Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Ο Λ. Παπαγαρυφαλλου νέος deputy CEO

Καθήκοντα αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου αναλαμβάνει ο γενικός διευθυντής και CFO της Alpha Bank Λαζαρος Παπαγαρυφαλλου.

Η αναβάθμιση του στην θέση του deputy CEO έχει αποφασιστεί απο τον διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας Βασίλη Ψάλτη εδώ και καιρό στο πλαίσιο του νέου πιο σύγχρονου μοντέλου διοίκησης. Η σχετική ανακοίνωση αναμένεται εντός της ημέρας.

Ο Λαζαρος Παπαγαρυφαλλου αποτελεί βασικό στέλεχος της τράπεζας τα τελευταία έτη και έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αναδιάρθρωση της Alpha Bank τα τελευταία χρόνια.

Το βιογραφικό 

Ο κ, Λάζαρος Παπαγαρυφάλλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ), με ειδίκευση στα Χρηματοοικονομικά, από το Πανεπιστήμιο της Ουαλίας (Cardiff Business School).

Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στις τράπεζες Citibank και ABN AMRO και από το 1998 εργάζεται στην Alpha Bank, όπου ανέλαβε καθήκοντα Διευθυντή των Διευθύνσεων Εταιρικής Ανάπτυξης, Διεθνούς Δικτύου και Στρατηγικού Σχεδιασμού.

Την 1.7.2013 ανέλαβε Εντεταλμένος Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας, θέση από την οποία συνέβαλε στην υλοποίηση του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης του Ομίλου, στην ενίσχυση των κεφαλαίων της Τράπεζας, στην υλοποίηση εξαγορών, συγχωνεύσεων αλλά και συναλλαγών χαρτοφυλακίων.

Kατά τη διάρκεια της καριέρας του έχει διατελέσει επίσης Πρόεδρος και Μέλος Διοικητικών Συμβουλίων Εταιρειών του Ομίλου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό στον τραπεζικό, στον ασφαλιστικό, στον χρηματοοικονομικό και στον βιομηχανικό κλάδο, καθώς και στον κλάδο των ακινήτων. Στις 2.1.2019 ανέλαβε Γενικός Διευθυντής – Chief Financial Officer (CFO) του Ομίλου [από τις 15.12.2023 ο νέος τίτλος είναι Chief Financial Officer (CFO)].

Related posts

Νέο αναπτυξιακό πλάνο ανακοίνωσε η Yalco

admin

Στα σκαριά deal της Enel Green Power Hellas με τη Macquarie

admin

Παραδόθηκαν οι πρώτες ποσότητες λιγνίτη στην 5η μονάδα Πτολεμαϊδας

admin

Τι «χτύπησε» τα κέρδη της ElvalHalcor το 2023

admin

BriQ Properties: Καθαρά κέρδη €1,8 εκατ. το 2023

admin

Τι επένδυση «μαγειρεύει» η Agrino

admin

Νέο θερινό δρομολόγιο Αθήνα-Τουλούζη από την Volotea

admin

Σιάμισης: Στην τελική ευθεία η αναχρηματοδότηση δανείων €1 δισ.

admin

ΙΝΣΕΤΕ: Στρατηγικός οδικός χάρτης για ψηφιακό τουρισμό

admin