Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κοιτώντας για ώρες από το παράθυρο του αεροπλάνου – Ο νέος ταξιδιωτικός διαλογισμός

Με μια πρώτη σκέψη, η πρόκληση του “rawdogging” ακούγεται ως μια επιλογή εξαιρετικά περιοριστική, αν όχι αγχωτική. Το να διανύσει κανείς όλη τη διάρκεια της πτήσης του χωρίς κανενός είδους περίσπασης δεν ακούγεται καθόλου εύκολο πράγμα εν πρώτοις. Μιλάμε ουσιαστικά για μια πτήση χωρίς την αγαπημένη μας μουσική ή τα podcasts που έχουμε κατεβάσει για να μας συντροφεύσουν, χωρίς κάποια από τις άφθονες ταινίες ή τα παιχνίδια που προσφέρουν τα συστήματα ψυχαγωγίας των αεροσκαφών ή… το τάμπλετ μας, χωρίς να καταναλώσουμε κανένα φαγητό ή σνακ και -άκουσον, άκουσον- χωρίς να πιούμε καν νερό.


Κοιτώντας για ώρες από το παράθυρο του αεροπλάνου – Ο νέος ταξιδιωτικός διαλογισμός


Το μόνο που επιτρέπεται κατά τη διάρκεια της πτήσης είναι η παρατήρηση της πορείας του αεροσκάφους στον χάρτη μέσα από τα μόνιτορ.

Το περίεργο ταξιδιωτικό trend


Και εδώ ακριβώς έρχεται το rawdogging με τις ριζοσπαστικές του πρακτικές για να μας λυτρώσει. Και αν νομίζετε ότι μπορείτε να αντέξετε μια πτήση έως το Μιλάνο χωρίς spotify, αφού ούτως ή άλλως λίγη αποτοξίνωση τη θέλατε, το rawdogging -μα τι όρος κι αυτός αλήθεια- συμπεριλαμβάνει στα μέσα διάσπασης της προσοχής και καθετί το αναλογικό, όπως εφημερίδες, βιβλία και περιοδικά. Αντιθέτως, το μόνο που επιτρέπεται κατά τη διάρκεια της πτήσης είναι η παρατήρηση της πορείας του αεροσκάφους στον χάρτη μέσα από τα μόνιτορ, όταν αυτά υπάρχουν.


Οι rawdoggers που κατακλύζουν το TikTok επιδίδονται σε μια μορφή ανταγωνισμού μεταξύ τους και σε έναν συνεχή ανταγωνισμό με τα προσωπικά τους ρεκόρ, καθώς χρονομετρούν -ή έχουν κάποιον να τους απαθανατίζει εφόσον δεν επιτρέπεται η χρήση καμίας συσκευής- να «ασκητεύουν» σε ολοένα μεγαλύτερης διάρκειας πτήσεις, πολύ συχνά διηπειρωτικές. Για παράδειγμα, το Λονδίνο-Μαϊάμι των 9 ωρών μοιάζει πλέον παιχνιδάκι για τον 26χρονο «σταρ» rawdogger West, όμως “παλεύονται τόσες ώρες χωρίς φαγητό ή νερό;” Η αλήθεια είναι πως η νηστεία δεν είναι ασυνήθιστη πρακτική μεταξύ των ταξιδιωτών, άλλωστε οι αλμυρές τροφές προκαλούν έντονο φούσκωμα κυρίως σε μεγάλα υψόμετρα, όμως εδώ η στέρηση και του νερού ανοίγει ουσιαστικά τις πύλες του διαλογισμού. Ή μήπως τα παραλέμε και τελικά σκάμε από τη δίψα αδίκως;





Η απάντηση βρίσκεται κάπου στη μέση. Ναι, ο διαλογισμός είναι ό,τι πιο σύγχρονο, χαλαρό και συνειδητοποιημένο για το τι συμβαίνει στο σώμα και το μυαλό μας, ο ιδανικός τρόπος να αντιληφθούμε την ομορφιά και το θαύμα της ύπαρξης -και της ύπαρξής της δικής μας! Ομως οι ειδικοί είναι σαφείς: Αυτή η δοκιμασία αξίζει μόνον όταν αποσκοπεί στο να γνωρίσουμε και να αγαπήσουμε τον εαυτό μας και το άμεσο περιβάλλον μας. Αλλωστε, όταν βρίσκεσαι κυριολεκτικά στα σύννεφα μπορείς ευκολότερα να αλλάξεις την οπτική σου για τη ζωή, να συνειδητοποιήσεις πως «όταν πετάς ψηλά, μοιάζει η γη με ζωγραφιά».

Αν όμως γίνεται μόνο για λόγους εντυπωσιασμού στα media το μόνο που θα μείνει είναι το στρες της πίεσης για αυτό τον «στόχο» και μια ατελείωτη δίψα. Μάλιστα, οι διαιτολόγοι έρχονται σε αυτό το σημείο να πουν πως ο διαλογισμός μπορεί να επιτευχθεί μια χαρά και χωρίς τη στέρηση του νερού, καθώς ειδικά εν πτήσει η αφυδάτωση του ανθρώπινου οργανισμού είναι πολύ εντονότερη και η ανάγκη για ενυδάτωση αδιαπραγμάτευτη.

Ας εκμεταλλευτούμε λοιπόν την ευκαιρία αυτήν, που είναι μάλιστα μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για όσους δεν πιστεύουν στον διαλογισμό ή παρά είναι νευρικοί για να τον δοκιμάσουν. Διότι όπως λένε οι ειδικοί, «το ζήτημα δεν είναι να σταματήσεις το μυαλό, αλλά αντιθέτως να το παρατηρείς χωρίς να το αλλάζεις ή να το κρίνεις».

Φωτογραφίες: Getty Images / Ideal Image






--.GR

Related posts

Standard & Poor’s: Τι θα ανακοινώσει σήμερα για την Ελλάδα – Επενδυτική βαθμίδα «βλέπουν» οι αναλυτές

admin

Συντάξεις: Από 28 έως τις 30 Αυγούστου η καταβολή τους

admin

Η ΝΔ «μιλάει» με τον Φαήλο για το ευρωψηφοδέλτιο, η βουτιά του ΠΑΣΟΚ στα γκάλοπ, η βροχή από νέα deals και οι χρυσοί ανάδοχοι με τα 61 εκατομμύρια

admin

Πρωταθλητής στις ελληνικές εξαγωγές το ελαιόλαδο

admin

Επιστολή Στυλιανίδη στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων

admin

ΔΥΠΑ: Μέχρι την Κυριακή οι αιτήσεις για 70.000 voucher παιδικών κατασκηνώσεων

admin

Υπουργείο Οικονομικών: Και νέο σχέδιο νόμου σε δημόσια διαβούλευση – Στο στόχαστρο συναλλαγές με «βρώμικο» χρήμα

admin

Fed για πτώχευση SVB: Χαρακτηριστική περίπτωση κακοδιαχείρισης

admin

Επιδότηση κατασκευής e-shop: Η DevelopGreece στηρίζει τις μικρές επιχειρήσεις

admin