Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ράλι του bitcoin μετά την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ

Το μεγαλύτερο άλμα του εδώ και δύο μήνες σημείωσε το Bitcoin μετά την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ, γεγονός το οποίο εκτιμάται πως αυξάνει τις πιθανότητες επανεκλογής του πρώην προέδρου των ΗΠΑ κατά τις εκλογές του Νοεμβρίου. 

Οι αγορές στοιχημάτων αύξησαν αμέσως τις πιθανότητες νίκης του Τραμπ, ο οποίος υπενθυμίζεται πως έχει ανοιχτά εκφράσει τις θέσεις του υπέρ των κρυπτονομισμάτων, σε μια προσπάθεια να προσεταιριστεί τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους. 

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις το Bitcoin κατέγραψε αύξηση της τάξης του 5,2% τη Δευτέρα, ξεπερνώντας τα 63.000 δολάρια, ποσό που συνιστά το μεγαλύτερο ημερήσιο κέρδος από τις 20 Μαΐου. 

Η τελευταία αυτή άνοδος του Bitcoin έρχεται ως συνέχεια του σύντομου ράλι που σημείωσε μετά το -καταστροφικό για τον νυν πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν- debate του Ιουνίου. 

“Το Ρεπουμπλικανικό κόμμα είναι υπέρ των κρυπτονομισμάτων και η αυξημένη πιθανότητα μιας προεδρίας Τραμπ είναι ένα θετικό στοιχείο που ενισχύει τις αγορές crypto”, δήλωσε ο Benjamin Celermajer, επικεφαλής επενδύσεων της Magnet Capital. 

Ένα βασικό ερώτημα στις παγκόσμιες αγορές πλέον είναι αν το “Τραμπ trade” θα αποκτήσει δυναμική, με βάση το δόγμα ότι η επιστροφή του στον Λευκό Οίκο θα φέρει φορολογικές περικοπές, υψηλότερους δασμούς και χαλάρωση της δημοσιονομικής πολιτικής.

Οι υποστηρικτές του bitcoin υποστηρίζουν ότι το δημοφιλές κρυπτονόμισμα λειτουργεί ως αντιστάθμισμα σε περιόδους πολιτικών αναταραχών, ένας ισχυρισμός που ωστόσο κρίνεται αμφιλεγόμενος δεδομένης της εγγενούς μεταβλητότητάς του.

Related posts

Γερμανία: Η λύση δύο κρατών η “μόνη λύση” για τη λήξη της σύγκρουσης Ισραήλ-Παλαιστίνης

admin

Ford: Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα κέρδη στο α’ τρίμηνο – Ισχυρές οι πωλήσεις εμπορικών και υβριδικών οχημάτων

admin

Intel: Επένδυση “μαμούθ” 25 δισ. δολαρίων στο Ισραήλ

admin

Το ΑΕΠ του Περού συρρικνώθηκε κατά 0,56% τον Ιούνιο

admin

Κατά του “σχεδίου Ράφα” του Νετανιάχου και ο Μπορέλ της ΕΕ

admin

Ουκρανία: Έλλειμμα ηλεκτρικής ενέργειας λόγω των ρωσικών βομβαρδισμών

admin

Κίνα: Ο πρωθυπουργός Λι Τσιάνγκ επέκρινε τον προστατευτισμό της Ευρώπης

admin

ΗΠΑ: Ο Ασάνζ κατηγορείται επειδή δημοσιοποίησε “αδιακρίτως” ονόματα πηγών

admin

Η Κομισιόν δίνει πρόσβαση σε υπερυπολογιστές για την ταχύτερη ανάπτυξη της AI

admin