Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Μπάιντεν: Θα σκεφτόμουν να αποσυρθώ από την κούρσα αν προέκυπτε πρόβλημα υγείας

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα επανεξέταζε την απόφασή του να παραμείνει στην προεκλογική κούρσα για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου αν οι γιατροί του έλεγαν ότι έχει κάποιο ιατρικό πρόβλημα, δήλωσε σε συνέντευξή του στο BET News σύμφωνα με το Politico.

“Αν είχα κάποια ιατρική κατάσταση που θα προέκυπτε”, απάντησε ο Μπάιντεν, όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει κάτι που θα τον έκανε να το ξανασκεφτεί. “Αν οι γιατροί ερχόντουσαν και μου έλεγαν: Έχεις αυτό το συγκεκριμένο πρόβλημα”.

Οι δηλώσεις του Μπάιντεν σηματοδότησαν την πρώτη φορά που ο πρόεδρος των ΗΠΑ άνοιξε την πόρτα σε μια θεωρητική ιατρική κατάσταση που θα τον ανάγκαζε να αποχωρήσει από την κούρσα για τις εκλογές.

Σε συνέντευξή του στο ABC News μια εβδομάδα μετά το καταστροφικό ντιμπέιτ, επέμεινε ότι μόνο ο “Παντοδύναμος Κύριος” θα μπορούσε να τον κάνει να εγκαταλείψει την κούρσα. Την περασμένη εβδομάδα, παρουσίασε ένα διαφορετικό σενάριο, λέγοντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι θα αποχωρούσε μόνο αν οι βοηθοί του έδειχναν αποδείξεις ότι δεν θα μπορούσε να κερδίσει τον Νοέμβριο.

Ο Μπάιντεν αντιστέκεται – προς το παρών τουλάχιστον – στις αυξανόμενες εκκλήσεις των Δημοκρατικών να εγκαταλείψει την υποψηφιότητά του για επανεκλογή μετά το ντιμπέιτ του περασμένου μήνα που προκάλεσε νέα ερωτήματα σχετικά με την ηλικία και την κατάσταση υγείας του.

Έκτοτε έχει υπερασπιστεί επανειλημμένα τον εαυτό του, αναφερόμενος στις γνωματεύσεις των γιατρών του ότι παραμένει σε θέση να αναλάβει την προεδρία. Ο Κέβιν Ο’Κόνορ, ο γιατρός του Λευκού Οίκου, ανέφερε τον Φεβρουάριο, μετά την ετήσια ιατρική εξέταση, ότι ο Μπάιντεν είναι ένας “υγιής, δραστήριος, εύρωστος, 81χρονος άνδρας που παραμένει σε θέση να εκτελεί με επιτυχία τα καθήκοντα του προέδρου”.

Αυτή η εξέταση περιελάμβανε και νευρολογική αξιολόγηση, όπως επιβεβαίωσε αργότερα ο Λευκός Οίκος.

Σε ένα απόσπασμα της συνέντευξης στο BET που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη,  ενώ άφησε να εννοηθεί ότι αρχικά σχεδίαζε να είναι πρόεδρος μόνο για μία θητεία, είπε ότι άλλαξε γνώμη αφού είδε η χώρα να διχάζεται όλο και περισσότερο.

Υπάρχουν πολλά ακόμη να γίνουν, τόνισε ο Μπάιντεν και πρόσθεσε ότι “και είμαι απρόθυμος να τα παρατήσω”.

Μέχρι σήμερα, 19 βουλευτές και ένας γερουσιαστής των Δημοκρατικών έχουν καλέσει δημοσίως τον πρόεδρο Μπάιντεν να αποσύρει την υποψηφιότητά του στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Related posts

Η Μολδαβία παρέλαβε ραντάρ επιτήρησης από τη γαλλική εταιρεία Thales

admin

Βρετανία: Ο Σούνακ υπόσχεται μειώσεις φόρων μετά την εκπλήρωση της υπόσχεσής του για μείωση του πληθωρισμού

admin

Βρετανία: Ο Μπεν Γουάλας θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση στον επόμενο ανασχηματισμό

admin

Συρία: Δεν υπάρχει δικαιολογία για τα ιορδανικά αεροπορικά χτυπήματα

admin

Το Κίεβο υποστηρίζει πως έπληξε πετρελαϊκή εγκατάσταση στο ρωσικό έδαφος

admin

Ο ΠΟΥ καταδικάζει την ισραηλινή επίθεση στο νοσοκομείο Αλ ‘Αχλι Αραμπ της Γάζας

admin

Η ρωσική οικονομία είναι σε πορεία ανάκαμψης σε προ-πολεμικά επίπεδα παρά το πλήγμα των κυρώσεων

admin

Γερμανία: Ζήτημα νομιμοποίησης της κυβέρνησης έθεσε ο ΓΓ του CDU Κ. Λίνεμαν

admin

Goolsbee (Fed): Χρειαζόμαστε περισσότερο ευνοϊκά στοιχεία για τον πληθωρισμό

admin