admin

Intrakat: Αυξήθηκε στο 15,6% το ποσοστό του Κων. Αγγέλου

admin

Phoenix Vega Mezz: Καθαρά κέρδη €4,8 εκατ. το 2022

admin

Eurobank Equities: «Χρονιά του Δράκου» το 2024-Οι Top μετοχές

admin

Motor Oil: Διανέμει προσωρινό μέρισμα €0,4/μετοχή

admin