Image default
ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΝΕΑ

Η Eurobank αλλάζει το χάρτη των τραπεζικών χρεώσεων

Ένα βήμα μπροστά στο κρίσιμο ζήτημα των χρεώσεων/προμηθειών βρέθηκε η Eurobank, η διοίκηση της οποίας ανακοίνωσε τα νέα ελκυστικά -ως προς το κόστος για τον πελάτη – προγράμματα, αφενός απαντώντας στις συνεχείς πιέσεις της κυβέρνησης προς το τραπεζικό σύστημα αφετέρου στέλνοντας μήνυμα, για αντίστοιχες κινήσεις, προς τις υπόλοιπες τράπεζες.

Στην κυβέρνηση υποδέχθηκαν, σύμφωνα με τις πληροφορίες του -.gr, με ικανοποίηση την πρωτοβουλία της Eurobank και αναμένεται να την αξιοποιήσουν «πιέζοντας» το τραπεζικό σύστημα να κινηθεί προς την ίδια κατεύθυνση. Τραπεζικές πηγές αναφέρουν πως άμεσα αναμένεται να υπάρξουν αντίστοιχα προγράμματα και από τα υπόλοιπα πιστωτικά ιδρύματα.

Υπενθυμίζεται ότι τελευταία φορά που ετέθη το ζήτημα της μείωσης των τραπεζικών χρεώσεων επί των απλών συναλλαγών ήταν προ μηνός, όταν ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης αναφέρθηκε σε ομιλία του στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ).

Ήδη 2,5 εκατ. πελάτες

Η προετοιμασία της νέας τιμολογιακής πολιτικής της Eurobank ξεκίνησε από τις αρχές του έτους και ήδη σύμφωνα με πληροφορίες του -.gr στα προγράμματα έχουν «ενταχθεί» 2,5 εκατομμύρια πελάτες/φυσικά πρόσωπα.

Βασικός πυλώνας της νέας τιμολογιακής πολιτικής είναι η δωρεάν παροχή υπηρεσιών (σ.σ. δεν χρεώνεται ο πελάτης για τις βασικές ανάγκες ενός νοικοκυριού π.χ. πληρωμή λογαριασμών τηλεφωνίας, ύδρευσης, ενέργειας κλπ)) για όσους μισθοδοτούνται μέσω της τράπεζας και όσους λαμβάνουν την σύνταξή τους μέσω αυτής. Σε ό,τι αφορά τις μηνιαίες χρεώσεις για μια σειρά από συναλλαγές, ανάλογα το πακέτο που θα επιλέξει ο πελάτης της Eurobank, ξεκινούν από 0,60 ευρώ στο πρόγραμμα «Eurobank My Blue Advantage» στην περίπτωση που δεν είναι μισθοδοτούμενος ή συνταξιούχος και φθάνουν τα 10 ευρώ για όσους πελάτες επιλέξουν το «Eurobank My Platinum Advantage». Δείτε εδώ αναλυτικά, τις παροχές ανά πακέτο συναλλαγών. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τράπεζα παρέχει ελκυστικό πακέτο τιμολόγησης και στις επιχειρήσεις.

Ανταγωνισμός

Τον δρόμο του εξορθολογισμού των χρεώσεων αναμένεται να ακολουθήσουν σταδιακά και οι υπόλοιπες τράπεζες. Σύμφωνα με υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη, η κατεύθυνση αυτή αποτελεί πλέον μονόδρομο και ο ανταγωνισμός έχει αποδείξει πως όταν ανοίγει σε κάποιο μέτωπο συμπαρασύρει όλους τους παίχτες του κλάδου. Από την πλευρά της κυβέρνησης τα εν λόγω προγράμματα των τραπεζών σε συνδυασμό με το σύστημα ηλεκτρονικών πληρωμών IRIS, το οποίο δεν χρεώνει συναλλαγές έως 500 ευρώ την ημέρα,

αποτελούν δύο ακόμη όπλα στην μάχη της προστασίας των εισοδημάτων από ανατιμήσεις, υπερβολικές χρεώσεις κλ.π.

Related posts

Κεφάλαια από το εξωτερικό ρίχνουν στην ανοικοδόμηση της χώρας οι τουρκικές τράπεζες

admin

Attica Bank-Αρχιεπισκοπή Αθηνών: Ανοιγμα Λογαριασμού για το πρόγραμμα «Αποστολή για τους άστεγους»

admin

Καραμούζης: Λύση για τις τράπεζες η ισχυρή κερδοφορία

admin

Πειραιώς: Η συνταγή για μικρότερες προβλέψεις και πιο πολλά κέρδη

admin

Δημοσκόπηση για ΕΚΤ: Ψηλά τα επιτόκια έως τον επόμενο Σεπτέμβρη

admin

Τρ. Πειραιώς: Στα 3,1 ευρώ αυξάνει την τιμή στόχο η HSBC

admin

Κέρδη για τη Deutsche Bank το 2020 για πρώτη φορά από το 2014

admin

Ντράγκι: Το ESCB παρακολουθεί στενά τις καινοτομίες για τα κρυπτονομίσματα

admin

Πεσμένα τα κέρδη για Morgan Stanley και JPMorgan το δεύτερο τρίμηνο

admin