Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γ. Κοντόπουλος: Υπάρχει ουρά εταιρειών για είσοδο στο ΧΑ

Χαιρετίζοντας την έναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας Softweb στην εναλλακτική αγορά (ΕΝΑ) του Χρηματιστηρίου Αθηνών (ΧΑ) ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΧΑΕ, Γιάννος Κοντόπουλος, σημείωσε ότι η ΕΝΑ μπορεί να αποτελέσει ουσιαστική πηγή χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ενώ παράλληλα τους προσφέρει αναγνωρισιμότητα, τα οφέλη της εταιρικής διακυβέρνησης και τη δυνατότητα μετάταξης στην κύρια αγορά του ΧΑ.

Τόνισε παράλληλα στο περιθώριο της εκδήλωσης, ότι αυτή την περίοδο υπάρχει σημαντική ουρά εταιρειών που αξιολογούν την είσοδό τους στην κύρια όσο και στην εναλλακτική αγορά του ΧΑ και τελικά «θα προχωρήσουν στη συγκεκριμένη κίνηση μόλις κρίνουν ότι το κλίμα και η συγκυρία είναι κατάλληλα».

Από την πλευρά της Softweb ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της τεχνολογικής εταιρείας Χάρης Δημητρακόπουλος αναφέρθηκε στους στόχους, που είναι η διεύρυνση του πελατολογίου, η προσφορά νέων λύσεων και η ανάπτυξη υφιστάμενων, στον χώρο του business software, καθώς και η επέκταση σε νέες αγορές εσωτερικού και εξωτερικού.

Σύμφωνα με τον Χάρη Δημητρακόπουλο, η ένταξη στο ΧΑ δεν έγινε τυχαία, καθώς αποτελούσε παλαιότερο στόχο. «Τώρα νιώθουμε περισσότερο δυνατοί για να πετύχουμε τους στόχους μας και σε αυτό θα βοηθηθούμε τόσο από τους νέους μετόχους της ιδιωτικής τοποθέτησης όσο και από τους μελλοντικούς μετόχους μας».

Related posts

Ελλάκτωρ: Δεν υπήρξε εξουσιοδότηση της Aeolus προς την Greenhill

admin

Τεχνολογικό εξοπλισμό σε έξι βιβλιοθήκες πρόσφεραν τα Public

admin

Η Hellenic Train διαψεύδει κατηγορηματικά οποιαδήποτε αποεπένδυση από την Ελλάδα

admin

ΟΤΕ: Η West Network Invest υποψήφιος αγοραστής της Telekom Romania Mobile

admin

ΟΠΑΠ: Στις 17/6 η ΓΣ για διανομή κερδών και αγορά ιδίων μετοχών

admin

Η Prodea απορροφά πέντε θυγατρικές της

admin

Attica Bank: Λειτουργικά κέρδη προ προβλέψεων το Q1

admin

Αυξήσεις 3,5% στους μισθούς από την Lidl Ελλάς

admin

Η AMGEN Hellas επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο της στα αυτοάνοσα νοσήματα

admin