Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Optima για Titan: Δυναμικό α’ εξάμηνο με αμερικανική ώθηση

Optima για Titan: Δυναμικό α’ εξάμηνο με αμερικανική ώθηση

Για ένα δυναμικό πρώτο εξάμηνο της Titan κάνει λόγο η Optima Bank, με τον παράγοντα ΗΠΑ να παίζει καθοριστικό ρόλο σε άλλη μία χρονιά ρεκόρ για την τσιμεντοβιομηχανία.

Η Titan ανακοινώνει τα αποτελέσματα β’ τριμήνου στις 31 Ιουλίου και σε αυτό το πλαίσιο, η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι ο κύκλος εργασιών θα ανέλθει στα 672,1 εκατ. ευρώ ( 4,8% σε ετήσια βάση), τα EBITDA στα 163,8 εκατ. ευρώ ( 22,3% σε ετήσια βάση) και τα καθαρά κέρδη στα 89,4 εκατ. ευρώ (με την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχουν εφάπαξ).

Σε όρους α’ εξαμήνου, η Optima προβλέπει ότι ο κύκλος εργασιών θα διαμορφωθεί στα 1.295,8 εκατ. ευρώ ( 5,4% σε ετήσια βάση), τα EBITDA στα 273,6 εκατ. ευρώ ( 13,4% σε ετήσια βάση) και τα καθαρά κέρδη στα 141,2 εκατ. ευρώ ( 27,3% σε ετήσια βάση).

Σχετικά με την Ελλάδα, αναμένει ότι η σταθερή εγχώρια ζήτηση και οι υγιείς όγκοι εξαγωγών θα συνεχιστούν το β’ τρίμηνο του 2024, μετά την ισχυρή ανάπτυξη που σημειώθηκε το 2023, υποστηρίζοντας έτσι τις πωλήσεις ανά τομέα.

Στο πλαίσιο αυτό, η χρηματιστηριακή βλέπει ότι ο κύκλος εργασιών της Titan αυξάνεται κατά περίπου 4,7% σε ετήσια βάση στα 108,4 εκατ. ευρώ, ενώ από την άλλη πλευρά, τα EBITDA φαίνονται να κινούνται χαμηλότερα κατά 7,4% σε ετήσια βάση στα 17,4 εκατ. ευρώ, λόγω του αυξημένου κόστους ηλεκτρικής ενέργειας (μετά την ανανέωση της σύμβασης από τον Ιούλιο του 2023).

Όσον αφορά τις ΗΠΑ, αναμένει ότι οι αυξήσεις στην τιμή του τσιμέντου και η ανθεκτική αύξηση του όγκου πωλήσεων που καθοδηγούνται από τα κέρδη του μεριδίου αγοράς (παρά την πιο ήπια κατανάλωση στη χώρα λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και της αυξημένης προσφοράς) ενδεχομένως να υπεραντιστάθμισαν το ασθενέστερο δολάριο έναντι του ευρώ κατά τη διάρκεια του τριμήνου.

Συγκεκριμένα, η Optima προβλέπει ότι ο κύκλος εργασιών θα αυξηθεί κατά 4,1% σε ετήσια βάση στα 388 εκατ. ευρώ το β’ τρίμηνο του 2024, ενώ υποθέτοντας σημαντική αύξηση του περιθωρίου κατά 590 μονάδες βάσης, κάνει λόγο για EBITDA 95 εκατ. ευρώ, που αντιπροσωπεύει 37,3% σε ετήσια βάση.

#Optima_Bank #Όμιλος_Τιτάν

Related posts

Πλαστικά Κρήτης: «Ναι» από τη ΓΣ για καταβολή μερίσματος 0,50€/μετοχή

admin

Παπουτσάνης: Νέα υπεύθυνη εξυπηρέτησης μετόχων και εταιρικών ανακοινώσεων

admin

Δρομέας: Στις 25 Ιουνίου η Γενική Συνέλευση για διάθεση κερδών

admin

Flexopack: Στα €6.409 εκατ. το καταβεβλημένο μετοχικό κεφάλαιο της

admin

Βογιατζόγλου: Στις 15 Ιουλίου η αποκοπή για το μέρισμα 0,145€

admin

Trastor: Εισηγείται διανομή μερίσματος €0,03 ανά μετοχή

admin

Χρηματιστήριο: Συνεδρίαση σε φόντο τραπεζικών μερισμάτων και μείωσης επιτοκίων

admin

Alpha Αστικά Ακίνητα: Στα €7,1 εκατ. ο τζίρος το α’εξάμηνο

admin

ΔΕΗ: Εξαγορά των συμμετοχών μειοψηφίας στις εταιρίες της ENEL Ρουμανίας

admin