Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ryanair: “Βουτιά” 46% στα κέρδη α’ τριμήνου χρήσης

Η Ryanair ανακοίνωσε τη Δευτέρα μείωση 46% στα κέρδη μετά από φόρους για το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου σε σχέση με το προηγούμενο έτος, χάνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ προειδοποίησε ότι οι τιμές των εισιτηρίων για τους κρίσιμους καλοκαιρινούς μήνες θα είναι “σημαντικά χαμηλότερες” σε σχέση με πέρυσι.

Τα κέρδη μετά από φόρους για τους τρεις μήνες που έληξαν στο τέλος Ιουνίου, το α΄ τρίμηνο της οικονομικής χρήσης της Ryanair, ανήλθαν σε 360 εκατομμύρια ευρώ ($392 εκατομμύρια), πολύ χαμηλότερα από την εκτίμηση των 538 εκατομμυρίων ευρώ που προβλεπόταν σε μια έρευνα αναλυτών της εταιρείας.

Οι μέσες τιμές ανά επιβάτη μειώθηκαν κατά 15% κατά τη διάρκεια του τριμήνου σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, καθώς η αεροπορική εταιρεία αναγκάστηκε να προχωρήσει σε “μεγαλύτερη αναπροσαρμογή των τιμών απ’ ό,τι αναμενόταν”, δήλωσε ο CEO Michael O’Leary.

“Ενώ η ζήτηση για το δεύτερο τρίμηνο είναι ισχυρή, οι τιμές παραμένουν πιο χαμηλές απ’ ό,τι περιμέναμε και τώρα αναμένουμε οι τιμές του δεύτερου τριμήνου να είναι σημαντικά χαμηλότερες από το περασμένο καλοκαίρι (ενώ προηγουμένως αναμενόταν να είναι σταθερές ή ελαφρώς αυξημένες)”, είπε ο O’Leary, αναφερόμενος στο τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, όταν και η Ryanair συνήθως πραγματοποιεί το μεγαλύτερο μέρος των κερδών της.

Είπε ακόμη ότι είναι πολύ νωρίς για να γίνει πρόβλεψη για τα κέρδη της πλήρους οικονομικής χρήσης, που λήγει στις 31 Μαρτίου.

Η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία, η μεγαλύτερη στην Ευρώπη κατά αριθμό επιβατών, έχει ήδη δει τη μετοχή της να χάνει 24% από το υψηλό της 8ης Απριλίου, κυρίως λόγω της αδυναμίας στις τιμές των εισιτηρίων.

Related posts

Βόρεια Μακεδονία: Ρήξη στο αντιπολιτευόμενο VMRO για τον Ν. Γκρούεφσκι

admin

Ουκρανία: Τουλάχιστον πέντε είναι οι νεκροί από την επίθεση ενός ρωσικού drone στην Οδησσό

admin

Σ. Μισέλ: Η καρδιά της Ευρώπης χτυπήθηκε από τη βία

admin

Πόλεμος στην Ουκρανία – Ορμπάν: Ο Τραμπ δεν θα δώσει χρήματα στο Κίεβο, αν επανεκλεγεί, και ο πόλεμος θα τελειώσει

admin

ΗΠΑ: Υποτονική η δραστηριότητα του ιδιωτικού τομέα και τον Νοέμβριο

admin

Λετονία: Η Βουλή ενέκρινε την κρατικοποίηση του “Οίκου της Μόσχας” στη Ρίγα

admin

Διακόπτει όλες τις εξερευνητικές και εμπορικές δραστηριότητες η OceanGate μετά την τραγωδία με το βαθυσκάφος

admin

Ρέιτσελ Ριβς: Η νέα Υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας που είναι υπέρμαχος της δημοσιονομικής πειθαρχίας

admin

Το Ιράν επιρρίπτει την ευθύνη για την επίθεση στη Γάζα στην “αδράνεια” κρατών και ΟΗΕ

admin