Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Δεν είναι μόνο η «επίσημη» εκδήλωση της Τετάρτης για τα πενηντάχρονα της αποκατάστασης της Δημοκρατίας: η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αποφάσισε, με αφορμή την επέτειο, να ανοίξει τους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου και για τους πολίτες. Εκεί, σε πλήθος κόσμου, παρουσιάστηκε χθες μια έκθεση με 60 έργα περισσότερων από 12 γνωστών γελοιογράφων που αποτύπωσαν τον πρώτο χρόνο της Μεταπολίτευσης και τις αλλαγές εκείνης της περιόδου. Τις μουσικές δράσεις άνοιξε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, ενώ συνεχίστηκαν το απόγευμα με πασίγνωστα ορχηστρικά από την ορχήστρα Νέων των Φίλων της Μουσικής και αυτές του Στρατού, του Πολεμικού Ναυτικού και της Αεροπορίας.

ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΤΡΩΟ

Οσες εσωκομματικές διαδικασίες και αν έχουν υπάρξει στο ελληνικό πολιτικό σύμπαν, αναπόφευκτα έφταναν στην ίδια συζήτηση: ποιος έχει πρόσβαση στο μητρώο μελών του κόμματος, για να κάνει με την ησυχία του (και στοχευμένα) την προεκλογική του καμπάνια; Ε, αυτή η ώρα έφτασε και για το ΠΑΣΟΚ, με ένα εκ των μελών της αρμόδιας για την εκλογική διαδικασία ΕΔΕΚΑΠ, τον (αντιπολιτευόμενο) Παντελή Καμμά, να ζητάει από τα υπόλοιπα μέλη πρώτον, να συνεδριάσουν σήμερα για να δοθούν άμεσα τα στοιχεία του μητρώου σε όλους (τα ίδια τα μέλη συναινούν στην αξιοποίηση των στοιχείων τους στην εγγραφή τους) και δεύτερον κάθε υπογραφή υπέρ ενός υποψηφίου και ως αίτηση εγγραφής στο ΠΑΣΟΚ όπως το 2021.

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

Είναι μεγάλο το παιχνίδι των υπογραφών, το ξέρουν όλοι – οι μεγάλοι παίκτες θέλουν να παραδώσουν όσο το δυνατόν περισσότερες στο τέλος, ώστε να φανεί και η αντίστοιχη εκπροσώπηση που έχει ο καθένας στη βάση. Για κάποιους είναι πιο εύκολη διαδικασία από κάποιους άλλους (τρεις, οι Ανδρουλάκης, Δούκας και Γερουλάνος, έχουν περάσει το απαιτούμενο όριο των 5.000 υπογραφών), ενώ τουλάχιστον ένας (ο Γιάννης Κανελλάκης) είναι δεδομένο ότι θα τα βρει σκούρα. Τι κάνει το μητρώο μελών και φίλων (και οι δεύτεροι, θυμίζω για όσους απορούν για τα μηνύματα που παίρνουν, μοιράζονται μετά το 2017 τα στοιχεία τους με το κόμμα); Την αναζήτηση πιο εύκολη. Και, διαχρονικά, η έγκαιρη αξιοποίηση του μητρώου είναι προνόμιο της εκάστοτε ηγεσίας.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

Ενδιαφέρον έχει και η μάχη για τις στηρίξεις εντός του κομματικού μηχανισμού – ο Παύλος Γερουλάνος, για παράδειγμα, έχει κερδίσει δύο στους τρεις ευρωβουλευτές (Νίκος Παπανδρέου, Σάκης Αρναούτογλου), ενώ υπέρ του Χάρη Δούκα έχουν ταχθεί τουλάχιστον πέντε τομεάρχες (Αννα Παπαδοπούλου στα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Παναγιώτης Δημόπουλος στο Περιβάλλον, Μαρίνος Σκανδάμης στην Προστασία του Πολίτη, Γιώργος Μπουλμπασάκος στην Υγεία, Νίκος Τσούλιας στην Παιδεία). Για τον τρίτο ευρωβουλευτή, τον Γιάννη Μανιάτη, η συγκεκριμένη συζήτηση γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρουσα, με δεδομένη την καλή σχέση τόσο με τον σημερινό πρόεδρο, Νίκο Ανδρουλάκη, που τον προέτρεψε να κατέβει, όσο και με την πρώην υπουργό Αννα Διαμαντοπούλου, που τοποθετήθηκε δημόσια υπέρ του στις ευρωεκλογές.

Related posts

Κασσελάκης: Μετά τους πλημμυροπαθείς βλέπει Σακελλαροπούλου και ψάχνει… ανακωχή με Φίλη

admin

Τέμπη: Τριήμερο εθνικό πένθος με απόφαση Μητσοτάκη

admin

Τουρκία: Ο Ερντογάν απειλεί έμμεσα την Αθήνα με πόλεμο

admin

Βίντεο με το επεισόδιο του Χουλουσί Ακάρ με τους Έλληνες βουλευτές

admin

Το διπλό στοίχημα μιας επετείου

admin

Στην ΑΔΑΕ ο Ανδρουλάκης – «Ανοίγω το κουτί της Πανδώρας για την κυβέρνηση Μητσοτάκη»

admin

Τουρκία: Αλεξιπτωτιστές εκπαιδεύονται στην κατάληψη βραχονησίδων

admin

Ταγίπ Ερντογάν: Θα οικοδομήσουμε τον αιώνα της Τουρκίας – Επαναφορά της ρητορικής για τη «Γαλάζια Πατρίδα»

admin

Μπομπ Μενέντεζ: Είναι ο καλύτερος φίλος της Ελλάδας στις ΗΠΑ;

admin