Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Σημάδια ανάκαμψης μετά το διήμερο πτωτικό σερί

Μικρό προβάδισμα έχουν οι αγοραστές στο

Χρηματιστήριο Αθηνών

, με στόχο τη διακοπή του διήμερου πτωτικού σερί, καθώς και την επαναφορά του Γενικού Δείκτη πάνω από τις 1.450 μονάδες. Στάση αναμονής κρατούν οι επενδυτές ενόψει των εξελίξεων στην ΕΚΤ, έχοντας στραμμένη την προσοχή τους και στις ΗΠΑ.


Ειδικότερα, ο

Γενικός Δείκτης

ενισχύεται κατά 0,14% και διαπραγματεύεται στις 1.448,93 μονάδες, με το υψηλό ημέρας να εντοπίζεται στις 1.447,12 μονάδες και το χαμηλό ημέρας στις 1.449,74 μονάδες.





Η Λεωφόρος Αθηνών παρασύρεται από τις τάσεις που επικρατούν στις διεθνείς αγορές. Δεν έχει σαφή κατεύθυνση, βγάζει άμυνες όταν απειλούνται τα κεκτημένα της (1.400 μονάδες), αλλά ταυτόχρονα δεν έχει δυνάμεις για να διεκδικήσει την επιστροφή της στα φετινά ρεκόρ (1.500 μονάδες). Η έλλειψη επιχειρηματικών εξελίξεων και θετικών καταλυτών προοιωνίζουν μικρές μεταβολές και έλλειψη διάθεσης από τους επενδυτές για ανάληψη ρίσκου.


Οι traders στρέφουν την προσοχή τους στη συνεδρίαση της ΕΚΤ, όπου δεν αναμένεται κάποια αλλαγή στο ύψος των επιτοκίων. Μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι επακόλουθες δηλώσεις της προέδρου, Κριστίν Λαγκάρντ, για τις επόμενες κινήσεις αναφορικά με τη νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει η κεντρική τράπεζα. Σύμφωνα με αναλυτές, η εγχώρια αγορά ενδεχομένως να συντονιστεί με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στον απόηχο των ανακοινώσεων της ΕΚΤ.





Στη μετοχή του ΟΤΕ εστιάζουν και σήμερα οι επενδυτές, μετά τη συμφωνία Cosmote – Nova για τα συνδρομητικά κανάλια αθλητικού περιεχομένου. Η Deutsche Bank χαρακτήρισε χθες ως θετικό το εν λόγω deal, τονίζοντας πως πρόκειται για καλό οιωνό όσον αφορά τις προοπτικές των εσόδων, αλλά και το κόστος της συνδρομητικής τηλεόρασης. Στα 19,5 ευρώ διατηρεί την τιμή στόχο για τον ΟΤΕ.


Οι εξελίξεις στο ζήτημα της δημιουργίας του πέμπτου τραπεζικού πόλου κρατούν έντονο το ενδιαφέρον σχετικά με τη μετοχή της Attica Bank. Μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα αναμένονται οι εγκρίσεις από το ΤΧΣ. Σημειώνεται ότι η Attica Bank και η Παγκρήτια Τράπεζα ενώνουν τις δυνάμεις τους με στόχο τη δημιουργία μίας ισχυρής μονάδας που θα στηρίζει κυρίως τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Υπό αναθεώρηση για αναβάθμιση τέθηκαν οι δύο τράπεζες από τη Moody’s.





Χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,02 ευρώ ανά μετοχή (0,019 ευρώ καθαρό) διαπραγματεύεται σήμερα η Ίλυδα, ενώ την Παρασκευή είναι η σειρά της Attica Group να «κόψει» μέρισμα (0,07 ευρώ/μτχ).






Διαβάστε περισσότερα στο --.gr





Ειδήσεις σήμερα:





H Δέσποινα Βανδή ακύρωσε συναυλία στην Τουρκία γιατί οι διοργανωτές ανήρτησαν αφίσα του Ατατούρκ





Συγκλονιστικό βίντεο: 58χρονη πνίγηκε στα ρηχά πισίνας και οι άλλοι λουόμενοι απλά αδιαφορούσαν





Εγκλήματα που συγκλόνισαν: Η «παραγγελιά» του Κοεμτζή που έβαψε με αίμα τις απόκριες του 1973 για ένα ζεμπέκικο

Related posts

Hλεκτρονική τιμολόγηση: Ποια είναι τα φορολογικά κίνητρα στις επιχειρήσεις

admin

Κήρυξε πτώχευση η διαχειρίστρια εταιρεία του αγωγού Nord Stream 2

admin

Ανησυχία για «σπιράλ» πληθωρισμού μέσα στο 2022

admin

Στουρνάρας: Η ελληνική οικονομία προβλέπεται να καταγράψει υψηλότερη ανάπτυξη σε σύγκριση με την Ευρωζώνη

admin

Κώστας Σκρέκας: Είμαστε σε συνεννόηση να ανοίξουν τα καταστήματα την άλλη Κυριακή

admin

ΕΦΚΑ: Δείτε τα αναδρομικά που δικαιούστε με ένα κλικ

admin

Βιργινία Βεντουράκη: Απειλείται ξανά με σφυρί η μεζονέτα στη Φιλοθέη (pic)

admin

Τράπεζα Πειραιώς: Πρεμιέρα για το placement – Πώς θα διατεθεί το 22%+5% – Έως 1,34 δισ. ευρώ τα έσοδα για το Δημόσιο

admin

Χρηματιστήριο Αθηνών: Συνεχίζεται η άνοδος στα βήματα της Ευρώπης – Ισχυρός τζίρος, «κρατάει» η ΕΤΕ

admin