Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: Δύο νεκροί και 35 τραυματίες από τον εκτροχιασμό επιβατικής αμαξοστοιχίας

Δύο νεκροί και 35 τραυματίες είναι ο απολογισμός του σημερινού εκτροχιασμού επιβατικής αμαξοστοιχίας στο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές της βόρειας Ινδίας, σύμφωνα με απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα ο κρατικός οργανισμός σιδηροδρόμων (Indian Railways).

“Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν”, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ο Πανκάτζ Κουμάρ Σινγκ, εκπρόσωπος της εταιρείας που διαχειρίζεται το σιδηροδρομικό δίκτυο της Ινδίας.

Ο επικεφαλής των υπηρεσιών διάσωσης στο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές, ο Νεβίν Κουμάρ, διευκρίνισε στο AFP ότι τρεις εκ των 35 τραυματιών νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Υπογράμμισε πως η επιχείρηση στο σημείο του εκτροχιασμού έχει ολοκληρωθεί και ότι δεν υπάρχουν άλλοι εγκλωβισμένοι στα βαγόνια της αμαξοστοιχίας.

Τέσσερα βαγόνια του Chandigarh-Dibrugarh Express ανατράπηκαν κατά τον εκτροχιασμό της αμαξοστοιχίας κοντά στην περιοχή Γκόντα, περισσότερα από 100 χιλιόμετρα από τη Λάκναου, πρωτεύουσα του Ουτάρ Πραντές.

Το σιδηροδρομικό δίκτυο της Ινδίας εκτείνεται σε 64.000 χιλιόμετρα και εξυπηρετεί περισσότερους από 21 εκατομμύρια ταξιδιώτες καθημερινά.

Μεταξύ 2017 και 2021, περίπου 20.000 άνθρωποι έχαναν κάθε χρόνο τη ζωή τους, κατά μέσο όρο, σε σιδηροδρομικά δυστυχήματα στην Ινδία. Η ανεπαρκής συντήρηση των σιδηροδρομικών γραμμών και η ελλιπής σήμανση θεωρούνται οι βασικές αιτίες εκτροχιασμών.

Πέρυσι, σχεδόν 300 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε σύγκρουση τρένων στο κρατίδιο Οντίσα. Το χειρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ινδία σημειώθηκε τον Ιούνιο του 1981, όταν επιβατική αμαξοστοιχία έπεσε από γέφυρα στα νερά ποταμού, στην πολιτεία Μπιχάρ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περισσότεροι από 800 άνθρωποι.

Related posts

NYT: Η Ρωσία ήταν αυτή που κατέστρεψε το φράγμα στη Νόβα Καχόβκα

admin

Ο Μπάιντεν ευχαρίστησε τον Σίσι για τη διαμεσολάβηση για την εκεχειρία στη Γάζα

admin

Στη Ρωσία αντιπροσωπεία της Χαμάς

admin

Δαδιά: Έσβησε η πυρκαγιά, σε επιφυλακή η πυροσβεστική για αναζωπυρώσεις

admin

Η BNP Paribas εξαγοράζει το 9% της Fosun στη βελγική ασφαλιστική Ageas

admin

Ένταση στο Κόσοβο: Στρατιώτες του ΝΑΤΟ φρουρούν κτίριο σε πόλη Σέρβων έπειτα από συγκρούσεις

admin

Συρία: Εννέα στρατιώτες νεκροί από επίθεση τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους

admin

Ο Πασινιάν επέκρινε τη Ρωσία, εν μέσω κρίσης στη διμερή σχέση

admin

Ντομπρόβσκις: Οι Βρυξέλλες δεν έχουν πρόθεση διακοπής των δεσμών τους με το Πεκίνο

admin