Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

ΧΑ: Χρειάζονται αυξημένες συναλλαγές για κίνηση πάνω απ’τις 1460 μονάδες

ΧΑ: Χρειάζονται αυξημένες συναλλαγές για κίνηση πάνω απ’τις 1460 μονάδες

Άνοδο κατά 0,43% κατέγραψε ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. στη χθεσινή συνεδρίαση, κλείνοντας στις 1458,52 μονάδες. Παράλληλα, η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 102,96 εκατ. ευρώ.

Οι προσδοκίες για κινήσεις μείωσης των επιτοκίων από τη Federal τον Σεπτέμβριο αντιρροπήθηκαν από την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ, με τις αγορές να προσπαθούν να την αξιολογήσουν τις συνέπειες, καθώς εκτιμήθηκε ότι είναι πιθανό να τον βοηθήσει την εκστρατεία του Τραμπ. 

Στο πλαίσιο αυτό, οι ευρωπαϊκές αγορές κινήθηκαν πλαγιοκαθοδικά, μην επηρεάζοντας, ωστόσο, το ελληνικό χρηματιστήριο, που με οδηγό τις τράπεζες κινήθηκε μόνο σε θετικό έδαφος, καταγράφοντας ενδοσυνεδριακό υψηλό στις 1462 μονάδες, για να κλείσει λίγο χαμηλότερα στις δημοπρασίες. Την ίδια ώρα, οι αποδόσεις των 10ετών τίτλων διαμορφώνονταν στο 3,442%. 

Έτσι, ο τραπεζικός κλάδος ( 1,41%) κατέγραψε κέρδη, με τη Eurobank ( 2,10%) να υπεραποδίδει. Κέρδη, ακόμη, κατέγραψε η ΜΟΗ ( 2,48%), ο Ελλάκτωρ ( 1,15%), το Jumbo ( 1,26%), ο ΟΛΠ ( 1,31%), ο Τιτάν ( 2,10%), η ΕΥ∆ΑΠ ( 0,87%), ο ΟΤΕ ( 0,71%), αλλά και η Q & R ( 8,97%), από τη μικρή κεφαλαιοποίηση. Στον αντίποδα, απώλειες κατέγραψε ο ΑΔΜΗΕ (-1,95%), η Cenergy (-0,40%) και η Τενέργα (-0,36%). Απολογιστικά, 48 μετοχές κατέγραψαν κέρδη έναντι 47 εκείνων που υποχώρησαν. Η Austriancard αποκόπτει, σήμερα, μέρισμα €0,10 /μετχ. 

Νέο ιστορικό ρεκόρ είδε ο Dow Jones, με το βλέμμα στις κινήσεις του Τραμπ, ενώ ανοιχτά είναι όλα τα ενδεχόμενα για τη βραχυχρόνια κίνηση του Γ.Δ. στο Χ.Α., με το ανοδικό σενάριο να απαιτεί αυξημένες συναλλαγές για να πετύχει κλείσιμο πάνω από τις 1460 μονάδες, ξεπερνώντας τις εγγύτερες αντιστάσεις, όπως εκείνη των 1463 μονάδων.

#Κύκλος_Χρηματιστηριακή_ΑΕΠΕΥ #CYCLOS_ANALYSIS #ΧΑ #Χρηματιστήριο_Αθηνών #Γενικός_Δείκτης #ΓΔ

Related posts

Η πρόσφατη άνοδος στην Wall Street είναι bear market rally

admin

Mytilineos: Πάνω από €4 δισ. ο τζίρος-Αύξηση στα καθαρά κέρδη

admin

Λάμψα: Αναβλήθηκε η έκτακτη ΓΣ για την Regency

admin

ΧΑ: Η αξιολόγηση του MSCI δεν άλλαξε τα δεδοµένα

admin

Ισχυρό ενδιαφέρον για το ομόλογο της Eurobank- Αντλεί 500 εκατ. ευρώ

admin

Μοτοδυναμική: Παραιτήθηκε ο Σωτ. Χατζίκος- Νέος CEO o Πάρης Κυριακόπουλος

admin

Morgan Stanley: «Ποντάρει» στις ελληνικές τράπεζες- Νέες τιμές-στόχοι

admin

Χρηματιστήριο: Με επιτυχία στέφθηκε το crash test των 1320 μονάδων

admin

«Ζυγίζει» το Χρηματιστήριο Αθηνών η EFA Group

admin