Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Καραβίας: Στόχος η εδραίωση της Eurobank σε ισχυρό περιφερειακό όμιλο

«Η αύξηση των επενδύσεων πρέπει να γίνει η εθνική προτεραιότητα. Πιστεύω ότι μπορούμε να το καταφέρουμε. Δεν είναι εύκολος στόχος ωστόσο πρέπει να γίνει ο πολικός αστέρας για τα επόμενα χρόνια.», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας πριν από λίγο κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων.

Ανέφερε ότι για να συγκλίνει η χώρα μας στις επενδύσεις με τον μέσο όρο της ευρωζώνης θα πρέπει ο ρυθμός τους να αυξάνεται σε ετήσια βάση μέχρι το 2033 κατά 6,7%.

Σε ότι αφορά την τράπεζα, υπογράμμισε την αξία της διανομής μερίσματος, μετά από 16 χρόνια. «Με υπομονή, επιμονή και σχεδιασμό προσβλέπαμε στη σημερινή μέρα, η οποία είναι ιστορική για τη στήριξη των μετόχων μας. Η διανομή μερίσματος τόσο από τη Eurobank όσο και από το υπόλοιπο τραπεζικό σύστημα επιβεβαιώνει την επιστροφή των ελληνικών τραπεζών στην επιχειρηματική κανονικότητα.»

Ο κύριος Καραβίας αναφέρθηκε στον μέγιστο στόχο της Eurobank , ο οποίος δεν είναι άλλος από την εδραίωσή της ως ο βασικός περιφερειακός τραπεζικός όμιλος με έμφαση στη χρηματοδότηση των επενδύσεων, στην ανάπτυξη των εργασιών του asset management, όπου η Eurobank στοχεύει στον διπλασιασμό των υπό διαχείριση κεφαλαίων της που σήμερα ανέρχονται στα 12 δις. ευρώ.

Όσον αφορά στις διεθνείς δραστηριότητες της τράπεζας, ανέφερε ότι στην Κύπρο βρίσκεται σε εξέλιξη η δημόσια πρόταση για την αύξηση του ποσοστού στην Ελληνική Τράπεζα Κύπρου και ήδη διαθέτει το 55.5% γεγονός που καθιστά επιτυχή τη δημόσια πρόταση.

Στην Βουλγαρία η τράπεζα θα συνεχίσει την ανάπτυξη των εργασιών της. «Αναπτυσσόμαστε σε αγορές με συστημική θέση, που θα προσδώσουν αξία στην τράπεζα», υπογράμμισε.

Ανέφερε ότι η τεχνολογία αποτελεί καταλύτη για την περαιτέρω ανάπτυξη της τράπεζας και ο σχεδιασμός για το μέλλον δείχνει από τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα ότι είναι σωστός. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τράπεζα θα διανείμει μέρισμα 342 εκατ. ευρώ, ήτοι το 30% των καθαρών κερδών του 2023.

Γ. Ζανιάς: Σε πολύ καλή θέση οι τράπεζες

Μιλώντας στη γενική συνέλευση ο πρόεδρος της Eurobank Γ. Ζανιάς ανέφερε τη σημαντική πρόοδο που έχει κάνει η ελληνική οικονομία, αλλά και τις διαρθρωτικές προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

«Στις προκλήσεις εντοπίζεται ο πρωταθλητισμός της κατανάλωσης στο ΑΕΠ, η χαμηλή συμμετοχή των επενδύσεων στο ΑΕΠ και οι υψηλές εισαγωγές», ανέφερε ο κ. Ζανιάς, σχολιάζοντας το μακροοικονομικό περιβάλλον.

Για το τραπεζικό σύστημα, τόνισε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή θέση, με εξυγίανση των ισολογισμών, κατάκτηση της κερδοφορίας, και ισχυρή ρευστότητα. Αναφερόμενος στην αποεπένδυση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας από τις τράπεζες είπε ότι «σηματοδοτεί τη μετάβαση στην κανονικότητα». Κλείνοντας, ανέφερε ότι η Eurobank θα συνεχίσει να πρωτοπορεί δημιουργώντας αξία και ευημερία και θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και να μεγαλώνει για τους μετόχους της, τους πελάτες της και την κοινωνία.

Αποχώρηση Χρυσικού 

Μετά από πολλά χρόνια παρουσίας στο διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας και τα τελευταία έτη, ασκούσε καθήκοντα αντιπροέδρου, αποχωρεί ο Γιώργος Χρυσικός, ο οποίος έχει συμβάλει στη συγχώνευση της τράπεζας με την Grivalia. Τόσο ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Γ. Ζανιάς όσο και ο CEO Φωκίων Καραβίας ευχαρίστησαν τον κ. Χρυσικό για τη συμβολή του στην ανάπτυξη της Eurobank. 

Related posts

Α. Σιάμισιης: Δεν υπάρχουν «υπερκέρδη», το διαζύγιο με την Edison

admin

Grivalia Hospitality: Κατασκευάζει πολυτελές κάμπινγκ στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

admin

Attica Bank: Πολλαπλασιασμός δικτύου ATM μέσα από συνεργασία με τη Euronet

admin

Συμμαχία nrg και Hochtief για την ηλεκτροκίνηση

admin

Ακρίτας: Εκτακτη ΓΣ για συμψηφισμό σωρευμένων ζημιών στις 29 Δεκεμβρίου

admin

Ariadne Interconnection: Διαγωνισμός για γερά πορτοφόλια από τον ΑΔΜΗΕ

admin

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Φτάνει πιο κοντά στον στόχο των 6GW στις ΑΠΕ

admin

Τι ψώνισαν οι καταναλωτές από το Skroutz το 2022

admin

Τους Ορυζόμυλους Μακεδονίας εξαγόρασε η ΒΙΟΖΩΚΑΤ

admin