Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

UBS: Με σύσταση «buy» ξεκινά η κάλυψη των ελληνικών τραπεζών

UBS: Με σύσταση «buy» ξεκινά η κάλυψη των ελληνικών τραπεζών

Η UBS ξεκινά και πάλι την κάλυψη των ελληνικών τραπεζών, δίνοντας σύσταση «buy», καθώς, όπως σημειώνει, οι ελληνικές τράπεζες βγαίνουν δυναμικά από την ελληνική κρίση χρέους.

Οι τιμές-στόχοι που θέτει η UBS είναι στα 2,30 ευρώ για την Alpha Bank, στα 2,60 ευρώ για τη Eurobank στα 11 ευρώ για την Εθνική Τράπεζα και στα 5,50 ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς.

«Οι κορυφαίες επιλογές μας είναι η Εθνική Τράπεζα με ισχυρό franchise, υψηλή κερδοφορία και κεφαλαιακή ευελιξία και η Τράπεζα Πειραιώς με δυνατότητες re-rating, σταθερή κερδοφορία, κορυφαίο franchise καταθέσεων λιανικής και εταιρικών δανείων», σημειώνει.

Σύμφωνα με τη UBS, οι ελληνικές τράπεζες έχουν σημαντικά περιθώρια ανόδου (26% – 51%), ενώ έχει ανοίξει και ο δρόμος για την επιβράβευση των μετόχων τους, με τη διανομή μερισμάτων. Οι πληρωμές, προς το παρόν, είναι στο 10% με 30% και αναμένεται να αυξηθούν στο 50% την επόμενη τριετία.

«Βλέπουμε ισχυρή προσαύξηση στα κεφάλαιά τους, που υποβοηθούνται από τη σταθερή κερδοφορία, με δείκτη ROTE για το 2026 από 13% έως 20% (προσαρμοσμένο για δείκτη CET1 στο 14%). Εκτιμούμε ότι το διαθέσιμο κεφάλαιο για διανομή μέχρι το 2026 θα μπορούσε να ανέλθει στο 60% της κεφαλαιοποίησης της αγοράς. Ο κίνδυνος περαιτέρω ζημιών από τα NPEs έχει υποχωρήσει, πλέον, στο 4,4%, ενώ οι αναβαλλόμενες φορολογικές πιστώσεις (DTCs) στο κεφάλαιο CET1 αναμένεται, επίσης, να μειωθούν από 58% σε 35% το 2026», υπογραμμίζει η UBS.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, για την ελληνική οικονομία, η UBS σημειώνει ότι πρόκειται για μια συναρπαστική ιστορία μακροοικονομικής ανάκαμψης, ενώ διατηρεί την πρόβλεψή της για την ανάπτυξη του ΑΕΠ στο 2,5% το 2024 και στο 3,0% το 2025. Έχοντας λάβει περί τα 15 δισεκατομμύρια ευρώ από τα διαθέσιμα 36 δισεκατομμύρια ευρώ από τα κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης (RRF), η χρήση των υπόλοιπων κεφαλαίων τα επόμενα τρία χρόνια είναι καταλύτης για τις επενδύσεις, τονίζει.
Η UBS αναμένει ισχυρό εταιρικό πιστωτικό κύκλο περίπου 8% ετησίως (2023-26), ο οποίος θα πρέπει να αντισταθμίσει κάποια συμπίεση του επιτοκιακού περιθωρίου (NIM) καθώς τα επιτόκια μειώνονται, με τις ελληνικές τράπεζες να επωφελούνται από το πολύ χαμηλό κόστος χρηματοδότησης. Ωστόσο, εξακολουθεί να βλέπει τα έσοδα να διατηρούνται, καθώς προβλέπει ανάπτυξη περί το 3% ετησίως (έως το 2026) για τον κλάδο, βοηθούμενη από την ισχυρή αύξηση των εσόδων από F&C.

#UBS #κάλυψη #ελληνικές_τράπεζες #buy #ΣΥΣΤΑΣΗ_ΑΓΟΡΑΣ #ΤΙΜΕΣ_ΣΤΟΧΟΣ

Related posts

Premia Properties: Αύξηση 37% στα έσοδα το α΄εξάμηνο

admin

Attica Group- Δημόσια πρόταση: Η περίοδος και η διαδικασία αποδοχής

admin

Βαρβαρέσος: «Κόκκινα» μεγέθη εξαμήνου-Συζητήσεις με ξένο στρατηγικό επενδυτή για εξυγίανση

admin

ΧΑ: Πλησιέστερη στήριξη η τοπική κορυφή των 1437 µονάδων

admin

Entersoft: Στην Olympia Group το 13,59% μέσω της Verdalite

admin

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στο 29,96% το ποσοστό του Γ. Περιστέρη

admin

Συγκροτήθηκαν το ΔΣ και οι Επιτροπές της Motor Oil

admin

Χρηματιστήριο: Στάση αναμονής των αγορών ενόψει του αμερικανικού πληθωρισμού

admin

Fast track είσοδος του ΔΑΑ στους δείκτες FTSE

admin