Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα 10 μεγάλα deals που «ψήνονται» εν μέσω θέρους

Τα 10 μεγάλα deals που «ψήνονται» εν μέσω θέρους

Οι επιχειρηματικές συμφωνίες που έχουν δρομολογηθεί σε εμπόριο και τρόφιμα – Η διατηρήσιμη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας σε συνδυασμό με τη μείωση των επιτοκίων θα ευνοήσει τις συμπράξεις

deal

Καυτό εξελίσσεται το φετινό καλοκαίρι στο μέτωπο των κυοφορούμενων επιχειρηματικών συμφωνιών με τουλάχιστον 10 αξιοπρόσεκτα deals να φαίνεται πως έχουν δρομολογηθεί.


Η τάση που μάλλον απηχεί το γενικότερο κλίμα στην αγορά και την οικονομία (στον πρώτο… καύσωνα φέτος έκλεισε και τυπικά το mega deal για την ΤEPNA Ενεργειακή με τη Masdar των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αξίας 3,2 δισ.), εκτιμάται ότι θα αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη δυναμική τους επόμενους μήνες, κυρίως, για δύο λόγους. Ο πρώτος συνδέεται με τη σταθεροποίηση της αγοράς του δανεισμού, εν όψει της μείωσης των επιτοκίων. Με συναλλαγές της τάξης των 50 και 100 εκατ. ευρώ, όπου κυμαίνεται ο μέσος όρος συναλλαγών στην Ελλάδα, μέχρι σήμερα πολλές εταιρείες τοποθετούσαν ίδια κεφάλαια. Επαγγελματίες στον χώρο της συμβουλευτικής, οι οποίοι ασχολούνται με τις εξαγορές και συγχωνεύσεις εκτιμούν ότι η διατηρήσιμη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας σε συνδυασμό με τη μείωση των επιτοκίων θα ευνοήσει τις επιχειρηματικές συμφωνίες.





Ο δεύτερος παράγοντας αφορά τη σοβαρή αναδιάταξη που επίκειται στα επενδυτικά χαρτοφυλάκια, καθώς αυξάνεται πλέον η δύναμη πυρός του ελληνικού οικοσυστήματος των private equity funds, με τη δεύτερη γενιά των επιχειρηματικών κεφαλαίων να σηματοδοτεί και την είσοδο σε μια φάση ωρίμανσης αλλά και επίτευξης μεγαλύτερων σε αξία συμφωνιών. Πέραν όμως των funds και του χρηματοδοτικού κόστους, υπάρχει κι ένας σταθερός τρίτος παράγοντας που ωθεί προς νέες συμφωνίες. O λόγος για τον συνδυασμό του τρέχοντος οικονομικού περιβάλλοντος με τον εντεινόμενο ανταγωνισμό στην αγορά που αναγκάζει πολλές εταιρείες να επανεξετάσουν τις στρατηγικές τους, τις δομές τους και γενικά την οργάνωσή τους.


Διαβάστε περισσότερα:

--.gr

Related posts

Συντάξεις: Τα αναδρομικά ύψους 1,4 δισ. θα καταβληθούν νωρίτερα στους συνταξιούχους

admin

Εφορία: «Ξαναψήνουν» το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο

admin

Ρωσία: Απειλεί να διακόψει τη ροή αερίου και μέσω Ουκρανίας – Η κόντρα της Gazprom με την Naftogaz

admin

Χρηματιστήριο Αθηνών: Μικρή άνοδος με χαμηλό τζίρο στο άνοιγμα

admin

R.E.D.S.: Οι επιδόσεις του Smart Park και η Μαρίνα Αλίμου

admin

Δωρεάν διαδικτυακά εργαστήρια ομαδικής συμβουλευτικής της ΔΥΠΑ και τον Ιανουάριο

admin

Σταϊκούρας: Ασφαλείς οι καταθέσεις των Ελλήνων – To τραπεζικό σύστημα είναι ισχυρό

admin

Ο ΚΜ, ο ανασχηματισμός και το Μαξίμου, η νέα καριέρα του Τσαμάζ, η βίλα Βγενό και οι 300 αρχαιολόγοι της ΕΥΔΑΠ

admin

Καταργείται ο φόρος στα καύσιμα, έρχονται τα τέλη με το χιλιόμετρο

admin