Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Pepco Group: Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η μείωση στις πωλήσεις γ’ τριμήνου

Μείωση μεγαλύτερη της αναμενόμενης κατέγραψαν οι πωλήσεις της εκπτωτικής αλυσίδας λιανικού εμπορίου Pepco Group κατά το γ’ τρίμηνο χρήσης, αντανακλώντας εν μέρει τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Βαρσοβίας εταιρεία, στην οποία ανήκουν τα brands Pepco, Poundland και Dealz, διατήρησε πάντως το guidance για την κερδοφορία της στο σύνολο της χρήσης.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε μείωση των συνολικών πωλήσεών της κατά 4,3% στο γ’ τρίμηνο χρήσης. Οι συγκρίσιμες πωλήσεις το ίδιο διάστημα μειώθηκαν κατά 2,7%, αντανακλώντας την επιβράδυνση των πωλήσεων παλαιών αποθεμάτων και τα προβλήματα στις εφοδιαστικές αλυσίδες που έχουν επηρεάσει τη διαθεσιμότητα καλοκαιρινών εμπορευμάτων.

Όσον αφορά το brand Poundland, στο Ηνωμένο Βασίλειο οι συγκρίσιμες πωλήσεις μειώθηκαν κατά 6,9%, εξέλιξη που ο όμιλος απέδωσε στις προκλήσεις που σχετίζονται με την εισαγωγή νέων ενδυμάτων και εμπορευμάτων γενικής χρήσης από την Pepco, τα οποία όπως πρόσθεσε όμως αντιμετωπίζονται. 

Οι πωλήσεις του brand Dealz μειώθηκαν κατά 7,3%, επηρεασμένες επίσης από την προμήθεια εμπορευμάτων από την Pepco αλλά και το εξαιρετικά υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού.

Η Pepco Group ανακοίνωσε πάντως ότι διατηρεί την εκτίμησή της για τα υποκείμενα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) για το σύνολο της χρήσης 2023/2024 στο επίπεδο των 900 εκατ. ευρώ, από 753 εκατ. ευρώ στη χρήση 2022/2023.

Related posts

Οι αγρότες εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους σε όλη την Ευρώπη

admin

Ericsson: Πλήγμα κερδοφορίας 62% στο 2ο τρίμηνο – Βουτιά 8% η μετοχή

admin

Γεωργία: ΜΚΟ ετοιμάζουν προσφυγή κατά του νόμου περί “ξένων πρακτόρων”

admin

Η Ρωσία ανοίγει στην Ιερουσαλήμ παράρτημα της πρεσβείας της στο Ισραήλ

admin

Disney: Εξετάζει την πώληση περιουσιακών στοιχείων στην Ινδία

admin

Μπλίνκεν: Η Ρωσία χρησιμοποιεί αμυντικές τεχνολογίες από την Κίνα, το Ιράν και τη Β. Κορέα

admin

Γέλεν από Κίνα: Δεν θέλουμε μια προσέγγιση “ο νικητής τα παίρνει όλα”

admin

Ρωσοαζέρικη περίπολος δέχτηκε πυρά στο Ναγκόρνο Καραμπάχ – Δεν υπάρχουν θύματα

admin

Ο Μπιλ Γκέιτς αγόρασε το ιστορικό “Castello di San Giorgio”

admin