Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Τέταρτη ημέρα ανόδου, πάνω από τις 1.480 μονάδες

Θετικά πρόσημα για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση καταγράφονται σήμερα (23/7) στο

ελληνικό χρηματιστήριο

, το οποίο βγάζει «άμυνες» απέναντι στις εξωγενείς πιέσεις. Η Λεωφόρος Αθηνών παραμένει ευθυγραμμισμένη με τις ευρωαγορές, με ένα ήπιο profit taking να είναι πάντως εντός προγράμματος.


Ειδικότερα, ο

Γενικός Δείκτης

ενισχύεται κατά 0,12% και διαπραγματεύεται στις 1.484,27 μονάδες, με τις 1.481,96 μονάδες να αποτελούν το χαμηλό ημέρας και τις 1.484,95 μονάδες το υψηλό ημέρας. Το επιλεκτικό trading που λαμβάνει χώρα στα πρώτα λεπτά δεν αφήνει περιθώρια για ισχυρές μεταβολές σήμερα. Σε απόσταση βολής βρίσκονται πλέον οι 1.500 μονάδες και τα νέα υψηλά 13 ετών.





Όσον αφορά την εικόνα του Χ.Α., οι μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές είναι εκείνες που δίνουν τον τόνο, με τις τράπεζες να ξεχωρίζουν και τον τζίρο να παραμένει υποτονικός. Προ των πυλών οι 1.500 μονάδες, ξανά μετά από δύο μήνες, και το ζητούμενο είναι η εγχώρια αγορά να μην ξεμείνει από «καύσιμα».


Θετικά υποδέχθηκαν οι traders την απόσυρση του Τζο Μπάιντεν από την κούρσα για την προεδρία των ΗΠΑ, ευελπιστώντας ότι αυτή η εξέλιξη θα λειτουργήσει ως «ανάχωμα» στις πιθανότητες επικράτησης του Ντόναλντ Τραμπ. Κι αυτό γιατί ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος και νυν υποψήφιος απειλεί με δασμούς και αυστηρή εξωτερική πολιτική, δημιουργώντας έντονο «πονοκέφαλο» στους επενδυτές, ειδικά στην Ευρώπη.





Στο επίκεντρο βρίσκεται σήμερα η Eurobank λόγω της γενικής συνέλευσης που πραγματοποιεί. Οι μέτοχοι καλούνται να εγκρίνουν, μεταξύ άλλων, τη διανομή μικτού μερίσματος 0,093 ευρώ/μτχ, με την αποκοπή να έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 25 Ιουλίου, ενώ η πληρωμή θα ξεκινήσει την Τετάρτη 31 Ιουλίου. Ακολουθεί την Τετάρτη (24/7) η ΓΣ της Alpha Bank και μία ημέρα μετά (25/7) η αντίστοιχη της Εθνικής Τράπεζας.


Την αυλαία των εταιρικών αποτελεσμάτων για το α’ εξάμηνο ανοίγει την Πέμπτη η Metlen, με τις εκτιμήσεις να είναι αισιόδοξες για την κερδοφορία του ομίλου. Την ίδια ημέρα ανακοινώνει τις οικονομικές της επιδόσεις και η Μοτοδυναμική.





Ντεμπούτο για την Softweb στο Χ.Α., καθώς σήμερα ξεκινά η διαπραγμάτευση της εταιρείας πληροφορικής στο ταμπλό της Εναλλακτικής Αγοράς. Συγκεκριμένα, εντάσσονται 5,13 εκατ. νέες μετοχές, με την τιμή εκκίνησης να έχει οριστεί στο 0,86 ευρώ. Χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ποσού 0,047 ευρώ διαπραγματεύεται σήμερα η μετοχή της Μύλοι Κεπενού.






Διαβάστε αναλυτικά στο --.gr





Ειδήσεις σήμερα:





Κρύβονται και αναζητούν «σασμό» οι Κρητικοί που ξυλοκόπησαν τον Ελληνοκαναναδό χρηματιστή – Δικαιοσύνη ζητά η οικογένειά του





Η Χάρις βρήκε τους εκλέκτορες που χρειάζεται για το χρίσμα: Η επίθεση στον Τραμπ και η παρέμβαση Μπάιντεν





Νέο σκηνικό στον καιρό μετά τον καύσωνα διαρκείας: «Ξυπνάει» ο βοριάς, κίνδυνος για μπουρίνια

Related posts

ΑΑΔΕ: Με SMS θα μπαίνουμε στο Taxisnet για μεγαλύτερη ασφάλεια

admin

Σκρέκας: Θα στηρίζουμε ισόρροπα νοικοκυριά και επιχειρήσεις για όσο διαρκεί η παγκόσμια ενεργειακή κρίση

admin

Τι αλλάζει στις αντικειμενικές τιμές σε 12 δήμους – Πότε θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις

admin

Γιώργος Καραγιάννης: «Μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον παραμένουμε συνεπείς και παραδίδουμε μεγάλα έργα υποδομών»

admin

Κατασκευή νέου φωτοβολταϊκού πάρκου 171 ΜW ξεκινά o όμιλος Intrakat για λογαριασμό του Ομίλου ΔΕΗ

admin

Καλάθι του Άη Βασίλη: Ξεκινά σήμερα – Οι 9 κατηγορίες παιχνιδιών που περιλαμβάνει

admin

Αργεντινή: Τα δύο πέμπτα των πολιτών ζουν ήδη σε καθεστώς φτώχειας λόγω του πληθωρισμού – «Κομμένο το μπάρμπεκιου»

admin

ΑΑΔΕ: Χορήγηση ενημερότητας και σε προγενέστερο χρόνο για συμμετοχή σε διαγωνισμούς

admin

Επίδομα παιδιού: Διευρύνεται η χορήγηση και στις αγρότισσες με ένα και δύο παιδιά

admin