Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Eurobank Equities: Τιμή στόχος 12,7 ευρώ για την Cenergy

Eurobank Equities: Τιμή στόχος 12,7 ευρώ για την Cenergy

Στα 12,7 ευρώ από 8,9 ευρώ προηγουμένως, αναβάθμισε η Eurobank Equities την τιμή στόχο της Cenergy Holdings, δίνοντας παράλληλα σύσταση buy.

Με τη νέα τιμή στόχο, η χρηματιστηριακή «ανεβάζει» τον πήχη για τη μετοχή κατά 30% (upside) σε σύγκριση με το κλείσιμο της 10ης Ιουλίου (9,77 ευρώ) και θέτει γερές βάσεις για «αναρρίχηση» της CENER σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα. Συμπεριλαμβανομένης της μερισματικής απόδοσης της τάξης του 1,2%, η Eurobank Eq. κάνει λόγο για συνολική απόδοση 31%.

Όπως αναφέρεται στην σχετική έκθεση, η Cenergy σημείωσε ράλι άνω του 260% την τελευταία διετία, αλλά η αύξηση τουλάχιστον 85% στα EBITDA κατά την περίοδο 2022-2024 διατήρησε την αποτίμηση σε ελκυστικά επίπεδα, με τον ετήσιο δείκτη EV/EBITDA στο 8x, που αποτελεί μικρό discount έναντι του μεικτού μέσου όρου του group των ομοειδών εταιρειών.

Παρά τις ισχυρές επιδόσεις, η Eurobank Eq. υποστηρίζει ότι η προσαρμοσμένη στην ανάπτυξη αποτίμηση της CENER εξακολουθεί να φαίνεται ελκυστική, ειδικά όταν συνυπολογίζεται το upside risk (ανοδικός κίνδυνος) από την είσοδο του ομίλου στις ΗΠΑ.

Σε αυτό το πλαίσιο και σε συνέχεια των εκτιμώμενων αναβαθμίσεων, η χρηματιστηριακή αυξάνει την τιμή στόχο στα 12,7 ευρώ για τη μετοχή, τοποθετώντας την ουσιαστικά σε 9,8x στον δείκτη EV/EBITDA, που συνεχίζει να αποτελεί discount περίπου 10% έναντι best-in-class επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον χώρο των καλωδίων, καθώς το μικρότερο μέγεθος της Cenergy αντισταθμίζεται εν μέρει από το ανώτερο αναπτυξιακό προφίλ της.

#Cenergy_Holdings #Eurobank_Equities_ΑΕΠΕΥ

Related posts

Noval Property: Στα 316 εκατ. ευρώ το μετοχικό κεφάλαιο

admin

ΣΙΔΜΑ: Τι θα συζητηθεί στην Τακτική Γενική Συνέλευση

admin

Πειραιώς για MIG: Δύο εβδομάδες παράταση στη Δημόσια πρόταση

admin

Συγκροτήθηκε το νέο ΔΣ της Frigoglass- Πρόεδρος ο Χαράλαμπος Δαυίδ

admin

Βιοκαρπέτ: «Ναι» στη μείωση κεφαλαίου της Εξάλκο-Επιστροφή €0,027 στους μετόχους

admin

Τρ. Πειραιώς: Aνασυγκροτήθηκε σε σώμα η Επιτροπή Ελέγχου

admin

Η στρατηγική της Επ. Κεφαλαιαγοράς και το Insider List

admin

ΔΕΗ: Επαναλαμβανόμενο EBITDA 590 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο

admin

Μυτιληναίος: Διάθεση 239.000 ιδίων μετοχών σε 13 δικαιούχους

admin